Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Audi A6 C6 Pełen pakiet S-line, pierwsze w Polsce 2.0 tdi quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Było A4 B7 2005rok 1.9TDi 116KM zmodzone na 172KM By ROGALL

Nastepnie szukałem A6 z 3.0 TDi , szukałem 2 miesiące i lipa więc trafiło się BMW E61 530XD z 2006r. pełna opcja jeździłem 9 miesięcy i strasznie mi się to nie podobało, zawieszenie tragedia. Szkoda opowiadać.

Od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A6 c6 z 2007 roku 2.0 TDI BRE S-line

Auto sprawdzone po vinie do samego końca serwisowane w ASO przebieg 175 tyś.

OPIS

-kolor grafit

-pełen pakiet S-line zewnętrzny i wewnętrzny

- Wnętrze pół-skóra

- Klapa tylna otwierana i zamykana elektrycznie

- Tylnie lampy LED

- Bixenony skrętny

- Klimatyzacja Automatyczna

- Kolorowy komputer

- ogrzewanie siedzeń przód

- składane i dzielone oparcie tylniej kanapy

- siedzenia s-line

- Duża Nawigacja MMI plus z obsługą głosową

- Bluetooth

- Audi parking system Przód / tył

- S-Line grill

- S-Line przedni zderzak

- S-Line tylni dyfuzor

- S-Line progi

- Spojler S-Line

- brak oznaczenia modelu i pojemności

- Hak holowniczy elektryczny

- obręcze ze stopu metali lekkich 245/40 R18 S-line

- wykończenie szczotkowane aluminium

- Elektryczna klapa bagażnika

- Tempomat

- 3-ramienna kierownica wielofunkcyjna s-line

- Zmieniarka 6 CD

- Czujnik zmierzchowy świateł

- Sensor deszczu

- Srebrne listwy ozdobne wokół szyb

- ESP , ABS

- Elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka

- ogrzewane dysze spryskiwaczy

- Reflektory przeciwmgielne

- Srebrne relingi dachowe

-Pakiet oświetlenia

- Lusterka asferyczne

- "Coming Home"/"Leaving Home"

- Domykanie automatyczne szyb

- itp.

Plany

-zmiana Turbiny na 170KM od CR lub większa +program i chyba wywale DPF-a By Rogall oczywiście / ZROBIONE

-Przednie lampy poliftowe / ZROBIONE

-listwy drzwiowe od S6 / ZROBIONE

-tylni zderzak audi S6 / ZROBIONE

-tylne lampy poliftowe

-zderzak przedni S-line poliftowy

- może panel klimatronika (zastanawiam sie bo szybko i porecznie sie wszystko ustawia na obecnym ale niestety nie wyglada za fajnie :rolleyes:)

- spowalniacze od 3.0 tdi tylko dlatego ze na zime mam 17 felgi a z tego co słyszałem sopwalniacze od S6 nie wejdą w 17 cali. :(

niestety na zmiany trzeba będzie troszke poczekac z powodu braku KASKI

a trzeba jeszcze poprawic zabierak pompy olejowej i pompki wymienic na mocniejsze.

Troche fotek narazie z ogłoszenia

81214650.jpg

10184049.jpg

24109674.jpg

35160303.jpg

48465000.jpg

73579068.jpg

75637712.jpg

78854101.jpg

k13tj.jpg

k26q.jpg

k23r.jpg

k22ka.jpg

k20u.jpg

k16y.jpg

k14qo.jpg

k12vj.jpg

90592541.jpg

39027269.jpg

21797060.jpg

20847670.jpg

Nowy IC centralny od A4 B8 3.0TDI

IMG_2222.jpg

20111015052.jpg

turbina CAHA

1914956551.jpg

Opublikowano

jak po przesiadce z 530xd do 2.0tdi ?

swoja droga zacnie wyposazona jak na 2.0tdi .... tylko zmien ten panel klimatronika tak jak napisales ;)

ale wg mnie auto nieporozumienie jesli chodzi o polaczenie gabarytow, prestizu i silnika 2.0tdi 140KM ....

auto :good: ( poza silnikiem jak dla mnie )

fotki ( ich wielkosc ) :thumbdown:

ogolnie fajnie wyglada, dobrze ze kombiak, w miare wyposazony, fajny kolor, dobry rocznik tylko ten silnik dla mnie to nie do tego auta ;) .... ale kazdy ma inne preferencje wiec zycze oby sie dobrze sprawowala

Opublikowano

wieksze foto!!

Opublikowano

szyby oryginalnie przyciemnione. co do silnika to bede colował w 200KM

zdjecia juz poprawione . Co do przesiadki z 3.0 to jestem mile zaskoczony jak na 2.0 to ładnie sie zbiera. A jak mi bedzie malo to Ojciec ma takie samo audi z 3.0 dieslem . Zawsze można mu odmulić furmanke :cool1:

Opublikowano

Nie jest źle . obecny silnik dopieszcze :gwizdanie: i też będzie śmigał jak trzeba . jedyne czego będzie mi brakowało to 4x4[br]Dopisany: 19 Sierpień 2011, 17:33_________________________________________________Panowie mam pytanie o olej . Na 100% motul podobno do tego silnika leje sie 507.00 bo jest z DPF-em. A teraz takie pytanie jeśli wywale DPF-a to olej też trzeba zmienic na inny ???

Opublikowano

wieksze foto!!

a kliknąć w fote to nie łaska? :wink4:

Opublikowano

wieksze foto!!

a kliknąć w fote to nie łaska? :wink4:

wczesniej po kliknieciu sie nie powiekszaly do normalnego rozmiaru tylko nadal byly male :gwizdanie:

Opublikowano

łooo matko, chyba trzeba byc ortodoksyjnym fanem audi, żeby porzucić 3.0 CR na rzecz "cudownego" 2.0 tdi :shocked:

nie mówię już o zmianie z AWD na FWD :shocked:

w dresowozie pewnie na runflatach jeździłeś :mysli:, trzeba było na zwykłe opony zmienić.

....tak wiem, każdy ma swoje priorytety i potrzeby, miłej jazdy i gratuluje zakupu

:wink4:

Opublikowano

Ładna C6 :)

- nawiewy w słupkach

Skoro masz klime bez lcd nz pokrętła, to nawiewów w słupkach raczej nie masz :wink4:

Opublikowano

Ładna C6 :)

- nawiewy w słupkach

Skoro masz klime bez lcd nz pokrętła, to nawiewów w słupkach raczej nie masz :wink4:

ta klima tez jest automatyczna a z tymi nawiewami to sprawdze dla pewnosci.[br]Dopisany: 20 Sierpień 2011, 09:29_________________________________________________

łooo matko, chyba trzeba byc ortodoksyjnym fanem audi, żeby porzucić 3.0 CR na rzecz "cudownego" 2.0 tdi :shocked:

nie mówię już o zmianie z AWD na FWD :shocked:

w dresowozie pewnie na runflatach jeździłeś :mysli:, trzeba było na zwykłe opony zmienić.

....tak wiem, każdy ma swoje priorytety i potrzeby, miłej jazdy i gratuluje zakupu

:wink4:

BMW to był przypadek . Szukałem długo A6 ale same szroty były a że BMW było 4x4 to sie zdecydowałem. Opony zmieniłem odrazu na zwykłe , całe zawieszenie miałem do wymiany maglownica zregenerowana . Jak dla mnie to BMW e60 nie jest warta swojej kasy i daleko jej do Audi . Jedyne co było fajne to silnik (Klapki odrazu wyleciały) i Fotele Komforty(Lepsza jakość skóry )

Opublikowano

no fakt faktem siedzialem w s-line w audi i komfortach ( z e60 i e65 ) w bmw i moge smialo stwierdzic ze komforty sa lepsze niz s-line w a6 c6 i niz komforty w a8 d3.... ale sama skora mi sie nie podoba bo jest za mocno chropowata. ;)

Opublikowano

rzeczywiscie zmiana dziwna i jej nie rozumiem, nie brak Ci duzego fajnego silnika?

chyba, ze zalezalo Ci na maksymalnej ekonomii.

ile palilo Ci 530xd?

Opublikowano

ta klima tez jest automatyczna a z tymi nawiewami to sprawdze dla pewnosci.

Wiem, że automatyczna bo mam taką w drugiej A6 właśnie 2.0tdi i przy tej klimie bez lcd nie występują nawiewy w słupkach :wink4:

no fakt faktem siedzialem w s-line w audi i komfortach ( z e60 i e65 ) w bmw i moge smialo stwierdzic ze komforty sa lepsze niz s-line w a6 c6 i niz komforty w a8 d3.... ale sama skora mi sie nie podoba bo jest za mocno chropowata. ;)

Co do komfortów z e65 fakt to są kozaki. Ale z tego co kojarze to w e60 występują inne stołki niż te co w e65 i aż takie dużego wow nie robią.. :decayed:

Opublikowano

Co do komfortów z e65 fakt to są kozaki. Ale z tego co kojarze to w e60 występują inne stołki niż te co w e65 i aż takie dużego wow nie robią.. :decayed:

to zle kojarzysz ;)

fotele komfortowe sa dokladnie takie same w e60 i e65 ... te i te moga miec dokupione funkcje podgrzewania, wentylacji i masazu

moze mylisz je z fotelami sportowymi ktore tylko i wylacznie wystepowaly w e60.

takie ot w a8 d3 tez byly fotele zwykle, komfortowe i sportowe ( komforty do sportow sa bardzo podobne ... ale np w sportach nie bylo nawet za doplata wentylacji i masazu )

Opublikowano

Bardzo ladna A6 :good:

Ja tam rozumiem wybor silnika bo jak zonie bym kupowal to tez niestety maly silnik bo jezdzi 99% w miescie a w trasy zadko sie wybieramy.

Opublikowano

Witaj Peter :wink4: :wink4:

to szybko Ci się to e60 znudziło.. aż nie chce mi się wierzyć że tak Ci było z Nią źle ;(

Ja, choć mam sportowy zawias, na komfort nie narzekam...

i chyba nie zdecydowałbym się na zmianę na C6.. tym bardziej na 2.0.. :no:

Opublikowano

rzeczywiscie zmiana dziwna i jej nie rozumiem, nie brak Ci duzego fajnego silnika?

chyba, ze zalezalo Ci na maksymalnej ekonomii.

ile palilo Ci 530xd?

530XD w mieście paliła do 16 litrów w zimie nawet 19litrów wczesniej śmigałem 110 km do roboty a od wrzesnia przeniosłem sie i teraz mam 10 minut na piechote , dlatego zmieniłem na 2.0 . [br]Dopisany: 20 Sierpień 2011, 14:35_________________________________________________

Witaj Peter :wink4: :wink4:

to szybko Ci się to e60 znudziło.. aż nie chce mi się wierzyć że tak Ci było z Nią źle ;(

Ja, choć mam sportowy zawias, na komfort nie narzekam...

i chyba nie zdecydowałbym się na zmianę na C6.. tym bardziej na 2.0.. :no:

Powiem tak mimo ze w BMW miałem cały zawias wymieniony na lenfordera , zrobiona maglownice , amory sprawne ,to to auto i tak pływało po drodze moze źle to nazwałem nie było sztywne jak audi a porównanie mialem bo ojciec śmiga A6 3.0 TDI i jak sie przesiadsałem z jego do swojego to miałem cały czas wrazenie że cos jest nie tak z BMW , kolejne wady BMW to trzepanie kierownica masakra . Ale już koniec meczarni z BMW i nigdy wiecej BMW nie zagości na moim podjeździe . A teraz mimo że silnik ma tylko 140 KM (NARAZIE) to o wiele lepiej sie w nim czuje niz w BMW, zawieszenie sztywne , wszystko ładnie pieknie chodzi . Pozdrawiam

Opublikowano

Właśnie czym się różni ta klima? tylko panelem? :mysli: ale faktycznie trochę paskudny ten panel :thumbdown: zmiana to kwestia tylko wypięcia i wpięcia nowego panelu? :mysli:

A poza tym bardzo ładne autko :good: ale silnik... hmmm no każdy ma inny styl jazdy inne wymagania, na miasto może ok ale na trasę dla mnie zbyt słaby :no::wink4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...