Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

GDYBY ktos na przyszlosc potrzebowal to do tych SMSów a w zasadzie ich przenoszenia jest program KOPIA ZAPASOWA SMS w GOOGLE PLAY

Samsung Galaxy S4 vs Samsung Galaxy S3

Dobrze napisany post:

"Ja niestety tak optymistycznie do s4 nie podchodzę. S2 ma moja kobieta i jest rewelacyjny, z s3 korzystałem wiele razy, również genialny telefon. Byłem bardzo napalony na premierę s4, na prezentacje czekałem od samego rana siedząc jak na szpilkach, przeglądając wszelakie portale, poszukując informacji, żeby podsycić atmosferę.

O północy czar prysnął, prezentacja sprawiła, że w połowie przekręcałem się z boku na bok, modląc się byle był już koniec, żebym przypadkiem nie zasnął w połowie i miał potem czyste sumienie pisząc - jedna z gorszych prezentacji telefonu, ever. W pamięci wciąż mam prezentację s3, która wywarła na mnie niesamowite wrażenie. Tutaj pseudo teatrzyk. Po części rozumiem pomysł samsunga - pokażmy, że to telefon dla wszystkich, że mimo iż, jest to produkt ekskluzywny, każdy może (powinien) go mieć.

Jeśli chodzi zaś o samą słuchawkę... skąd mój zawód? Już spieszę napisać; odnoszę lekkie wrażenie, że s4 to telefon, który wyszedł za wcześnie i nieco na siłę, zapełniając dziurę pomiędzy s3 a note2, nie pozwalając tym samym stracić pozycji zdecydowanego lidera na rzecz HTC, czy Sony z Xperią Z. To telefon bez wizualnego polotu, bez czegoś, co mogłoby mnie urzec, co sprawiłoby, że chciałbym go mieć. I nie zrozumcie mnie źle, przecudowna Xperia Z, jest po prostu śliczna, lecz softowo Samsung nadal wyprzedza resztę smartfów w epokę. (może nieco przesadziłem ;-). Czekałem na Samsungowe nowości. To, co przyszło na rynek wraz s3 było naprawdę wyszukane i bardzo trafne. Smart Stay czy Direct Call to funkcje, których tak bardzo brakuje mi w mojej Xperii S! Teraz czekałem niecierpliwie na prezentację Smart Scroll i Smart Pause - może się przydać. Kontynuując, do wtórnego wyglądu, na minus, chciałem dorzucić: upchaną, mam wrażenie na siłę, obsługę gestów: kto do c*uja, będzie siedział na ławce i machał ręką nad telefonem, żeby te zmienił aktualnie przeglądaną kartę. Z pewnością skorzystam z podglądu treśći sms-a, albo notatki Air View; ba, niech czujnik wcina sobie baterię, a mnie niech trafia szlag zastanawiając się, czy nie przyłożyłem palca aby za daleko, a a może za blisko i kliknę, oops, będę musiał cofać... I tak, z pewnością jestem jedną z milionów osób, które potrzebują w sowim telefonie higrometru, barometrów i innych cudów. Jeśli wszystko pójdzie w te stronę, to niebawem będziemy zamiast stacji dokujących dokupować podręczną stację meteorologiczną, chryste. Pominę kwestię wyścigów hardware'owych, bo szczerze przyznam, że 2GB ramu dla Androida jest wskazane. Cieszy również fakt, że poza wkładaniem większych baterii, ktoś szuka rozwiązania, aby zaoszczędzić nieco energii. Być może dwa czterordzeniowe układy nie są finalnym rozwiązaniem tego problemu, jednak, naprawdę się cieszę, że coś w tym kierunku się dzieje.

Podsumowując, póki nie będę obcował z najnowszym dzieckiem koreańskiego producenta nie chcę wydawać pochopnych opinii, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że s4 to zapakowany w zeszłoroczny papier lekko ulepszony prezent, który dostaliśmy w zeszłym roku - wciąż cieszy, ale jednak gdzieś głęboko mam wrażenie, że coś jest nie tak, zwłaszcza, kiedy zeszłoroczna zabawka nadal zadowala. Ja spasuję, poczekam do premiery nowego Nexusa, zacisnę kciuki i podmucham, żeby Apple zrobiło iPhone'a z ekranem powyżej 4 calii, poczekam na Xphoen'a.

