Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] bardzo dobra pasta polerska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: panowie chodzi o to że chciał bym ożywić swój lakier :naughty:

żeby poznikały drobne ryski (tempo za słabe ) ;(

może ma ktoś coś sprawdzonego z góry :notworthy:

Opublikowano

Kolego pierwszy na górze temat w tym dziale !! :gwizdanie: jak na tacy :cool1:

Opublikowano

ale chodzi mi o to żebym kupił na miejscu bo nie chcę czekać na przesyłkę

Opublikowano

Może masz znajomego lakiernika, to pożyczy Ci kapkę jakiejś swojej dobrej pasty i sobie spolerujesz.

Opublikowano

jak Tempo sobie nie radzi to :wallbash:

jak chcesz kupić na miejscu to powinieneś napisać jasno, czy w okolicach Sianowa można coś takiego zakupić, poszukaj sklepu z lakierami samochodowymi, często mają tam profi pasty polerskie ale nie w cenie tempo tylko odpowiednio wyższych, do tego raczej ręczna aplikacja/polerowanie odpada, lepiej poświęcić 200-300 za konkretną korektę lakieru u speca

Opublikowano

3M pasta jest rewelacyjna, koszt 110-130zł za litr, tez produkty z farecli sa bdb 60-100zł, oczywiście bez maszyny polerskiej nic nie zrobisz bo ręcznie się zajedziesz a efekt będzie średni..

tempo jest kiepskie do porządnej polerki :gwizdanie:

ale najlepiej oddaj to do kogos kto sie tym zajmuje bo samemu mozesz lakier przypalić maszyna.

Opublikowano

ręcznie się zajedziesz a efekt będzie średni..

Dobrze gada :good: ja się namachałem z 6h a poprawa znikoma :kwasny: Na przyszły rok kupuję polerkę i nie bólu musi być git majonez :good:

Tylko z polerką trzeba uważać, żeby nie narobić kuku na lakierze. Całe szczęście maskę mam ostro poobijaną od kamieni to na masce poćwiczę polerowanie heh :decayed:

Opublikowano

Tempo to pasta scierna..z polerka wiele wspolnego nie ma... :gwizdanie:

Recznie w tym temacie niewiele zdzialasz szczegolnie jesli auto bardzo zapuszczone lakierniczo..

Opublikowano

Jak chcesz poprawić szybko wygląd to proponuję pastę maskującą tzw filler np autoglym SRP - sam stosuję i jest super, rysy wiadomo zostają ale stają się niewidoczne albo słabo widoczne. Na to kładę dobry wosk, np megs #16 i jest miodzik.

Ale wszystko zależy od tego co rozumiesz pod pojęciem drobne rysy :P skoro tempo nie rusza to drobne one nie są, tym bardziej że tempo u mnie np robi większe rysy niż poleruje :P

Opublikowano

dzięki panowie ale zlecę to chyba komuś ;( ;(

bo widzę że to nie jest łatwa sprawa :notworthy:

Opublikowano

Tempo to pasta scierna..z polerka wiele wspolnego nie ma... :gwizdanie:

Recznie w tym temacie niewiele zdzialasz szczegolnie jesli auto bardzo zapuszczone lakierniczo..

dobra uwaga - co ma wspólnego tempo z polerowaniem ???? :wallbash: