Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tacierzyństwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a mi złamali kółko na lotnisku i czekam na reklamację jak dobrze pójdzie to wpadnie troszkę sianka w sam raz na fotelik bo już mega pora :facepalm:

btw jaki fotelik polecice na 9-36kg ?

My mieliśmy pierwszy fotelik 0-13 Recaro Young Profi Plus wiec poszlismy za ciosem i z tej samej kategorii kupiliśmy 9-36 Recaro Young Sport.

Patrząc na funkcjonalnośc i cene to rewelka. Daliśmy za niego 600zł po rabacie. Dużo osób jara sie Maxi Cosi ale jak dla mnie przereklamowane i w dodatku duuużo droższe od Recaro. Ojca nie stac na fotele Recaro dla siebie to chociarz foteliki dla małego sa profi :decayed:

[TABLE=class: contentpaneopen]

[TD=class: contentheading][/TD]

[/TABLE]

nie mam maxi cosi, ale dla mnie np maxi cosi i romer to półka wyżej niż recaro :wink:

Półka wyżej, półka niżej. Kto by na to patrzył. Tak naprawdę nie wiem dlaczego Maxi Cosi jest taki och i ach bo jak oglaałem te foteliki to d*py nie urywają.

!rafibyłem na takim spotkaniu Bezpieczny maluch i tam był przedstawiciel z Maxi Cosi jako jeden ze sponsorów i mówił jak wyglądają te testy. Wybraź sobie że fotelik dostaje punkciki za takie pierdoły jak np łatwośc w czyszczeniu co dla nie z bezpieczeństwem niema nic wspólnego. Druga sprawa np dany fotelik dostaje powiedzmy 4 gwiazdki jak jest zapięty pasami a ustawiony na bazie isofix dostaje 5 gwiadek bo jest łatwiejszy montaż. A Ty masz na bazie bo może wcale tak super wcale nie masz.

Tak czy inaczej nikomu nie zabraniam ale ja jestem do tej firmy i produktów nastawiony sceptycznie. Oczywiście jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju pseudofotelików marketowych bo w tym wrogowi nie życzył bym jeździć. Natomiast Recaro z tego co widziałem wszystkie testy przeszło wzorowo a kosztuje połowe tego co Maxi Cosi, a jak nie widac różnicy to po co przepłacać.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 165,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:decayed: niestety jutro jestem we Wrocławiu do wieczora :facepalm:

ja właśnie szukam 9-36 żeby styknął na dłużej :wink:

9-36 ? chyba żartujesz :whistling: będzie mieć ten fotelik do końca szkoły podstawowej ? :decayed:

Opublikowano
  • Autor
:decayed: niestety jutro jestem we Wrocławiu do wieczora :facepalm:

ja właśnie szukam 9-36 żeby styknął na dłużej :wink:

9-36 ? chyba żartujesz :whistling: będzie mieć ten fotelik do końca szkoły podstawowej ? :decayed:

dobra przejrzałeś mnie...szukam też pod siebie żeby mnie stara z baletów mogła bezpiecznie najebanego odwozić :grin:

Opublikowano
:grin:
Opublikowano
Opublikowano

!rafibyłem na takim spotkaniu Bezpieczny maluch i tam był przedstawiciel z Maxi Cosi jako jeden ze sponsorów i mówił jak wyglądają te testy. Wybraź sobie że fotelik dostaje punkciki za takie pierdoły jak np łatwośc w czyszczeniu co dla nie z bezpieczeństwem niema nic wspólnego. Druga sprawa np dany fotelik dostaje powiedzmy 4 gwiazdki jak jest zapięty pasami a ustawiony na bazie isofix dostaje 5 gwiadek bo jest łatwiejszy montaż. A Ty masz na bazie bo może wcale tak super wcale nie masz.

Tak czy inaczej nikomu nie zabraniam ale ja jestem do tej firmy i produktów nastawiony sceptycznie. Oczywiście jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju pseudofotelików marketowych bo w tym wrogowi nie życzył bym jeździć. Natomiast Recaro z tego co widziałem wszystkie testy przeszło wzorowo a kosztuje połowe tego co Maxi Cosi, a jak nie widac różnicy to po co przepłacać.

No właśnie sprawdziłem, więc Maxi Cosi Tobi który córa używa w teście bezpieczeństwa(nie łatwego czyszczenia i innych pierdół) ADAC z bazą ma 5, a bez 4(ja nie posiadam bazy), z kolei Recaro Young Sport ma 3 gwiazdki. Porównanie tych fotelików chyba nie ma większego sensu, skoro Maxi to 9-18, a Recaro 9-36(Maxi Cosi nie posiada w swojej ofercie fotelików 9-36).

Poza tym trochę herezje szerzysz pisząc, że za bazę jest punkt więcej bo łatwiejszy montaż :facepalm: poniżej przykład fotelika, który bez bazy ma 4 gwiazdki, a z bazą "za łatwiejszy montaż" aż 1 gwiazdkę:

A z tą cena to pojechałeś :) nie widziałem jeszcze fotelika Maxi Cosi za 1200 zł :decayed: Tobi stoi nie niecałe 700, a Recaro koło 600(cena ze sklepu Mama i Ja, więc pewnie na allegro jeszcze taniej można wyrwać), więc różnica to raptem okolica 100 zł, do połowy trochę brakuje.

Opublikowano

spoko luz Pany....merytorycznie ma być :decayed:

---------- Post dopisany at 09:17 ---------- Poprzedni post napisany at 09:15 ----------

bez agresyyjjiiiiiiiii :decayed:

Opublikowano

Tez mamy tego recaro i powiem ze jestem rozczarowany...

Musieliśmy kupic coś bo mała miała poprzednio do 18kg wiec wybór padł na recaro.

I tak.

Pozycja leżakowania jest tragiczna,mozna przestawić dziecko co najwyżej o może 2 cm:doh:

Jeden z boków nagłowka juz odchodzi,musiałem kleić go na silikon po roku użytkowania.

Ogólnie plus to materiał,bo nie jest taki potliwy w upalne dni oraz łatwy w czyszczeniu.

Porównywałem go do ROOMER-a(do 18kg) którego dostaliśmy od szwagierki(10 letni)i jak dla mnie to aż tak bardzo nie widac różnicy mimo upływu tych 10 lat.

Na pewno nie kupiłbym go a zeby użytkować od 9-36.

Opublikowano

Jaka agresja a nie jestem do nikogo agresywnie nastawiony. Ja fotelików nie kupował w internecie tylko w hurtowni ze sprzętem dla dzieci Rampers i ceny były porównywalne z internetowymi a nawet taniej po rabacie kupiłem fotelik recaro niz Recaro oferowało na swojej stronie. U nich Maxi Cosi sam facet powiedział że nie warto i przy fotelikach 0-13 między tymi firmami była duża różnica cenowa i ciężko było znaleźć sensowny model poniżej 800zł z Maxicosi a recaro kupiłem za 450zł.

Co do tej jednej gwiazdki różnicy o której piszesz czyli 3 vs 4 gwiazdki to jest jak ze testami zderzeniowymi samochodów. Syntetyczne testy które niewiele zmieniają i nie wiele mają wspólnego z rzeczywistymi zagrorzeniami z których akurat dla dzieci najbardziej niebezpieczne są uderzenia boczne.

Ale z mojej strony koniec dywagacji bo nie o to chodzi.:hi:

Opublikowano

Kolejna z brzuchem w domu

20140518_195213.jpg

:facepalm:

:polew::polew::polew::polew::polew::polew:

Opublikowano

Niestety nie było mnie przy poczęciu :polew::polew::polew:

Opublikowano

Puściła się. ;-)

Opublikowano
  • Autor

suka

Opublikowano

Kotka w rui jest gorsza od baby z chcicą

Musialem ja zawiesc do kocura :grin:

Opublikowano

to jednak tam byles :grin:

Opublikowano
  • Autor
:polew:
Opublikowano
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dopytam jeszcze:

urlop ojcowski mogę wykorzystać do roku życia dziecka, musi się on zakończyć przed upływem roku życia dziecka i pracodawca nie może mi go odmówić ?

Opublikowano
dopytam jeszcze:

urlop ojcowski mogę wykorzystać do roku życia dziecka, musi się on zakończyć przed upływem roku życia dziecka i pracodawca nie może mi go odmówić ?

do roku

jeżeli jest zaplanowany odpowiednio wcześniej to chyba nie może odmówić