Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Zalany kombiaczek wyciaganie wykładziny wnętrza kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec proszę o pomoc potrzebuję wyciągnąć wykładzinę po stronie pasazera gdyż zalało mi cały tył samochodu ale nie wiem jak mam sie za to zabrać . Przedni fotel wiem jak wyciągnąć ale nie wiem co z tylna kanapą i co należy jeszcze zdemontować proszę o szybką pomoc bo już sam nie wiem co robić.

Opublikowano

Jak chcesz wyciągnąć całą wykładzinę to musisz wyjąć oba fotele przednie, tylną kanapę, konsolę środkową, tunel z podłokietnikiem.

Kanapę tył po prostu szarpiesz do góry i wyjdzie.

Opublikowano

Wg mnie nie ma szans. Wykładzina a raczej pianka pod nią jest tak gruba że nie da się wysuszyć bez wyjęcia z auta.

Sam kiedyś suszyłem i po 2 tygodniach na słońcu nadal była woda w środku.

Opublikowano

Moje po rozbiórce wyglądało tak:

Audi_rozebrane_1.jpg

Audi_rozebrane_2.jpg

Audi_rozebrane_3.jpg

Opublikowano

Nie ma wcale tak duzo rozbierania

Demontujesz fotele, siedzisko tylnej kanapy(pociagnij do góry)

odkrecasz małe plastiki przy szynach foteli z tyłu sa na jedna śrubke

odkręcasz boczne osłony dolne przy przednich drzwiach oraz podstopnice jest naj jedna śrube

demontujesz konsole i tunel środkowy, tam jest z 15 śrubek

podłoge odginasz od strony tylnej kanapy wyciagajac z pod plastików progów

za konsolą żeby było łatwiej rozcinasz podłoge i wychodzi :good:

Przy złożeniu mozna spróbować zaszyć to rozciecie, ale nie trzeba i tak jest nie widoczne za konsolą

Woda dostaje ci sie przez filtr kabinowy do kanałów wentylacyjnych, wylewa tym kanałem na nogi tylnych pasażerów głównie po prawej stronie, na lewej też będziesz miał śladowe ilosci wody. Lepiej wyciagnać podłoge bo za chiny tego nie wysuszysz, pamietaj że ta woda tam stoi zalewa cała elektryke!!

Opublikowano

wysuszyć ciężko,trzeba wyciągać i poszukać miejsca przecieku bo tak to problem będzie powracał

Opublikowano

A wiec fotele i boczne plastiki wyciagniete schowek rownież. Ale nie moge sobie poradzic z panelem srodkowym . Moze mi ktos dokladniej napisac gdzie znajduja sie te srubki w jaki sposob zaczac demontarz tunelu? Dodam ze ciekło z pod filtra powietrza i wszystko zostało dokladnie uszczelnione :D

Opublikowano

A wiec fotele i boczne plastiki wyciagniete schowek rownież. Ale nie moge sobie poradzic z panelem srodkowym . Moze mi ktos dokladniej napisac gdzie znajduja sie te srubki w jaki sposob zaczac demontarz tunelu? Dodam ze ciekło z pod filtra powietrza i wszystko zostało dokladnie uszczelnione :D

kolego mi jak cieklo w lączeniu do tylniej wycieraczki kolo bezpiecznikow to mialem wszedzie wode i wykladzine cala mokra, i to bylo w zimie balem sie ze mi zamarznie ale byly cieplejsze dni i dobrze bylo, w garazu stal. A wracajac do tematu to ja wykladziny nie wyciagalem z auta tlko same fotele tunel a wykladzine podnioslem do gory przywiazalem sznurkami i dwie farele i 3 dni grzalo non stop i byla suchutka jak diabli. a potem zlozenie i po klopocie. Tobie tez radze nie wyciagaj wykladziny tylko farela zamyknij auto i 2-3dni i bedzie suchutko. pozdro

Opublikowano

problem rozwiązany :) nie wyjmowałem wykładziny tylko uniosłem z jednej strony do góry i wszystko ładnie wyschło.Uszczelniłem filtr i już nic nie leci dziękuje wszystkim za pomoc :]

Opublikowano

problem rozwiązany :) nie wyjmowałem wykładziny tylko uniosłem z jednej strony do góry i wszystko ładnie wyschło.Uszczelniłem filtr i już nic nie leci dziękuje wszystkim za pomoc :]

najlepsze rozwiazanie :)

Opublikowano

Jak sie ma garaż, albo mieszka w domu to jak najbardziej, a jeśli nie to w zyciu nie wyciagnie wody, jest tego dobrych pare litrów w samej gąbce :wink4: cały czas tak wyciagałem carsherem, wygladało na niby suche, ale jak wyjałem podłoge to dopiero zobaczyłem ile tam wody jeszcze siedzi w samej gąbce(absorbuje) :thumbdown:

Opublikowano

Jak sie ma garaż, albo mieszka w domu to jak najbardziej, a jeśli nie to w zyciu nie wyciagnie wody, jest tego dobrych pare litrów w samej gąbce :wink4: cały czas tak wyciagałem carsherem, wygladało na niby suche, ale jak wyjałem podłoge to dopiero zobaczyłem ile tam wody jeszcze siedzi w samej gąbce(absorbuje) :thumbdown:

masz racje mi jak cieklo z laczenia do tylniej wycieraczki to mialem zalana cala wykladzine ale mialem garaz i farele i dalem rade(przypomne ze mialem to w zimie:P) i teraz wszystko jest dobrze... :przebiegly: