MikeWawa Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam Panowie.. I Panie Zdjęcia sa z ogłoszenia to tez sorry za jakość Jutro sobota - zrobię nowe. Silnik BAU 2.5 TDi 180km Tip i quattro Wyposazenie W0A = Summer campaign a/c u.k. 7A2 = CD changer 4UE = airbag for driver and front seat passenger 6XD = outer rear view mirrors: powered, heated 5SL = outer left rear view mirror: non-spherical 5RU = outer right rear view mirror: convex (large viewing field) 1KP = disc brakes, rear J1T = battery 300 A (66 Ah) 1BE = sports suspension/shock absorption 3FA = without roof insert (standard roof) 5TD = decorative aluminum inserts 7X1 = ultrasonic park distance control 4R4 = power windows with comfort operation andcircuit breaker F0A = no special purpose vehicle, standard equipment 8GU = alternator 140A 0G7 = Tiptronic 0YK = weight category rear axle weight range 10 0JK = weight category front axle weight range 10 T1K = components for, base engine, unit 059.E 3NZ = rear seat bench unsplit, backrest split folding 8EB = twin headlamp, for driving on the right (gas discharge) with integrated high beam (US design) U2A = instrument insert with km/h speedometer,radio-controlled clock, tachometer and trip odometer X0A = national sales program Germany 1N1 = power steering 2PV = leather trimmed sports steering wheel 8Q3 = automatic headlight-range adjustment dynamic (self-adjusting while driving) 9Q4 = multi-function indicator/on-board computer with check control 8Z5 = engine cooling system, type 1 MR1 = 6-cylinder diesel engine 2.5 L/132 kW 24V TDI with fuel distributor injection pump, base engine is T1K/T5T 7Q9 = navigation system CD0 = alloy wheels 7 1/2J x 17 Alu-5, offset 45 7K0 = without tire pressure warning light 4X3 = side airbag front with curtain airbag VJ1 = reinforced bumpers 6R0 = selector lever cover 3L3 = manual height adjustment for front seats 4KC = side and rear windows tinted 3Y0 = without roll-up sun screen 4K4 = radio remote controlled central locking operated from inside and separate trunk release 5D1 = carrier frequency 433.92 MHz 1SA = without additional engine guard 0GZ = emissions concept EU 3 Q1D = sports front seats 4GH = windshield tinted with windshield sunshield
jedrekx Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 ja nic nie widzę - żadnych zdjęć :gwizdanie:
Dev Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 no, bida, zadnych rycin nie widac ... :mysli:
majkel_majki Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 Auto ładne, ale tego byka w tytule wątku to mógłbys poprawić
MikeWawa Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 Jako ze jestem pełen podziwy dla tego rodzaju napędu pozostanie tak jak jest. Czyli z wielkiej :>
pawel1380 Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 Jako ze jestem pełen podziwy dla tego rodzaju napędu pozostanie tak jak jest. Czyli z wielkiej :> Niepoprawnie. Pełen bedziesz po zimie
Dev Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 Jako ze jestem pełen podziwy dla tego rodzaju napędu jak gdzies zawiśniesz to Ci przejdzie... :polew: :polew:
MikeWawa Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 Jako ze jestem pełen podziwy dla tego rodzaju napędu pozostanie tak jak jest. Czyli z wielkiej :> Niepoprawnie. Pełen bedziesz po zimie Jako ze jestem pełen podziwy dla tego rodzaju napędu jak gdzies zawiśniesz to Ci przejdzie... :polew: :polew: Hahah To nawet nie wchodzi w gre :evil: :> :>
MikeWawa Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 Nie no pewnie . Lepiej w zime w domu zostac. A tak na serio jest ktoś z Warszawy z Vagiem ? Chciałbym zmienić język w Fis na angielski
AndyN Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 ...) A tak na serio jest ktoś z Warszawy z Vagiem ? Chciałbym zmienić język w Fis na angielski Jest. Pisz na PW Z chęcią przejadę się tipem [nigdy jeszcze nie miałem okazji]
Wandej Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 ...) A tak na serio jest ktoś z Warszawy z Vagiem ? Chciałbym zmienić język w Fis na angielski Jest. Pisz na PW Z chęcią przejadę się tipem [nigdy jeszcze nie miałem okazji] Ja smigalem w 2.5TDI tylko w b5 i odstaje toto od manuala Furmanka bardzo ladna W tym silniku tez sie sypie hydraulika??
AndyN Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 (...) W tym silniku tez sie sypie hydraulika?? Hydraulika w 2,5tdi B** (poza BFC) to konstrukcyjnie takie samo rozwiązanie jak 3,0tdi
Wandej Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 (...) W tym silniku tez sie sypie hydraulika?? Hydraulika w 2,5tdi B** (poza BFC) to konstrukcyjnie takie same rozwiązanie jak 3,0tdi czy aby na pewno?? Myslalem ze wlasnie BFC ma "rolki" jak w 3.0TDI Musze sie chyba doksztalcic
MikeWawa Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Andy dobrze mowi V. ROCZNIKI MODELOWE 2004 oraz 2005 W produkcji RM'2004 znalazły się cztery dotychczas niespotykane, wręcz "rewolucyjne" jednostki silnikowe: 1. BCZ i BAU - spełniające normę spalin EURO3 2. BDG i BDH - spełniajace warunki normy spalin EURO4 Najważniejszą wspólną cechą wyrózniają wwym. silniki jest zupełnie nowa, inna konstrukcja "lekkich", wieloelementowych wałków rozrządu oraz ułożyskowanych dźwigni zaworowych. W następstwie wprowadzonych zmian: - wyeliminowano zupełnie problemy wadliwych rozrządów (wycierające się krzywki, spadające dźwignie zaworowe, etc. odeszły w niepamięć) - uzyskano o ok. połowę mniejsze opory wewnętrzne silnika (mniejsze zużycie paliwa, inna łagodniejsza akustyka, mniejsze obciążenie paska rozrządu) Przy okazji warto zauważyć, że nowy rodzaj wałków rozrządu wraz ze zmodernizowanym osprzętem (dźwignie, hydropopychacze) – praktycznie już bez kolejnych ulepszeń – przeniesiono do jeszcze nowszych silników (czyli do 2.7TDi, 3.0TDi, 4.0TDi oraz 4,2TDi) i praktycznie w niezmienionej formie są produkowane do dnia dzisiejszego ... . BFC to jak by nie patrzec AYM Dla silników 155PS AYM bardzo podobnie do AKE również nie nastąpiła żadna zmiana konstrukcyjna, lecz dotychczasową moc 155PSów i płaski moment obrotowy 310 Nm - podniesiono odpowiednio do 163 PSów z zachowaniem dotychczasowych 310 Nm momentu obrotowego, dostępnego w przedziale od 1400 do aż 3600 obr/min. Wczesniejszy kod silnika AYM zastąpiono kodem BFC. [br]Dopisany: 25 Lipiec 2011, 13:15_________________________________________________Po czyszczeniu felg wygląda znacznie lepiej
Rekomendowane odpowiedzi