Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Który z nich jest FWD a który QUATTRO...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co mozna doczytac na tym forum to ten silnik zbytnio sie nie rózni od tego 150km, a w nim przy dodaniu FMIC DP podchodzi sie pod te 19Xkm

Opublikowano

No okej nie kwestionuję tego co mówisz a wręcz przeciwnie są to dla mnie tak jakby rady bo przygodę z 1.8T zacząłem 3 miesiące temu i mogę wszystkiego nie wiedzieć. :) Odkładam kasę na program u Rogala więc jak będę po programie to na pewno się pochwale jaki wynik osiągnąłem :wink4: Może nie róbmy koledze OT w wątku bo pewnie chciał się dowiedzieć czego innego niż to ile km będzie miał AJL po programie :)

Opublikowano
  • Autor

jakie zamieszanie??? panowie... może na razie nie ogarniam za bardzo waszej dyskusji ale na pewno się to przyda. w ogóle myślałem również o tym aby kupić jakąś samą budę bez silnika, skrzyni no kompletne nic ale żeby było w quattro i wtedy no można powiedzieć od podstaw zacząć przygodę ze składaniem wymarzonej b5teczki... wiem że to nie będzie tani interes ale biorąc pod uwagę mój sentyment do tego modelu i to co można z nich zrobić uważam że gra jest warta świeczki....

A tak w ogóle czy do sedana będzie pasować motor z RS-a?

Opublikowano

Ja bym chyba się nie pakował w taki interes... poza tym widzę że masz przedlifta więc może warto teraz zrobić zmianę na poliftową wersje B5 :) Czy silnik od RS-a będzie pasował to nie wiem... wydaje mi się że tak ale wtedy to pewnie zderzak od RS-a itp. :) Juź lepiej opłacalne było by moim zdaniem kupienie polifta i potem swap na np. 2.7BiT :wink4:

Opublikowano

chyba text roku :polew:

Opublikowano

Dlaczego silnik od rs-a ma nie pasowac przecież są S4 przedlifty a to prawie ten sam silnik tylko inne turbiny. Ale to chyba nie temat o tym.

Opublikowano

chyba text roku :polew:

popieram :)

Orientowałeś się kolegoarenalina ile silnik od RS-a kosztuje, czy tak napisałeś sobie żeby napisać?

Po zmianie silnika zostawisz zawias i hamulce z ADR-a, czy może zainwestujesz w ori(innych nie ma) tarcze i klocki za 3 tys zł i do tego komplet felg 18" bo pod inne zaciski od RS-a nie wejdą?

Ku...wa po co ja to w ogóle piszę :confused4:

Opublikowano
  • Autor

jeżeli Was tak to śmieszy to po co zabierasz głos geniuszu :chytry:... zapytałem czy bedzie pasował a nie ile to kosztuje i jak sie to robi... wiec nauczcie się czytać i zacznijcie troche myśleć bo widze że niektórzy mają z tym problemy... no też mi powód do śmiechu faktycznie...

Opublikowano

Przecież to jest logiczne że bedzie pasował skoro był w tym nadwoziu :gwizdanie: tylko znaleźć taki silnik...

Opublikowano

Jeśli masz kasę - bierz S4. Potencjał tego silnika jest ogromny, świetnie brzmi i rewelacyjnie się odpycha (szczególnie po modach).

Jeśli nie masz za dużo kasy a auto ma Ci służyć też jako dupowóz, więc miło jeśli czasem spali tylko 10L, wtedy bierz 1.8T zrób FMIC, dolot, wydech, program i ciesz się z jazdy prawie 200 konnym autem.

Opublikowano
  • Autor

tzn w drodze jest następna audiola i z tej chce zrobić taki niedzielny "dupowóz" ale taki aby pasażerowi faktycznie urywało dupsko.... a co do tego czy motor od rs pasuje do sedana wyczytalem że rozstaw osi w zwykłym sedanie czy avancie jest większy niż w RS-ie(avant) i ponoć wał nie za bardzo pasuje... ale skoro twierdzicie ze pasuje to wierzę...

Opublikowano

w b5 quattro występowało z wiekszościią tych silników poza 1,6 i słabszymi dieslami - reszta mogła byc w q.

Opublikowano
  • Autor

a są takie które wychodziły np. tylko w quattro???

Opublikowano

S4, RS4

Opublikowano

2.8 wcale duzo niepali :decayed: na trasie z klima 9litrow jazda ok 100km/h :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Kędzior a powiedz mi jak się sprawuje ten 2.8??? bo tak się zastanawiam czy faktycznie robić swap-a czy po prostu kupić jakąś nową A bądź S4-reczkę... bo koledzy moim zdaniem mają racje że niema sensu bawić sie w przekładki tylko odłożyć troszę więcej kasiory i kupić coś ladnego a są bo patrząc na allegro te najładniejsze audiole należą do forumowiczów... wydaje mi się że to najlepsza opcja...

Opublikowano

2.8 wcale duzo niepali :decayed: na trasie z klima 9litrow jazda ok 100km/h :decayed:

mi 8,5 gazu na trasie :kox:
Opublikowano

Kędzior a powiedz mi jak się sprawuje ten 2.8??? bo tak się zastanawiam czy faktycznie robić swap-a czy po prostu kupić jakąś nową A bądź S4-reczkę... bo koledzy moim zdaniem mają racje że niema sensu bawić sie w przekładki tylko odłożyć troszę więcej kasiory i kupić coś ladnego a są bo patrząc na allegro te najładniejsze audiole należą do forumowiczów... wydaje mi się że to najlepsza opcja...

jesli myslisz o mocy to rowniez polecam odlozyc kase i zakupic juz s4, pamietaj ze jak wymieniasz silnik to i hamulce tez trzeba itp a w s4 juz to masz takze chyba lepiej poczekac i kupic s4 :wink4: kupujac silnik od s4 tez nie masz pewnosci czy bedzie on ok :gwizdanie:

2.8 nawet spoko silnik ale no niestety do mocy sie szybko przyzwyczaisz a z niej juz nic nie wyciagniesz, szkoda ze 2.8 nie daja sie turbic :thumbdown:[br]Dopisany: 23 Sierpień 2011, 10:22_________________________________________________

:good: :good: :good:
Opublikowano

jesli myslisz o mocy to rowniez polecam odlozyc kase i zakupic juz s4, pamietaj ze jak wymieniasz silnik to i hamulce tez trzeba itp a w s4 juz to masz takze chyba lepiej poczekac i kupic s4 :wink4: kupujac silnik od s4 tez nie masz pewnosci czy bedzie on ok :gwizdanie:

2.8 nawet spoko silnik ale no niestety do mocy sie szybko przyzwyczaisz a z niej juz nic nie wyciagniesz, szkoda ze 2.8 nie daja sie turbic :thumbdown:[br]Dopisany: 23 Sierpień 2011, 10:22_________________________________________________

:good: :good: :good:

zawsze możesz założyć kompresor, są zestawy z USA p&p ale to droga zabawka, chyba że byś jakąś używkę dorwał