peter22 Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam Bieniek słuchaj wywal ten przekaznik bo nie jest potrzebny u mnie wszystko działa i trzeba tak podłączyc taki opis dostałem kiedys od kolegi MK4 do pompki spryskiwaczy lamp pin1-> podpiąć do masy (kolor kabla brązowy) pin2-> podpiąć do centralnej elektroniki do pinu 2 (do gniazda 10 pianowego czarnego) (kolor kabla czerwono-biały) a dokładnie w ori jest tak ze idzie od pinu 2 do (17-pin connector, zielony przy nogach kierowcy po lewej stronie jak odsuniesz ten czarny plastik) a od niego idzie do centralnej ja tak mam podpiete i wszystko działa tak jak ori a wpiete jest przy nogach kierowcy tak jak wyzej napisane. jesli masz jakies pytania to do goscia "mimomimo" to jest elektryk który mi wszystko zakładał i od niedawna tez ma audi i jest zalogowany na forum[br]Dopisany: 29 Listopad 2009, 16:47_________________________________________________a jeszcze jedno pamietajcie ze trzeba zalac płynu do zbiornika bo jak sie swieci rezerwa to nie idzie napiecie na pompke od sprysków
Bieniek Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zrob fotke z przekaznikami jak mozesz.
peter22 Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 nie ruszałem nic mam tak jak ori jest, tylko ten kabelek jest pociagniety i tyle . zdjecia ci nie zrobie bo juz mam auto poskładane
Jarol Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Czyli B6 i B7 wystarczy dociagnąć kabel do zasilania pompki i wszystko bedzie dzialać?? Nie trzeba wymieniać żadnych przekaźnikow?? A coś zaprogramować VAGiem trzeba??
peter22 Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 nie nic nie trzeba programowac i działa
wiesiek3d Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaba84 a czujniki położenia nadwozia do tych HID-ów też zakładasz ? Jeżeli nie to nie chcę się z tobą mijać na drodze bo moje gały będą tak wyglądały niee... ustawiam tak zeby swiecily po galach takim jak ty.. a spryski po to zeby lepiej swiecily..... Bez komentarza na temat zabudowy HIDów.
Stichy Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Podepne sie pod temat gdyz zamierzam zamontowac spryski u siebie i w b6 wystarczy przeciagnac jeden kabelek czerwono bialy do pompki z power supply control unit tak jak pisali wczesniej, bez zadnych przekaznikow, ale ja znalazlem cos dodatkowego - podgrzewacze spryskiwaczy i teraz sie zastanawiam czy w ori jest cos takiego czy to jest w wersjach na Sybir
bin85 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja u siebie mam podgrzewane, kumpel tez to ma więc jest to jko ori wyposarzenie
bongod Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 a montowal ktos w dizelku spryski?? bo zastanawiam sie czy qlerek nie bedzie przeszkadzal
_Solar_ Opublikowano 14 Grudnia 2009 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Panowie czy ten zbiorniczek płynu 6,5 litrowy podejdzie do mojej niuni tj.do diesla??? żadnej róznicy nie bedzie czy to diesel czy benzyna
bongod Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 witaj zestaw jest idealny .musisz dokupić troszkę więcej przewodu bo jest za mało ,i dorobić mocowanie dysz spryskiwaczy z jakiejś blachy najlepiej ,otwory w zderzaku robiłem frezarką ręczną ,poradzisz sobie wiem bo sam mam taki od 2 tygodni.podłączenie fabryczne jest takie ze po ok 3 sek po przytrzymaniu sprysku szyby przedniej wysuwają się spryskiwacze lamp,a tu masz jak to wszystko podłączyć demontujesz osłonę pod kierownicą na wprost mamy skrzynkę przekaźnikową a w niej przekaźnik o numerze 377, wyciągasz go w podstawce tego przekaźnika brakuje 3 styków. Styki są numerowane od 1 do 18. Musimy mieć odpowiednie styki do przekaznika dokładamy styk numer 9 - kabelek od tego styku prowadzimy do do styku gniazda bezpiecznika od świateł to jest nr 20 dokładamy styk numer 6 - kabelek od tego styku prowadzimy i łączmy ze stykiem "+" pompki wysokiego ciśnienia dokładamy styk numer 15 - kabelek od tego styku prowadzimy do skrzynki bezpiecznikowej do wolnego miejsca w skrzynce bezpieczników 7. drugie wolne miejsce pod bezpiecznik także uzupełniamy stykiem i prowadzimy kabel do zacisku 30 (zasilanie) widocznego na spodzie skrzynki przekaźnikowej 8. drugi kabelek z pompki łączymy do masy (na pompce są oznaczone styki jako "+" i "-" - nie pomylić). 10. W miejsce po przekaźniku 377 zakładamy przekaźnik o numerze 389 i to wszystko.pozdrawiam [br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:06_________________________________________________cos poplatalem hodzi mi o punkt 7 tzn pod jaki styk ta 30 mam podlaczyc?? chodzi o drugi koniec bezpiecznika??
czaja77 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 chodzi o listwę z czerwonymi kablami pod przekażnikami czyli + jasne?
bongod Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 to jest jasne chodzi mi o to czy ten kabelek podlaczyc pod drugi koniec bezpiecznika bo pierwszy idzie na przekaznik ale mam drugie pytanko skad u diabla wziac konektorki do podstawu przekaznika bo sa jakies nietypowe mam normalne i niepasuja
czaja77 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 styk 15 przerywasz go bezpiecznikiem możesz samą nową oprawka./jak się postarasz te te co masz też podejdą rozdłub śrubokrętem gniazdo przekaznika lub kub sobie w aso są juz z kabelkami
bongod Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 :> hehe czyli jesli dobrze rozumuje to pomiedzy 15 a 30 jest bezpiecznik sorki ale lalem dzis beton caly dzien i wolno do mnie dochodzi
czaja77 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 :> hehe czyli jesli dobrze rozumuje to pomiedzy 15 a 30 jest bezpiecznik sorki ale lalem dzis beton caly dzien i wolno do mnie dochodzi
Gwerty Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 witam. mam pytanie co do orginalnych spryskiwaczy reflektorów. takie chce zalozyć. kupilem juz zderzak pod spryski rocznik 99-01, spryskiwacze, zbiornik 6,5l i mam problem jak zamontowac spryski w zderzaku spryski mam takie: zderzak taki: i niewiem jak je przykrecic jak by brakowalo plastiku tego w czerwonym okregu. szukałem w etce, pytałem w aso i nikt nic nie wie czeski film. proszę o pomoc.
_Solar_ Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 znalazłem kilka fotek które mam nadzieje ułatwią Ci mysl w rezaniu sprysków tak wyglada mocowanie u kolegi slepy a tak u kolegi rafalekx mam nadzieje ze sie nie obrażą że zapożyczyłem ich zdjecia jak by co kieruje do wątków zwiazanych z tym tematem http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_aeb_silver_arrow_18t_1be_sedan_foty_str_4-t33330.0.html;msg1196342#msg1196342 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_1z_a4_tdi-t23400.30.html
huragan Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Wszystko ok ale kolega gwerty chce zamontować oryginalne, one są mocowane pod innym kątem, do nich są metalowe mocowania do belki zderzaka, każda ma swój nr w ETCE :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi