mireko Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam.Auto b5,1.8 ADR.Wtrysk Magic,sterownik Stag 300+.Problem polega na tym,że zaczął pikać wskaźnik gazu i nie przechodzi na LPG.Są to cztery szybkie piknięcia.Czasem wskoczy na gaz i słychać elektrozawór.Filtry sprawdzone,instalacja 1.5 roku.Wygląda mi to na elektrozawór przy butli,bo jak pstryknie to gaz hula.Czy to zacinający się elektrozawór,czy padnięty jakiś czujnik sterujący nim?
kamilmlody Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 bez interfejsu sie nie obejdzie raczej
Roboform550 Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 Padnięty wtryskiwacz/ przerwa w obwodzie
mireko Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Opublikowano 7 Lipca 2011 Dziś tylko na żwirówce na wybojach dwa razy zapikał i "gazował" dalej.Potem normalnie.Wygląda mi to na jakieś "niełączenie".
ant Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 W moim wcześniejszym wozie (e36 320) miałem identyczny problem, powodem wszystkiego była wtyczka przy jednym z wtryskiwaczy, podłączyłem ją na stałe (lutem) i wróciło do normy. pozdro.
mireko Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 Trzeba chyba to obejrzeć,bo jakiś czas było ok,a teraz problem wrócił. [br]Dopisany: 02 Sierpień 2011, 07:26_________________________________________________Dziś byłem u gazownika,który montował instalkę.Podłączył kompa,grzebał się,grzebał i nic.Po przejechaniu ok.40km znowu wyłączył się gaz i znowu pikał.Filtry zmienione. Ręce opadają.Wygląda to definitywnie na usterkę,która pojawia się na ciepłym silniku i na wybojach. Padnięty wtrysk?Czujnik ciśnienia?Elektrozawór przy butli nie trzyma na wybojach?(gdy pracuje jest dość ciepły-norma?) Ludzie pomocy,bo kogoś rozniosę dziś ze złości Piszcie cokolwiek może mieć wspólnego z usterką-przemyślę wszystko. Pozdrawiam.
Kabar Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Jeśli sygnalizuje błąd to powinno się to zapisać w sterowniku. Gazownik nic nie mówił?
mireko Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 A no właśnie nic nie powiedział,tyle że mam zostawić auto na cały dzień i wtedy pojeżdżą i zobaczą.Najgorsze jest to,że jak zajechałem na warsztat to wtedy gaz hulał. Małe pytanko-jakie napięcie na Pb jest na elektrozaworze butli-0V? A po przełączeniu na LPG-12V?Może tam sprawdzić miernikiem? Aha-kątem oka widziałem na lapku,że wyświetlało brak zasilania,czy słabe napięcie-coś w tym stylu.
Kabar Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 elektrozaworze butli-0V? A po przełączeniu na LPG-12V?M Tak, takie napięcia
mireko Opublikowano 7 Września 2011 Autor Opublikowano 7 Września 2011 Panowie-czy ktoś może sprawdzić,czy po wypięciu na chwilę jednej złączki(do każdego wtrysku oddzielna) do wtrysku LPG (na pracującym LPG) będzie pikał podobnie jak u mnie? Podejrzewam,że to będzie padnięty wtrysk.
Kabar Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 Ja niestety mam Diego w tej chwili więc nie dam rady Ściągnij instrukcję od Staga i zobacz co oznaczają te sygnały dźwiękowe, powinni coś pisać.
mireko Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Opublikowano 14 Listopada 2011 Usterka usunięta.Podobnie jak pisał kolega ant-wysunięta spinka ze złącza od wtrysku.Cienki śrubokręt i Święty Spokój. Pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi