EndriuGiz Opublikowano 9 Lutego 2008 Opublikowano 9 Lutego 2008 dropsone opisz wszystko jak wstawiles te halogeny :th: ja w najblizszym czasie chce wymienic lampy na fk i przydadza mi sie halogeny :> mozesz opisac krok po kroku jak to zrobiles bede bardzo wdzieczny
Gość puchatek27 Opublikowano 9 Lutego 2008 Opublikowano 9 Lutego 2008 dokladnie tak,opisz wszystko to bedzie git . Zastanawiam sie jeszcze nad takimi super plaskimi halogenami,zmierzylem ich rozmiar i beda idealnie pasowac w te otwory w dokladce( tym czarnym plastiku pod zderzakiem),spoko. Swieca tez calkiem dobrze,bo gosciu ma takie w swoim oplu. zobaczymy.
przemciotorun Opublikowano 9 Lutego 2008 Opublikowano 9 Lutego 2008 kupilem halogeny razem z kratkami z modelu 01 wyciagnałem stare kratki wycialem ich czesc i jeszcze to (chlodzenie ic) a z nowych kratek wycialem potem za pomoca spawarki do plastiku pokleilem to do kupy nastepnie spasowalem halogeny zeby dobrze przylegaly do kratek i na to kit zeby rowno bylo niestety nie mialem podkladu zeby pomalowac kratki i dlatego nie zdecydowalem sie na malowanie czarnym matem i pomalowalem stroktora do plastikow odrazu maznalem ta sierodkowa kratke halogeny przymocowalem na stałe do kratek - przyspawalem je plastikiem a i musialem obciac uszy mocujace halogeny te orginalne bo byl problem zeby sie zmiescily w zderzak przy wycinaniu kratek trzeba tak je wyciac aby zrobic dojscie do regulacji halogenow do tej śrobki. potem wziąlem sie za zderzak trzeba klakson odkrecic i przykrecic go na to samo mocowanie ale od góry ja musialem przerobic chlodzenie Ic bo halogen mocno ograniczał wlot powietrza niemam fotki ale pewnie bedziecie wiedziec o co chodzi z obrazka ponizej i jeszcze z drudiej strony musialem wyciac od dolu ok 2cm tej poprzeczki w ktora wchodzi sierodkowy zatrzask kratki bo wadzil chalogen no i to by bylo chyba tyle kratki zamocowane sa na orginalne zatrzaski (chcialem je jeszcze przykrecic do tych poprzeczek na sierodku kratki ale bez tego trzymaja sie bardzo dobrze) takrze w kazdej chwili kratke mozna zdiac no oczywiscie razem z halogenem. czas pracy caluska sobota.....
EndriuGiz Opublikowano 9 Lutego 2008 Opublikowano 9 Lutego 2008 no musze Ci przyznac ze niezle to wykombinowales :th: bede musial u siebie takie cos wykroic jak beda nowe oczka
inco Opublikowano 10 Lutego 2008 Opublikowano 10 Lutego 2008 dropsone jak widze to roboty z tym troche bylo, a wydawalo sie ze to nic skomplikowanego :gwizdanie: ale efekt jest super wiec graty za robote :th:
przemciotorun Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 jes z tym roboty, czytalem o tym na forum i na innych stronach i nie wydawalo sie ze tyle kombinowania z tym bedzie no ale sie udalo
slepy Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 no i wyglad jest kosmos... jak dasz rade to zrob lepsze fotki... ale patent bardzo mi sie podoba... a halogeny masz od B5 czy B6???
przemciotorun Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 halogeny razem z kratkami od b6
wampir Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Witam Czy ktoś z Was, ma może nieoryginalne halogeny w zderzaku przed liftem. Skoro i tak ORI nie mozna dopasowac bo same kratki się róznią to może by wsadzić z innej furki np z ... http://www.allegro.pl/item629154507_halogen_halogeny_skoda_felicja_1998_01_lewy_prawy.html cena 29 sztuka, a nie tak jak do Audi 129... Co o tym myślicie, eksperymentował z was ktoś tak kiedys ? PS: czy można podłączyć halogeny z przodu do przycisku włączającego halogen tylny ? W mojej wersji nie mam tego przycisku w panelu.
