Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy macie sygnał niezgaszonych świateł??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sygnał powinien byc w kazdym, u mie jest, moze bezpiecznik poszedł

Opublikowano
u mnie to samo, brak sygnalu, buzer znajduje sie w zegarach, kiedys zaczelem tam grzebac ale zrezygnowalem, w sumie to jest ten sam buzer co piszczy przy rezerwie paliwa i innych ostrzezeniach, nie wiem o co tam dokladnie chodzi ale jak czasami wyciagalem deske i potem ja wkladalem to nawet dzialalo, ale tylko przez chwile, moze kiedys sie za to wezme.

ten cały brzęczyk rozumiem że znajduje się wewnątrz zegarów, czyli trzeba je rozbierać :?:

czy może z tyłu na obudowie z tyłu :?: :?:

[ Dodano: 2006-09-28, 14:24 ]

czy to jest ten brzęczyk :?:

licznik.jpg

Opublikowano

no to teraz tylko co moze byc przyczyną ze nie brzeczy :mrgreen: :?:

Opublikowano
właśnie czekam z niecierpliwością na odp ponieważ jutro to rozbiram

wymontowanie licznika to czas nie dłuższy jak 2 min. więc mozesz robic kiedy chcesz

aby tylko ktos poradził co jest powodem ze nie dziala

Opublikowano

Najpierw podłaćzyłem do kompa i zrobiłem test zegarów kontolek itd i miedzy innymi "buczka" niestety cisza , rozebrałem licznik buczek jest ale nie działa kurcze musż ę się udać do kogoś kto już dojdzie dlaczego to nie działa.

Opublikowano

hehe... widzę, że te brzeczyki to kolejna bolączka naszych niuń... mam tak samo. Nie działą gdy zostawie włączone światłą i wyciągnę kluczyk, a sqbany kiedyś działał.. No ale brzęczyk od rezerwy i innych komunikatów/alertów działa. Co jest grane??

Opublikowano

OO u mnie nic ani od rezerwy ani na pozostalych komunikatach a juz nie mówiąc o światłach . Mam podobny z licznika z golfa ciekawe czy będzie pasował

Opublikowano

Też miałem problem z tym brzęczykiem , raz działał a innym razem nie.

Sprawa jest bardzo prosta, to wina głośniczka - tak jak pokazano to na zdjęciu wyżej.(odkleja się cewka z nawiniętego drutu).

Po wymianie głośniczka- problem został zażegnany :lol: ( ja dałem głośnik -0,4W/8ohm mocując go do zewnętrznej części obudowy licznika -ze względu na jego rozmiar, ale proponuję dać głośnik /4ohmy,to będzie głośniej buczeć.