Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parktronic PDC MMI 2G 3G wizualizacja CONCERT w Audi A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę brudny zderzak. Poza tym kolor czujników jest delikatnie inny. W najbliższym czasie pewnie je pomaluję.

Wyszło to tak, moim zdaniem całkiem nieźle.

d37c2db6ae8440b1b5a1eaedc2fe8744.png

A to pierwszy otwór. Rozwiercony trochę za bardzo, bo próbowałem go poprawić od zewnętrznej strony. Z tego jestem mniej zadowolony.

f1cb028e50b44710ad0c9ae0acad4340.png

Opublikowano

Wiertlo stożkowe robi swoje ;) no ladnie Ci to wyszlo ;)

Opublikowano

Panowie mam zamiar dolozyc mmi 3g+ do przedlifta i tu pytanie. Dokladamy 8 kanalowy modol, instalacje, czujniki itd i da sie to zakodowac zeby dzialalo? W polifcie mod wyglada inaczej bo nie ma tam osobnego modolu parkowania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, potrzebuję pilnie pomocy :( Dzisiaj zakończyłem montaż czujników z przodu i z tyłu (oryginalnie nie miałem wcale). Podłączyłem piny do can H i L, włożyłem bezpiecznik, wsiadam do samochodu i odpalam zapłon, a tu... nic. Samochód nie reaguje na klucz, nic nie działa, żadne światła oprócz postojowych, awaryjnych i tych w bagażniku nie świecą. Jak zamykam auto kluczem to zamykają się wszystkie drzwi oprócz kierowcy. Odpięcie bezpiecznika, ani sterownika nie pomaga. Co mogło pójść nie tak?? Pomocy, mam trupa w garażu :(:(

Opublikowano

Będzie ciężko jak nie działa zapłon?

Zapewne jakieś zwarcie, odłącz to co podłączyłeś do instalacji a potem sprawdź bezpieczniki.

Opublikowano
wrclaguna jak mam zrobić skan skoro nie działa mi zapłon? :huh:

Opublikowano

Przeleć sobie wszystkie bezpieczniki, łącznie z tymi w skrzynce sterownika silnika (tam są bezpieczniki które odcinają ECU) . Odepnij wszystkie wtyczki od sterownika PDC. Podejrzewam że gdzieś w trakcie pracy musiałeś zrobić zwarcie i wywaliło bezpiecznik i teraz trzeba je znaleźć.

Co to znaczy że nie ma zapłonu? wskazówka od paliwa nie wstaje w ogole? Tutaj masz schematy rozlokowania bezpieczników

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/246101-bezpieczniki-przekazniki-punkty-masy-kontrolki-umiejscowienie-sterownikow/

Edytowane przez edraven

Opublikowano
Gdy wkładam kluczyk to nic się nie dzieje, w aucie ciemno, nic się nie włącza... Radio, wskazówki, nic... Posprawdzam te bezpieczniki po pracy. Zobaczymy czy coś znajdę. Na razie dzięki.

Opublikowano

Mógł strzelić jakis bezpiecznik od Centralnej elektryki a jest ich troche w aucie w różnych miejscach.

Opublikowano

A jeszcze zapytam, bo według schematu mam podłączyć kable ze sterownika pdc do Can Low i High do pinów 2. Jeżeli te piny mam już zajęte, to mam wpiąć te kable do innych czy wlutować się w kable, które idą do dwójek? Może ja coś popieprzyłem. Ta wtyczka can low high to ta, po stronie pasażera, prawa z żółtą zaślepką i różowym zatrzaskiem?

Opublikowano

Cany możesz złapać bezpośrednio w nadkolu , byle zachować kolory przewodów zgodnie ze schematem. ale jeśli masz juz wiązke pociągniętą do wtyczek od strony pasażera to mozesz wlutować się w kabel zaraz przy wtyczce.

Opublikowano

Ale chodzi dokładnie o tą wtyczkę po prawej? To jest to can low i high?

https://i.imgsafe.org/d91ce54484.jpg

Opublikowano

Tak to jest ta wtyczka, nie musiałeś do niej ciągnąć kabli, ale jak juz są to właśnie tam. Nie wypadł Ci przypadkiem jakiś bezpiecznik jak tam kombinowałeś coś ?

Opublikowano

Myślę, że nic nie wypadło. Sprawdzę dokładnie po pracy. Dzięki za pomoc.

A kable ciągnąłem aż tam, bo robiłem według schematów... :kwasny:​​

Opublikowano

Nie przejmuj się, ja tez tam ciągnąłem dopóki mnie ktoś nie oświecił gdzie idą wcześniej te Cany ;)

Opublikowano

Niestety, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są ok...

Już sobie poradziłem :D Pomogło odłączenie akumulatora na godzinę (wczoraj odpinałem na chwilę i nic to nie dało). Prawdopodobnie przyczyną były źle podłączone piny do Cana.

Wszystkie czujniki wraz z wizualizacją działają.

Edytowane przez TimeToDeath

Opublikowano

Prawdopodobnie przyczyną były źle podłączone piny do Cana.
Czemu piszesz prawdopodobnie? To tak czy nie ? :) to jedyne co zrobiłeś to wpiecie canów?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Panowie, jestem na etapie montażu, a właściwie na etapie kompletowania części. I tu mam właśnie problem, zamówiłem sobie z demontażu moduł sterownika, chciałem numer 8K0 919 475 AA, natomiast kobiecina z którą rozmawiałem wysłała mi sterownik o numerze 4H0 919 475 AA.
No i tu mam pytanie do Ciebie, czy ten sterownik będzie działał w A4 B8, czy mogą wystąpić jakieś problemy z kodowaniem?