Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego poskładaj tą obudowę i poklej bo będziesz miał powódź w aucie :) Piszę z doświadczenia

Opublikowano

Jak tego syfu nie da się odkręcić od strony kabiny..

Opublikowano
  • Autor

u mnie mam złamane kawałem tej obudowy podszybia i tamtędy wkładam śrubokręt gwiazdkę i ładnie tego wkręta wykręcam.

Normalnie to jakąś giętką może by się dało ale kilku próbowałem i za mało miejsca tam jest.

Swoją drogą to jakiś debil wymyślił. u siebie przeciągałem ten kabel przelotką gumową pod obudową kompa. 4 lata juz jest i sucho i nic się nie dzieje.

Opublikowano

Mi pekło tak niefortunnie, że woda przy wiekszym deszu lała się bez litości do środka. Z odkręceniem tych sróbek też miałem problemy ( jest ich 5) , próbowałem nawet zdjąć wycieraczki żeby mieć więcej miejsca ale z tym był jeszcze większy problem :D Gdy udało mi się zdjąć tą pokrywę skleiłem klejem i poprawiłem jeszcze silikonem w miejscu pęknięcia. Po kilku ulewach stwierdzam, że robota wykonana była dobrze.

Opublikowano
  • Autor

do wycieraczek trzeba ściągacze. wszystkie wkręty poza tym jednym da się odkręcić grzechotką a ten jeden tak jak już wcześniej pisałem.

Opublikowano
Dzisiaj zabrałem się wreszcie za założenie tego czujnika :D Zdjąłem koło i nadkole a tam patrze nie ma zaślepki tylko... Czujnik :decayed:

Też tak miałem, że czujnik był a nie był podłączony, tylko że ja wymontowałem lampę żeby sprawdzić czy jest.

Opublikowano
Dzisiaj zabrałem się wreszcie za założenie tego czujnika :D Zdjąłem koło i nadkole a tam patrze nie ma zaślepki tylko... Czujnik :decayed:

Też tak miałem, że czujnik był a nie był podłączony, tylko że ja wymontowałem lampę żeby sprawdzić czy jest.

Dzisiaj sprawdziłem i również posiadam czujnik ;D , muszę tylko sobie przewód pociągnąć.

Opublikowano

Byłem tak znudzony, że poszedłem się przejechać... Takiego wała :decayed:

6vvcol.jpg

Przynajmniej ECU nie dostało i w kabinie sucho :grin:

Zabieram się za klejenie tej obudowy i zasylikonowania :E

Opublikowano

O szit, ładnie się porobiło.

Opublikowano

A kabina suchutka co mnie nieźle zdziwiło. A objawy były takie samie jak słaby akumulator jak próbowałem odpalić samochód :D

Swoją drogą to dlaczego nie ma tam żadnego odpływu w tej skrzynce oO?

Ogólnie to wczoraj wieczorem jeszcze było perfekt, ale przecież przed tym padało i padało, minął tydzień odkąd jeżdżę z nieszczelną obudową i dopiero dzisiaj zrobiła mi psikusa :decayed:

Opublikowano

U mnie pojawiła się woda dopiero przy większych i intensywniejszych opadach.

Opublikowano

wrócę może do sedna sprawy dot montażu manetki tempomatu - dlaczego nikt nie wspomniał, ze zakładając manetkę trzeba zrobić odpowiednie nacięcia w obudowie żeby spasować dolną obudowę kierownicy z górna...??

Dopiero przy składaniu o 22 zauważyłem, że trzeba mieć odpowiednie wycięcie na tą manetkę...

no cóz - jutro czeka mnie następna przeprawa z modelowaniem heheh

Opublikowano

Dobra, przekaźniki wysuszone, obudowa sklejona.

Przy montażu oczywiście i tak pękła jedna strona a śruby od strony wycieraczek nie da się odkręcić bez ich ściągania, a wycieraczek oczywiście też nie da się w normalny sposób ściągnąć.. Poza tym jak wszystko podłączyłem to po przekręceniu kluczyka kompletnie nic, tylko brzęczące wskazówki obrotomierza i prędkościomierza, do tego padaczka pompy ABS :thumbdown: Tak więc przyjechał mój dziadek na którego zawszę mogę liczyć i odpaliliśmy na kable :)

Co mnie zdziwiło... Przekręciłem na zapłon i od razu zapaliły się światła do jazdy dziennej odpalam (ok, na zapłonie i napięcie idzie z akumulatora od dziadka więc jest te 13.7 V więc nic dziwnego, że się zapaliły). Odpalam samochód, chodzi :D Jako, że już ciemno, bo po 22:00 to włączam światła mijania i moje zdziwienie... DRL dalej się palą razem ze światłami mijania :doh: Musiałem tak jechać aż do garażu i tam odpiąłem masę od tego całego modułu SD2, po chwili poczułem taki smród, że trololol :polew:. Uciąłem wszystkie przewody, zaizolowałem i wywaliłem SD2 :( Będę musiał zamontować nowy...

W ogóle to jest możliwe, żeby przez tą wodę coś stało się temu modułowi? Przecież moduł komfortu jest w całkiem innym miejscu i nawet kropla go nie dosięgła -.-

Opublikowano

I u mnie w fisie zagościło chwilowe spalanie itp:) Opis bardzo mi pomógł i ludzie na forum kulturka. Po zamianie manetki i przekodowaniu pojawił sie u mnie błąd 01826 ale wystarczyło sie przejechać i znikł.

Opublikowano

Witam, chce rozbić sobie instalowanie pełnego Fis-a i montaż tempomatu na dwa cykle. Czy po pełnej instalacji manetki z Fisem i wymianie modułu pod tempomat będę musiał coś kodować od nowa?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. wymieniłem dziś manetkę ale z kodowaniem to już mam problem. do jakiego urządzenia jest ten opis???

Ja mam polski VAG 4.9 I JAK TAM ZNALEŹĆ adres 17 czy 16? mam sie połączyć z licznikiem czy jak??:facepalm:

Opublikowano

Opis jest do programu Vag-com w Polski Vag 4.9 jest to innaczej porozmieszczane i opisane więc może spawić to problemy.

Opublikowano

Może ktoś da cynka jak to zrobić na polski vag 4.9?

---------- Post dopisany 27-07-2012 at 19:59 ---------- Poprzedni post napisany 24-07-2012 at 20:37 ----------

Witam mam problem z kodowaniem kanału 19stego niemoge sie z nim połączyć. korzystałem z VCDS-Lite release 1.1

na polski vag 4.9 też mam kanał niedostępny? dodam że mam niebieski kabelek jak to ma znaczenie. Ktoś wie w czym może być problem

Opublikowano

od dziś też mam pełnego fisa:) kalibrowaliście coś odnośnie spalania?? mi pokazuje w mieście ok 7L.