SZYCHA Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam, Po rozkodowaniu naklejki "wyposarzenia"....o dziwo mam zapisane "six-speed automatic transmission" - kod G1A. Nigdy nie liczyłem biegów jak sie przełączają....szczególbnie jak sie szybko zmieniają :> Chciałbym się czegoś więcej dowiedzić o tej skrzyni.....chętnie podziele się doświadczeniami. Czy 4-biegowa jest lepsza od 6-cio biegwej ? Panie MODREATOR PYTANIA PROSTE BYWAJĄ TRUDNE<<<<<PROSZĘ NIE KASOWAĆ POSTA>>>DZIĘKI :th: Temat zmodyfikowany i poprawiony. [cayenne]
adadur Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 6 biegowa = 5 do przodu + 1 do tyłu :th:
SZYCHA Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Opublikowano 5 Lutego 2008 Panie moderator...ja tu na poważnie pytam... To tak jakby pojechać do mechanika z zepsutym samochodem i pytac go co się stało... na co mechanik mówi wiem co się zepsuło ....hhym...pański samochód. :th:
Musashi Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 5+1 biegowy automat z AFN-em? przeciez montowane byly tylko 4+1
jazz_27 Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 A jakie masz oznaczenie skrzyni ? bo chyba sytuacja jest podobna do mojej czyli z oznaczenia DMX wynika, że jest 4+1 a z wlepki (kod G1A) i obliczeń wychodzi 5+1.
Musashi Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=25002.0 :gwizdanie:
SZYCHA Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 no to piknie .... Ja mam DMX i teraz wątpie w naklejkę z wyposażeniem zgodnie z tym co wyżej....4 przód i jeden tył....przy czym jest 7 pozycji (PRND123) Jeśli chodzi DMX to jak ona się klasyfikuje w świetle innych. Trywialie....a gdzie jest fitr oleju od skrzyni biegów?
Musashi Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 skrzynia... jak to skrzynia ... automatyczna :gwizdanie: filtr znajduje sie w misce olejowej, kosztuje 70-80zl.
kris_lpgcars Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 to ja sie moze dolacze do tresci tematu i moze ktos zachaczy kilka spostrzezen na temat 5+1 w mym avancie AJM i podzieli sie jakims doswiadczeniem bede bardzo wdzieczny .
Musashi Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 pilnuj poziomu i wymiany oleju oraz filtra.
kris_lpgcars Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 czyli co bagnetu przy niej nie mam a co do automatu Audi nie za bardzo kumaty jestem , ale wiem ze przed tym jak ja kupilem byla w service na sprawdzeniu, a co do wymiany to niby co ile sie wymienia? ja mam jak na razie 52000 mil na zegarku
SZYCHA Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Opublikowano 13 Lutego 2008 ...tak więc postanowione...czeka mine wymiana: olej+micha(fitr i uszczelka)... i znowu kasa poleci......OOOO
Rekomendowane odpowiedzi