gwiazda11 Opublikowano 23 Lipca 2011 Opublikowano 23 Lipca 2011 witam wszystkich mam taki problem jakies 2 tygodnie temu wstawiłem nowe gwintowane zawieszenie do audi i podczas gdy jade po nierownosciach lub wlece w dziurę to wydaje sie taki dzwięk jakby skrzypiało coś .możliwe ze jest zbyt mocno obniżona i sprężyna nie dociska jak powinna i jest luz???kto zorientowany to pisac
szakal.aw Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 sprawdz czy talerz maly wewnatrz sprzezyny w mcphersonie nie ociera o sprezyne.. najlepiej przy opuszczonym samochodzie latarka poswiec czy u gory tam gdzies nie ociera..
krisch Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Jak się za słabo dokręci dolne wahacze to tez skrzypi jak cholera . Wiec jak już będziesz pod autem to lepiej je sprawdź .
Adrian_73 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Sprawdź wahacze, i czy czasem coś nie ociera
żbik Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Kumplowi w pasku B5 FL też tak skrzypiało i okazało się że to tuleja wachacza górnego przy kolumnie McPehrsona. Popryskał tam WD-40 i narazie ustało.. Możesz psiknąć jakimś odrdzewiaczem i zobaczyć czy się wyciszy.
Olaf Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 tak ja wyzej tuleje wachaczy lub gorne wachacze juz sa tak zuzyte i pewno guma jest nanich peknieta i jak sie dostaje woda jest zgrzyt wiem bo mam to u siebie popsikaj wd 40 i po sprawie ja bede teraz wymieniac zawiecho ale teamt juz obczailem ztym zgrzytaniem przy skrecaniu
Mlody1018 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 U mnie jest dokładnie to samo.. Pęknięta guma na dolnym wachaczu tylnym i to jest przyczyna tego skrzypienia przy skręcie i przejazdach przez różne nierówności, Także sprawdź sobie gumy na wachaczach
Rekomendowane odpowiedzi