Gość Rayban Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Witam Jutro z samego rana wyjeżdżam oglądać samochód. Nagle dostałem telefon, że w aucie zapala się kontrolka BPS kontrolka katalizatora ( zapchanego ? ) Coś takiego mi człowiek tłumaczył przez telefon. Co to takiego i jak to poważna sprawa ? Nie miałem wcześniej styczności z takim błędem ? Jaki jest koszt szacunkowy naprawy i co należy zrobić ? Sprzedający twierdzi, że to nic poważnego. Dla mnie to sprawa śmierdząca. Mogłem pomylić oznaczenia bądź źle je usłyszeć.
Gość Rayban Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Dziękuję za podpowiedź Samochód ma niby to 95 tys przebiegu, możliwe to, że to filtr cząstek stałych się zapchał ?
GOLI Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 W Renówce potrafił przez niecałe 15000 sie zapchać. Możliwe że ktoś jeżdził po mieście "jak emeryt" i masz zapchanego DPF-a
dexem Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Dziękuję za podpowiedź Samochód ma niby to 95 tys przebiegu, możliwe to, że to filtr cząstek stałych się zapchał ? możliwe jeżeli był eksploatowany na krótkich dystansach w mieście, samo zapalenie kontrolki jeszcze nic nie wróży ale zbyt częste zapalanie może zwiastować koniec dpf Mi sie zapaliła przy 156 tys , przed wczoraj chciałem wypalić chwasta ale nie możliwe było osiągnąc temperatury 700 stC , ganiałem autostradą na 3-4-5-6 biegu max 550 stC czy to normalne ? postępowałem wg http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=55260 i co dziwne w bloku "MVB 070,1: Regeneracja Status (xxxxxxx1 = Normalna Regeneracja , xxxxxx1x = Przymusowa Regeneracja) " były same zera również na całym kanale 70 też same zera , czy mam dziwny samochód ? czy tak ma być ?
hager84 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 kolego mam dokladnie taki sam silnik jak masz w opisie BRE pije ci olej ?
Rekomendowane odpowiedzi