Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

jeden kabelek od czujnika do masy. ten z pinem jedna strona do wtyczki druga przedłuzasz i do czujnika. wazne jest ktory

do ktorego pina. najlepiej sprawdzic po podpieciu przed zlozeniem wszystkiego czy dziala

Opublikowano

Od dziś jestem posiadaczem pełnego komputra :kox: A co będzie jeśli wyłączę fis a zacznie się rezerwa paliwa albo ostrzeżenie o jakimś problemie typu płyn do sprysków?

sprawdzone: rezerwę paliwa pokazuje

Opublikowano
sprawdzone: rezerwę paliwa pokazuje

Jeżdziles w kółko az ci paliwa brakło czy spusciles?? :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Witam tez jestem po odblokowaniu fis-a :) Super sprawa i nie taka trudna jakby sie wydawala na poczatku. Mam tylko pytanie. Może ktoś wie gdzie idzie ten kabelek od Pin 1 (brozowo-czerwony) w kostce niebieskiej od licznika. Ja na razie zmasowalem to, ale mysle o dodaniu czujnika spryskiwacza i moze nie ma potrzeby ciagnąc dodatkowego kabla tylko uzyć juz tego co jest. Moze wystarczy juz podpiać sie gdzies to wytczki w komorze silnika?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kto w okolicach Kłodzka rozszerzy 1/2 FIS na pełny. Mam A4 B7 2.0 TDI 2005, licznik z 2006, wszystkie manetki są do pełnego FIS.

Opublikowano

o rany, dorwać tą manetkę w rozsądnej cenie, ori a nie zamiennik graniczy z cudem! Ale w końcu kupiłem... .

I zanim zabiorę się do wymiany, walczyłem dziś z kluczami Torex T8, cholerstwa nigdzie nie idzie dostać (cienkiego i długiego)...

Kupiłem sobie więc na plastikowej rączce made in germany... i przez ponad godzinę wszelkimi sposobami próbowałem ściąć 1cm rączki (bo była zbyt krótka) i powiem Wam tyle! Koszmar! Mogłem kupić polski odpowiednik... pewnie by zlazł bez problemu... .

Jutro zabieram się do wymiany!

Opublikowano
  • Autor

Takie torxy w elektroniku można kupić. :cool1:

Opublikowano

Witam tez jestem po odblokowaniu fis-a :) Super sprawa i nie taka trudna jakby sie wydawala na poczatku. Mam tylko pytanie. Może ktoś wie gdzie idzie ten kabelek od Pin 1 (brozowo-czerwony) w kostce niebieskiej od licznika. Ja na razie zmasowalem to, ale mysle o dodaniu czujnika spryskiwacza i moze nie ma potrzeby ciagnąc dodatkowego kabla tylko uzyć juz tego co jest. Moze wystarczy juz podpiać sie gdzies to wytczki w komorze silnika?

miałem tak samo - niestety w komorze silnika nigdzie w okolicy zbiorniczka nie znalazłem żadnej wolnej kostki pasującej do czujnika ani też żadnego wolnego kabelka - ten kabelek wyciągnąłem po prostu z kostki licznika, zaizolowałem i na jego miejsce poprowadziłem nowy bezpośrednio do czujnika

Opublikowano

witam,

mam problem, montowałem manetkę tempomatu i wycieraczek a teraz próbuje zaprogramować tempomat i komputer ale nie mogę :wallbash:. Nie mogę wejść np. na kanał 19 w adaptacji. Nie mogę również zmienić parametrów w 03-ABS - Recode. Jaka może być przyczyną?

Opublikowano

może coś masz z VAGIEM nie tak

Opublikowano

jest jakas mozliwość sprawdzenia czy z Vagiem jest cos nie tak?

Opublikowano

Założyłem u siebie manetkę i zaprogramowałem, przycisk działa, płynu brak. ale nie wyświetla mi spalania średniego, tylko w obu funkcjach 1 i 2, tą sama wartość czyli ilość kilometrów do przejechania.

Opublikowano

Założyłem u siebie manetkę i zaprogramowałem, przycisk działa, płynu brak. ale nie wyświetla mi spalania średniego, tylko w obu funkcjach 1 i 2, tą sama wartość czyli ilość kilometrów do przejechania.

pierwsze kodowanie zrobiles?

Opublikowano

jaki kod zakodowałeś?

Opublikowano

Adres 17 - Instruments : 01100

Adres 16 Steering Wheel : 00012

takie mi wyszły, w 17 próbowałem rożne opcje, przy 01200 się wysypuje error.

Opublikowano

Adres 17 - Instruments : 01100

Adres 16 Steering Wheel : 00012

takie mi wyszły, w 17 próbowałem rożne opcje, przy 01200 się wysypuje error.

w STG 17 spróbuj: 31001, powinno być :good:

Opublikowano

Niestety nie działa ten kod :( cholera... próbowałem wszystkie możliwości.

Gdzie jeszcze może być problem z brakiem wyświetlania średniego spalania? Aktualni FIS ma 3 opcje do wyboru, 1 z nich pokazuje puste okno.

ps. ta 3 z przodu, fajna rzecz wskazówki są podświetlane cały czas :)

Opublikowano

Niestety nie działa ten kod :( cholera... próbowałem wszystkie możliwości.

Gdzie jeszcze może być problem z brakiem wyświetlania średniego spalania? Aktualni FIS ma 3 opcje do wyboru, 1 z nich pokazuje puste okno.

ps. ta 3 z przodu, fajna rzecz wskazówki są podświetlane cały czas :)

popróbuj jeden kod kilka razy, ja tak miałem że nie chciał zaskoczyć i chyba za czwartym razem zakodował :)

Opublikowano

Dało rade, śmiga pięknie! I nawet chyba pokazuje poprawne spalanie!

Super sprawa to odblokowywanie. Dziękuje za świetny poradnik!

Opublikowano

Ja też odblokowałem same kodowanie i montaż to pikuś.

Jedyne na czym poległem i dzięki pomocy Antonia i opisowi Boberka przebrnąłem to kodowanie Abs i esp oraz kalibracja czujnika skrętu. :hi:

Opis bardzo przydatny miro_x :hi: