Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośniki 16cm w przednich drzwiach Audi A4 B5 bez przeróbek tapicerki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja myśle o tych maskownicach z passata, tylko kwestia czy plastik sie klei:whistling:

Opublikowano

Myślę o tym samym, dobry pomysł podsunąłeś. Wytnę z boczka passata całą zabudowę głośnika i wszczepię ją do siebie. Dowiedzieć się czy się klei raczej byłoby trudno przed zakupem :wink: ale w razie gdyby się nie kleiło zawsze można to inaczej sczepić, ubytki zaszpachlować, pomalować i heja :thumbup1:

Opublikowano

tylko zostaw obramówke fabrycznego boczka, przeszczep samo lico(maskownice i kawałek boczka) by zachowac geometrie tego boczka:wink:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czy w drzwiach tylnych jest możliwość takiego zabiegu?

Opublikowano

w tylnich to masz seryjnie 16cm:wink:

Opublikowano

To elegancko, dziękuję wujku :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, odgrzeję nieco kotleta.

Przy wyklejaniu wewnętrznej strony drzwi, zaklejaliście również otwory odpływowe dla wody czy zostawiliście dziury ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Naturalnie,że odpływy trzeba zostawić drożne bo inaczej możesz mieć akwarium w drzwiach i ruda Ci się wprowadzi:decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przeczytalem i zabieram sie za kupno BP i mat :decayed:

Opublikowano

Witam. A wie ktoś jakie głębokie głośniki tam wejdą?

Opublikowano

ja włozylem te oryginalne z tylnej pólki to mimo podłozenia dystansu 16mm jeszcze musialem delikatnie podpolowac plastikowy element podnoszenia szyby bo zawadzal o magnes, takze za duzo miejsca nie ma...

Opublikowano

Na przod tez nie wejda wszystkie najlepiej dobierac co do 62mm wiecej moze by i weszlo ale podczas pracy glosnika membrana w max wychyleniu w pewnym miejscu bedzie uderzac w boczek a jak nie membrana to guma na ktorej zawieszona jest membrana

wysłane snickersem

Opublikowano

mam pytanko o wygłuszenie drzwi, lepsze będą maty app (twarde czy miekkie) czy taśma dekarska tytan lub soudaband?

Ile potrzeba na wygłuszenie przednich drzwi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miękką wygodniej się manewruje. Ja zużyłem 10m taśmy dekarskiej Soudaband ale starczyło tylko na wewnętrzną stronę drzwi, także dokupiłem 10m Tytanu już szerokość 10cm i zużyłem jej ponad 3/4.

---------- Post dopisany at 19:59 ---------- Poprzedni post napisany at 18:21 ----------

Ta Soudaband miała 75mm

---------- Post dopisany 07-05-2013 at 10:29 ---------- Poprzedni post napisany 06-05-2013 at 19:59 ----------

Tak w ogóle to jestem właśnie po montażu głośników PowerBass L-60Cx w przednich drzwiach i jest trochę rzeźby.. Trzeba wyciąć ten uchwyt boczka pod głośnikiem i ogólnie odchudzić boczek przy głośniku. Zdecydowałem się nie wyprowadzać głośnika na zewnątrz tylko został pod oryginalną maskownicą. Drzwi wygłuszone matą bitumiczną, wzmacniacz Blaupunkt gt 470. Gra rewelacyjnie.

Opublikowano

Czyli 2 rolki taśmy dekarskiej dadzą rade

Opublikowano

10 mm z dużym zapasem, 75 mm na styk

Opublikowano

Z tyłu są 16stki?? Kurde a mi się wydawało że na tylnych sa 13stki ;D Mam przedlifta z 1996r to raczej powinno być to samo co mówisz , kurde musze sprawdzić dzisiaj :D

A tak z innej beczki a jakby zamontował w miejsce ori z A4 głośniki np . z A4 B8 albo A6 C7 lub innej nowszej Audi niz B5 :D ?>? Podejdą ?

Opublikowano

znaczy piszesz ze głosnik 75mm pasuje?? a nie gra czasem po tapicerce przy max wychyleniu? bo u mnie przy 62 i wygładzonym boczku od wewnatrz w jednym miejscu ociera na gumie resorujacej czy jak to tam nazwać :kwasny:

Opublikowano

znaczy piszesz ze głosnik 75mm pasuje?? a nie gra czasem po tapicerce przy max wychyleniu? bo u mnie przy 62 i wygładzonym boczku od wewnatrz w jednym miejscu ociera na gumie resorujacej czy jak to tam nazwać :kwasny:

chodzi o szerokość taśmy dekarskiej, kolega sie pomylił bo powinno być 100mm i 75mm

Opublikowano

Dokładnie, pisaliśmy o szerokości maty bitumicznej i tak jak Krzysiek słusznie zauważył, miały być szerokości 100mm i 75mm. Jeśli chodzi o głębokość montażu to ja wsadziłem głośniki PowerBass L-60CX, które mają głębokość 61mm, ok. 58mm bez tej gumy z tyłu. Po maksymalnym odchudzeniu boczka (w niektórych miejscach ma chyba z niecały milimetr grubości) i po zamocowaniu w konstrukcji, która wystaje 10mm od stelażu w drzwiach - pasuje na styk.