audiKSP Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Panowie mam jeszcze takie pytanie. Wczoraj stwierdziłem że jeden z amorków z tyłu mi cieknie. Czy uważacie że powinienem jak najszybciej wymienić amorki czy mogę jeszcze trochę poczekać? Przyznam szczerze że w tym momencie jestem spłukany i nie za bardzo mam na to kasę. Wolałbym poczekać 2-3 miesiące. Czy myślicie że przez taki okres mogą się spierdzielić przez to inne elementy zawieszenia? Dodam że nic nie stuka i dobrze się prowadzi. Gdyby nie to że samochód miał wymieniany olej i był na podnośniku to dalej bym się nie spodziewał że coś nie tak jest z amorami.
marewel Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jak chcesz to poczekaj i nazbieraj na komplet. :cool1:Czesto gesto przez niesprawne amorki można w rowie wylądować.
dzik Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Na tyl do passata b5 chyba nie da się tego źle zamontować.Po 30tys wymianialem cały komplet w passacie z bilsteina na kyb klient stwierdził ze jest teraz bloga cisza.Na bilach(tłukły od początku wymieniał wiec zawieszenie niepotrzebnie) przejechał jakieś 30ty tylne pociekli. Następny Passat tyl sachs(wylany) założony nowy sachs 15tys i mokry jeden.Przednie tak szybko się nie wylewają. Peugeot partner (ja nie zakładałem)tylne amorki sachs po 10 tys wybite tuleje dolna. Na te firmy wiec nie chce mi się już patrzeć. Kyabe można trafić japońską,najczęściej sa hiszpańskie portugalskie francuskie.Na sachsach i bilsteinach sa jakies smieszne nalepki i nie wiadomo gdzie to robione. dzięki za wyjaśnienie, uzupełniając to co napisałeś kayaba do aut typu Honda, Toyota - robiona jest w Japonii, europejczyki audi vw - od słowacji, przez czechy i hiszpanii chryslery dodge - usa Pisz Marewel Twoje doświadczenia z monroe reflex. Będę to na dniach montował do żony A4. Pozdrowionka marcin
marewel Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Pisz Marewel Twoje doświadczenia z monroe reflex. Będę to na dniach montował do żony A4. Pozdrowionka marcin Nie montuje ich bo nigdzie ich nie ma jedyny komplet zamontowałem tydzień temu do b5 polift bo kayaba była albo niedostępna albo mocno droga,opinii wiec nie mam.
chriss Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 montowałem jakieś 5k km temu u siebie na tył Sachs Super Touring 280 562 narazie jest oki i mam nadzieje że tak pozostanie
Haddaway Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 ja polecam Ci takie amortyzatory Kayaby, moim zdaniem idealny stosunek ceny do jakości, naprawde amorki ładnie sprawują się na polskich drogach (przetestowane nie tylko na Audioli, ale też na innych autach).
probi101 Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Ja u siebie mam Bilstein B6 i naprawdę sprawują się super..
bono Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 Czy KAYABA 341814 sa odpowiednikiem dla amortyzatorów o nr 8E0 513 033 N (8E0 513 036 AL) Na tyle mam 0YH kategoria wagowa 8 : 520-544 kg; 1BV ?? Ewentualnie bilstein b4 gas bne-b180. Chce aby po wymianie auto mialo taka sama charakterystyke jak w oryginale.
lapsik Opublikowano 23 Września 2011 Opublikowano 23 Września 2011 Polecam Kayaba. Poprzedni właściciel mojej furki wstawił ok rok temu amorki Bilstein ... efekt taki że tył już wymieniłem na Kayaby .... rewelacja .... a przód tylko czeka na wymianę ... może się nie pocą ale przy sztywnym tyle jeszcze mocniej "pływa" nie ma co czekać ...
marcuso86 Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Bede na dniach zmieniał zawiesznie z 1BA na 1BE (springi 1BE juz mam WR8, WR9). I teraz jakie do tego amory bo chyba nie standartowe? Co polecacie, jakie zamienniki i jakiej firmy najlepiej. Proszę o pomoc w wyborze.
83piotrek Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Ja rowniez polecam Kayaba. Monroe, Sachs polecieli z jakoscia ostro w dol...
marcuso86 Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 ale jakie kayaby do 1BE? Bo chyba nie standart? Fajnie jakby ktos podał dokładne nr kayaby Ultra SR i monroe reflex na przód i tył do b6 (takie bedą chyba ok do springów 1BE??)
Magdalenah Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Ja rowniez polecam Kayaba. Monroe, Sachs polecieli z jakoscia ostro w dol... Sachsy- ? nie zauważyłam, chyba że mechanicy polecieli z jakością robocizny
marcuso86 Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Czy do 1BE bedą pasować niżej wymienione amorki? sachs oś przednia 558297 sachs oś tylnia 312784 monroe oś przednia E2054 monroe oś tylnia E1284 We wszystkich w/w amortyzatorach pisze "dla pojazdów z zawieszeniem sportowym" Prosił bym o nr kyb na obie osie jeśli ktoś posiada.
marewel Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Katalog IC nie podaje KYB pod zawieszenie sportowe.
marcuso86 Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 A w/w przezemnie amory sie nadadzą? I które lepsze?
marewel Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Chyba wolałbym monroe nie mam z nim doświadczenia,sachs się dla mnie skończył.
pomidor_pd Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Panowie, przeczytałem cały wątek z ciekawości gdyż czeka mnie wymiana. Mogę jedynie potwierdzić ze 100% pewnością, że Bilstein mogą stukać od początku, przypadek potwierdzony ze 100% pewnością w 2óch samochodach: BMW seria 3 oraz Laguna 2007. Nie polecam. Pozdrawiam.
Gość Autonet Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 polecam sachs sam je używam i naprawde sa ok
nicramk Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 zakładał ktoś do B6 Eibach pro kit -30/35?
Rekomendowane odpowiedzi