Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Jak dorezać spryskiwacze lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a może ktoś podać mi in numery w etce. bo szukałem i nic nie mogę znaleźć, a jak bylem w aso to rozłożyli ręce. będe wdzięczny za pomoc. pozdrawiam

Opublikowano

a może ktoś podać mi in numery w etce. bo szukałem i nic nie mogę znaleźć, a jak bylem w aso to rozłożyli ręce. będe wdzięczny za pomoc. pozdrawiam

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c6f99e146e6dc17.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1bf974f7ff988c52.html

Ja u siebie montowałem ori spryski i róznia sie wygladem od tych pokazanych na schemacie, ale sama zasada działania jak i schemat są takie same

Opublikowano

czyli to co potrzebuje to jest nr 22 i 23?

tyle ze 22 niema w spisie jest tylko na rysunku.

Opublikowano

Dzwoniłem dziś do ASO z pytaniem o ceny części. Myśle że może się to komuś przydać więc wklejam:

przekaźnik 603 numer części 4B0 955 531 E - 154zł

zbiornik 6,5L , numer części 8D0 955 453A -222zł

ewentualnie

zbiornik 4,5L , numer części 8D0 955 453 AN- 162zł

pompka spryskiwaczy reflektorów, numer części 3B7 955 681- 207zł

Jako że zderzak kupiłem ze spryskiwaczami to nie orientowałem się ile kosztuje za sztukę.

więc jeszcze nieco potrwa zanim to założę chyba :embarrassed:

Opublikowano

nawet nie żartuj że wszystko kupowałeś w ASO :wallbash:, mnie spryski wyszły 300zł, za wszystko :gwizdanie:

Opublikowano

jeszcze nie kupowałem bo jak powiedzieli mi ceny przez telefon to mi słuchawka spadła :wink4:

na allegro zamienniki są sporo tańsze z tego co oglądałem.

niestety te zabawki muszą poczekać póki co bo mam inny problem z :audi: teraz

Opublikowano

Ja zrobiłem fotki ori sprysków zamocowanych do zderzaka u siebie, moze komuś sie przyda

20090617248.th.jpg

20090617247.th.jpg

Opublikowano

a próbował ktoś z Was dołożyć drugą pompke do zbiorniczka na jedną pompke? może ma ktoś z Was foty jakieś? bo nie doszukałem się tego na forum :wink4:

Opublikowano

w starym zbiorniczku jaki posiadasz w aucie nie da rady dołożyc drugiej pompki.Pompka do sprysków daje wieksze ciśnienie niz ta na spryskiwacze szyby przedniej.Musisz zakupić zbiorniczek z miejscem na druga pompkę.Na gornym mocowaniu wkładasz pompke od szyby przedniej a na dolnym od spryskiwaczy reflektorów .Ja zakupiłem własnie taki zbiorniczek z miejscem na 2 pompki ( patrz foto :wink4: ) i zamontowałem właśnie tak pompki (doł spryski lamp góra szyby )

zbiornik.jpg

Opublikowano

w starym zbiorniczku jaki posiadasz w aucie nie da rady dołożyc drugiej pompki.Pompka do sprysków daje wieksze ciśnienie niz ta na spryskiwacze szyby przedniej.Musisz zakupić zbiorniczek z miejscem na druga pompkę.Na gornym mocowaniu wkładasz pompke od szyby przedniej a na dolnym od spryskiwaczy reflektorów .Ja zakupiłem własnie taki zbiorniczek z miejscem na 2 pompki ( patrz foto :wink4: ) i zamontowałem właśnie tak pompki (doł spryski lamp góra szyby )

zbiornik.jpg

To jest typowy poliftowy zbiorniczek :good:

Opublikowano

był na allegro swego czsu za 30zł :gwizdanie:

Opublikowano

był na allegro swego czsu za 30zł :gwizdanie:

no własnie był :decayed: ale ja kupiłem ciutek drożej :gwizdanie: Bo chcieć montowac spryski to tylko taki zbiornik trzeba montować :decayed: miałem jeszcze jeden taki fajny 6.5 l na oku :kox:
Opublikowano

noo ja dałem dużo więcej, ale jak zakładałem to nic innego nie było a szukałem grubo ponad trzy miesiące :wallbash:

Opublikowano

ja dałem 40 dyszki :decayed: też dorabiałes miejsce ( otwór ) na druga pompke

Opublikowano

Wlasnie ze kolego na odwrot musi byc zalozone ze wzgledow bezpieczenstwa.

Cytuj jak odpowiadasz komuś :hi:

EOT

Opublikowano

Wlasnie ze kolego na odwrot musi byc zalozone ze wzgledow bezpieczenstwa.

tez mi sie wydaje ze bylo by lepiej jak by byly odwrotnie, ale niestety kable nie starczaja zeby pompka od szyb byla na dole, chyba ze je przedluzysz albo ponaciagasz , ale u mnie zabardzo nie chcialo isc a nie chcialem sobie narobic wiecej roboty (predzej mialem zbiornik 3,5), pozatym otwor na dolna pompke ma mniejszy otwor i uszczelke niz ten gorny a w gorny pasuje pompka od szyby przedniej, ponadto w tych zbiornikach sa montowane czujniki poziomu, takze tez ci to zabezpiecza przed brakiem plynu na szyby,

a jeszcze jedno, ja zakladalem ten zestaw do skody (link jest gdzies wyzej) i po powiekszeniu dolnej dziury nie oczyscilem dobrze zbiornika i musialy jakies opilki zostac i juz raz musialem czyscic dysze spr. szyby :kwasny: bo sie przypchala :kwasny:

Opublikowano

ja dałem 40 dyszki :decayed: też dorabiałes miejsce ( otwór ) na druga pompke

nie :tongue4: miałem ori :wink4:

Opublikowano

no ja usadziłem na gorze popmke od szyb bo jak bym chciał na dole umoescic to by kabla nie starczyło oraz węzyka od dyszy... dropsone to czyli masz tak jak ja pompki usadzone :cool1:

Opublikowano

dziury trzeba zrobić tylko w poszyciu zderzaka, i dorobić mocowania :wink4: