gielda211 Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam, Od jakiegos czasu auto poszarpuje w zakresie obrotów 1800 - 2000 na 1 i 2 biegu. Są to delikatne szarpniecia przy dodawaniu gazu tak jak by przerywał. Zmieniłem świece szarpanie troche ustąpiło a mianowicie jest mniej odczuwalne. Check engine sie nie świeci. Czy szukać przyczyny w cewkach? Raz czy 2 razy po odpaleniu zafalowały obroty ale bardzo delikatnie. Za tydzien pojade do serwisu na akcje serwisową wymiany cewek to moze znajde przyczyne:) Czy ktoś z was sie z tym spotkał? Moze dodac do paliwa jakiegos uszlachetniacza do czyszczenia wtrysków?
itor Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam, Od jakiegos czasu auto poszarpuje w zakresie obrotów 1800 - 2000 na 1 i 2 biegu. Są to delikatne szarpniecia przy dodawaniu gazu tak jak by przerywał. Zmieniłem świece szarpanie troche ustąpiło a mianowicie jest mniej odczuwalne. Check engine sie nie świeci. Czy szukać przyczyny w cewkach? Raz czy 2 razy po odpaleniu zafalowały obroty ale bardzo delikatnie. Za tydzien pojade do serwisu na akcje serwisową wymiany cewek to moze znajde przyczyne:) Czy ktoś z was sie z tym spotkał? Moze dodac do paliwa jakiegos uszlachetniacza do czyszczenia wtrysków? bledy sa? zrob loga dynamicznego w podgrupie 014,015, 016 oraz w grupie 002
tomaszek23456 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Mam to samo w swojej 1.8 -Możesz jaśniej tzw z Polskiego na nasze bo ja nie kumam o co chodzi
zaku2_88 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Miałem to samo zrobiłem logi przepływki i okazało sie ze zanizala przy wiekszym obciazeniu wymieniłem i po sprawie jeszcze udało mi sie kupic ori za niezla kase
Vinox Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 mam ten sam problem ale po zmianie biegów gdy dodaje gazu jest taki "przeskok" silnika i samochód co dopiero jedzie. chętnie przyłącze się do tematu ;p
pioteros Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 u mnie jest podobnie ponizej 2tys obr, silnik poszarpuje i potem jest juz ok, mam nadzieje ze to tylko przeplywka
gielda211 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Dajcie znac jak to zdiagnozujecie. Ile $$$ kosztuje taka przepływka?
jendker Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Najpierw podepnij VAGa jesli cewki to Ci pokaze blad...
Rekomendowane odpowiedzi