Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czy jak rozbiorę kostkę nie wysypią mi się wszystkie inne kabelki ?

nie, kostkę jak odbezpieczysz to środek wraz z pinami się wysuwa a piny są tam twardo osadzone i żaden nie wyleci

Opublikowano

super, dzięki za pomoc, postaram się dzisiaj nie popsuć :>

Opublikowano

super, dzięki za pomoc, postaram się dzisiaj nie popsuć :>

daj później znać czy ogarnąłeś temat

Opublikowano

wszystko poszło bez problemów, kostkę wyjąłem pod kierownice, a tam był już pin.

raz jeszcze dzięki za pomoc :D

Opublikowano

Wszystko niby proste, ale czy ktoś w W-wie lub okolicach podejmie się wymiany tego przełącznika i odblokowanie FIS-a w B7 Avant?

Oczywiście odpłatnie.

Opublikowano

Witam Was. Mam pytanko?

Kodowanie i wymianę mam już za sobą więc pozostał montaż czujnnika poziomu płynu do spryskiwaczy.

Mam już czujnik poziomu spryskiwaczy - nr zgadza się z tym, który Mirek podał 7M0 919 376

I wtyczkę o numerze 7M0 973 202 -Mirek podał ten nr - "1J0 973 702 (numer do sprawdzenia)"

Proszę o sprawdzenie nru wtyczki.

:hi:

Opublikowano

Witam Was. Mam pytanko?

Kodowanie i wymianę mam już za sobą więc pozostał montaż czujnnika poziomu płynu do spryskiwaczy.

Mam już czujnik poziomu spryskiwaczy - nr zgadza się z tym, który Mirek podał 7M0 919 376

I wtyczkę o numerze 7M0 973 202 -Mirek podał ten nr - "1J0 973 702 (numer do sprawdzenia)"

kupiłem na allegro komplet i mam takie same numery zarówno czujnika jak i wtyczki tak jak ty akjam.

Opublikowano

Witam Was. Mam pytanko?

kupiłem na allegro komplet i mam takie same numery zarówno czujnika jak i wtyczki tak jak ty akjam.

I wszystko hula? Montowałeś już?
Opublikowano

Hej witam mam pytanie jak mam tempomant kierwonica 4 ramienna bez obslugi radia to jakie kody musze wpisac 16 - steering wheel zeby dziala caly fis mogl by ktos opisac gdzie cos jak sie wpisuje ?? bo czytam ten temat ktorys raz i juz mi wszytsko po pier...

Dziekuje pozdrawiam

Opublikowano

Hej witam mam pytanie jak mam tempomant kierwonica 4 ramienna bez obslugi radia to jakie kody musze wpisac 16 - steering wheel zeby dziala caly fis mogl by ktos opisac gdzie cos jak sie wpisuje ?? bo czytam ten temat ktorys raz i juz mi wszytsko po pier...

Dziekuje pozdrawiam

jak nie masz manetki od wycieraczek z przełącznikiem funkcji komputera to nie będzie to działać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj postanowiłem się pobawić z tą wymianą i muszę przyznać, że porada przygotowana jest perfekcyjnie :D no może poza tym, że manetka trzyma się na 2 śrubach T8, a nie na 4, ale to szczegół ;)

Wielkie podziękowania dla twórców wątku, niski ukłon w waszą stronę :hi:

Opublikowano

Na 2 jest skrecona zeby sie nie rozleciala a kolejne dwie trzymaja ja z modulem wiec mozna to roznie rozumiec :>

Opublikowano

witam kupilem manetke tempomatu wraz z modulem ale zamontowalem sama manetke i kod nie chcial wejsc, nastepnie zmienilem modul to nic nie dzialalo,ani wycieraczki, ani kierunki i auto nie chcialo odpalic. podejrzewam ze to sprawa immobilisiera tak?? co trzeba zrobic zeby dzialal tempo

Opublikowano

witam kupilem manetke tempomatu wraz z modulem ale zamontowalem sama manetke i kod nie chcial wejsc, nastepnie zmienilem modul to nic nie dzialalo,ani wycieraczki, ani kierunki i auto nie chcialo odpalic. podejrzewam ze to sprawa immobilisiera tak?? co trzeba zrobic zeby dzialal tempo

a robiles kodowanie w Engine (trzeba wlaczyc tempomat) ??

Opublikowano

Witam wszystkich śledzących temat pełnej obsługi fis,mam namiar na taki przełącznik /manetka tempomatu bez literki na końcu,manetka wycieraczek z literką C /avant/,moduł z literką Q / nie współpracuje z kier.multi /

Przełącznik pochodzi z audi 2.0 tdi 2007r / moja audi jest z 2004r.nr mojego modułu z literką S

W zasadzie to tylko jest problem z manetką fis /czy powinna być z literką C ,pozostałe podzespoły chyba ok./? bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję,

Pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

Witam wszystkich śledzących temat pełnej obsługi fis,mam namiar na taki przełącznik /manetka tempomatu bez literki na końcu,manetka wycieraczek z literką C /avant/,moduł z literką Q / nie współpracuje z kier.multi /

Przełącznik pochodzi z audi 2.0 tdi 2007r / moja audi jest z 2004r.nr mojego modułu z literką S

W zasadzie to tylko jest problem z manetką fis /czy powinna być z literką C ,pozostałe podzespoły chyba ok./? bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję,

Pozdrawiam. :hi:

wyraźnie napisane w wątku:

skoro masz Avanta to C

Opublikowano

Od dziś jestem posiadaczem pełnego komputra :kox: i od razu pytanie, czy tak ma być że przyciskiem reset przechodzimy z poziomu 1 na 2 a nastepne przyciśnięcie powoduje całkowite wyłączenie FIS? szczerze mówiąc myślałem, że wyłączenie pozostawi chociać temperaturę na zewnątrz. A co będzie jeśli wyłączę fis a zacznie się rezerwa paliwa albo ostrzeżenie o jakimś problemie typu płyn do sprysków?

Opublikowano
  • Autor

Błędy ci wyświetli chyba chociaż nie sprawdzałem tego.

Opublikowano

Witam , ja juz odblokowalem sobie FISa jakis czas temu ale ostatnio robiac pewna rzecz w Audi B7 z 2005r. u kumpla zauwazylem , ze podczas przechodzenia z pamieci 1 do 2 na FISie i dalej zamiast czarnego pola jak u mnie B6 , u niego jest mozliwosc zmiany jezyka menu , zmiany mil na km/h , temperatury z Farenhajta na Celcjusza itp za pomoc manetki od kompa (wycieraczek) i moje pytanko czy w modelach B6 jest mozliwosc zaprogramowania FISa aby pokazywal takie rzeczy?

Podejzalem kodowanie za pomoc VAGa i bylo 31300 lecz moj komp takiego kodowania nie przyjmuje i pokazyje "ERROR" podczas proby jego wpisania.

Dziekuje :hi:

Opublikowano

Witam,zakupiłem ten kabelek od czujnika poziomu płynu ale o nr.000 979 133 E długość tego przewodu to ok.50 cm. zakończony z dwóch stron pinami.jedna strona kabelka to : czujnik - kostka pod zegarami / trochę krótki ten kabel ? natomiast zostaje nam jeszcze jeden wolny pin w czujniku,który trzeba połączyć z masą,wszystko wskazuję na to że potrzebne są dwa takie przewody,chyba że ja coś pomieszałem ?