Jak tylko przetestuję nową es-kę, a zrobię to zaraz jak tylko pojawi się u operatorów to wyrażę swoją opinię, popartą działaniem. Na razie dziękuję i pozdrawiam ;-)"

To jest post osoby która miała wielkie oczekiwania co do S4 i takie rozczarowanie nastąpiło, S4 można powiedzieć że zrobiło ewolucję S3 a nie rewolucję :)

Nie wiem czemu, ale niektórzy uwierzyli chyba w to, że MUSZĄ mieć najlepszy telefon na świecie. Po prostu musza mieć S4! Marketingowcy im to wmówili i oni w to wierzą. I co za rozcarowanie, że "wyglada tak samo". Przecież znajomi nawet moga nie zauważyć, że oni mają juz ten najnowszy! Co za ból. :facepalm:

Zwyczajna mania posiadania... :grin:

Tylko czekać na przedpremierowe kolejki jak za IPhone5.

gsmarena_001.jpg

Samsung Galaxy S III i Note II otrzymają Android 5.0, S II kończy na 4.2.2

I to mi się podoba w Samsungu że od jakiegoś czasu wzięli się za wsparcie starszych modeli.

Fajnie że będzie Android 5.0 na S3

Nie rozumiem tylko S3 mini GT-I8190 dość świeży model a skończą na 4.2.2

Mowa oczywiście o oficjalnych aktualizacjach nie customach.

Jak juz o tym mowa to wciaz nie moge sie doczekac oficjalnego JB na SGS Adv... Zaczyna mnie korcic zeby wrzucic tego rosyjskiego:rolleyes:

Moze ktos mial z nim do czynienia?

Wysłane z mojego GT-I9070

http://cdn.gsmarena.com/vv/newsimg/13/03/samsung-galaxy-updates/gsmarena_001.jpg

I to mi się podoba w Samsungu że od jakiegoś czasu wzięli się za wsparcie starszych modeli.

Kiedy andek 5 ma być dla sgs3?

wysłane kurierem

Jak juz o tym mowa to wciaz nie moge sie doczekac oficjalnego JB na SGS Adv... Zaczyna mnie korcic zeby wrzucic tego rosyjskiego:rolleyes:

Moze ktos mial z nim do czynienia?

Wysłane z mojego GT-I9070

Ja co prawda oddalem juz siostrze SGSA ale wrzucilem jej tego ruska tam. Sprswuje sie swietnie. Warto. Tylko wipe przed i po zrob. Pozdr

Wysłane z prodiża

endriuu:thumbup1:

poczekam jeszcze z tydzień, jak nie wyjdzie to będę kombinował

a w razie czego skąd wziąć zwykłego Gingerbread'a 2.3 żeby wrócić do serii?

Jak wrocisz ustawienia fabryczne to powinno wrócić do serii. Czy się mylę?

wysłane kurierem

wysłane kurierem

:thumbdown:

Samsung i9070 - ROMy, modyfikacje, ROOT, Recovery - wszystko w jednym miejscu !

Powrót z JB 4.1.2 do GB 2.3.6

myślałem że to proste jak ruchanie, a tu proszę... rooty, romy, odiny, flashe:doh:

muszę poczytać, dzięki za linki:wink:

Jak tego nie robiłeś nigdy to lepiej czytaj i czytaj a przede wszystkim zrób kopię zapasową :whistling:

---------- Post dopisany at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany at 21:03 ----------

W życiu.

http://cdn.gsmarena.com/vv/newsimg/13/03/samsung-galaxy-updates/gsmarena_001.jpg

Bo znając życie i tępo naszych operatorów to zanim wypuszczą 5.0 to większość nie będzie miała nawet 4.2.2 i umowy się im skończą i będą już brać nowy telefon który będzie miał już 5.0. Tak mam teraz z żony S II, orange jeszcze nie wypuściło oficjalnej aktualizacji na 4.1.2 a na koniec tego roku będzie miała już wymianę telefonu, więc wiecej niż 4.1.2 nie będzie mieć, a w grudniu dostanie pewnie S IV lub ewentualnie coś nowszego od konkurencji. Zresztą producentowi też zależy na tym żeby nowe modele się sprzedawały, a nie żeby ludzie mieli stare modele po 6 lat i nadal mieli w nich najnowsze oprogramowanie.

No dokładnie a z tym też różnie bywa, u nas ogólnie telefony po 2 latach nadają się tylko do wymiany, a niektóre nawet 2 lat nie wytrzymują.

zalezy jak kto dba

w aucie mam jeszcze nokie 8110 i działa bez zarzutu, stan prawie jak nowy