_Solar_ Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Co o tym myślicie, eksperymentował z was ktoś tak kiedys ? PS: czy można podłączyć halogeny z przodu do przycisku włączającego halogen tylny ? W mojej wersji nie mam tego przycisku w panelu. jak by posiedział troche i się pobawił to myślę ze by coś wyrezał z tymi halogenikami od felicjany :gwizdanie: myślę ze bez problemu da rade podłączycz przednie halo z tylnimi.Jesli masz miejsce na dodatkowy włacznik to proponaowł by sie w taki zaopatrzeć,na szrocie powinieneś znależć do audi za grosze.Ja u siebie mam w lampach przednich halo i po włączeniu tylnich zapala mi się automatycznie przód,ale dziś wyrezałęm ze mogę sobie załączyć osobno mrogal ostatnio rezal u siebie może sie przyda http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_rezanie_i_montaz_halogenow_z_polifta_w_zderzak_przedliftowy-t78856.0.html
przemciotorun Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Witam Czy ktoś z Was, ma może nieoryginalne halogeny w zderzaku przed liftem. Skoro i tak ORI nie mozna dopasowac bo same kratki się róznią to może by wsadzić z innej furki np z ... http://www.allegro.pl/item629154507_halogen_halogeny_skoda_felicja_1998_01_lewy_prawy.html cena 29 sztuka, a nie tak jak do Audi 129... Co o tym myślicie, eksperymentował z was ktoś tak kiedys ? PS: czy można podłączyć halogeny z przodu do przycisku włączającego halogen tylny ? W mojej wersji nie mam tego przycisku w panelu. albo zaloz tehalogeny co ma angela, i niedlugo ja,hella, pasuja do zderzakow przed liftem, wymagaja minimalnych przeobek, bez zdejmowania zderzaka, hallogeny sa w zastawie z kratkami, instalacja, itp..... przez dlugi czas byly dostepne na allegro, tylko niestety cena troche odstraszala 350zl za komplat [br]Dopisany: 08 Maj 2009, 19:31_________________________________________________
Dibo Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 dropsone tylko nie każdemu takie halogeny podchodzą. Ja bym takich nie założył.
SoMeS Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 hmm... szczerze mówiąc to jak dla mnie na minus.... jak juz to ori halogeny
_Solar_ Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 hmm... szczerze mówiąc to jak dla mnie na minus.... jak juz to ori halogeny zgadzam sie z kolegą powyżej za 350 zeta mozna już kupić komplet ori halo wraz z kratkami a wygląd o niebo lepszy
przemciotorun Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 hmm... szczerze mówiąc to jak dla mnie na minus.... jak juz to ori halogeny hmm... szczerze mówiąc to jak dla mnie na minus.... jak juz to ori halogeny zgadzam sie z kolegą powyżej za 350 zeta mozna już kupić komplet ori halo wraz z kratkami a wygląd o niebo lepszy troche sie nie zrozumielismy, co wam po nowych ori kratkach i halogenach jak do modelu przed liftem ich nie wlozycie..... bo nie pasuja...... zmienic zderzak? koszta.... a jak zmienicie przod to tyl bedzie inny.... dlatego tez sobie to odpuscilem, (tak na marginesie to kompletny zderzak z halogenami po 2lifcie to koszt ok 500-600zl)
wampir Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Czy takie kratki podejdą do przedliftwego zderzaka ??? http://www.allegro.pl/item623354827_audi_a4_01_05_atrapa_ki_kratka_w_zderzak_nowa_pr.html
_Solar_ Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 niestety ale nie zobacz sobie tą kratke która jest z przed lifta a tą z aukcji...widać ze jedna jest bardziej zaokrąglona
keżor Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 kilka razy już było o tym na forum, to są lampy do jazdy w dzień , miałem takie , ale tylko przyłożyłem do zderzaka, w pudełko i do żyda. brzydkie jakieś takie
Rekomendowane odpowiedzi