Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parowanie lamp Bi Xenon rozwiązanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No właśnie, ciezko to w 100% wyeliminować. Foliowac lampe, to tez sredni pomysl. Szkoda, ze to nie dziala, jak zwykly xen:facepalm:

---------- Post dopisany at 14:36 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ----------

Lampy na swoim miejscu, prawą okleiłem folią termokurczliwą, czarna co się nie rzuca w oczy. Pojeżdzę kilka dni, mam nadzieję, że będzie padać w międzyczasie:wink: Ostatnia chyba deska ratunku:facepalm:

Czytnij mojego posta w tym temacie #41- u mnie nie ma bata żeby parowało :decayed:, może sobie nawet tornado być :grin:

Opublikowano
No właśnie, ciezko to w 100% wyeliminować. Foliowac lampe, to tez sredni pomysl. Szkoda, ze to nie dziala, jak zwykly xen:facepalm:

---------- Post dopisany at 14:36 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ----------

Lampy na swoim miejscu, prawą okleiłem folią termokurczliwą, czarna co się nie rzuca w oczy. Pojeżdzę kilka dni, mam nadzieję, że będzie padać w międzyczasie:wink: Ostatnia chyba deska ratunku:facepalm:

Czytnij mojego posta w tym temacie #41- u mnie nie ma bata żeby parowało :decayed:, może sobie nawet tornado być :grin:

Zrobiłęm podobnie, okleiłem górę lampy folią czarną, termokurczliwą i póki co tydzień jeżdze i spoko, a pogoda jest, jaka jest ;-)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dodatkowo wymieńcie O-ring'i na "zaślepkach" żarówek kierunkowskazów.

Lampy dalej mi parowały mimo wszystkich zabiegów, przestały po uszczelnieniu kierunkowskazów.

Opublikowano
Dodatkowo wymieńcie O-ring'i na "zaślepkach" żarówek kierunkowskazów.

Lampy dalej mi parowały mimo wszystkich zabiegów, przestały po uszczelnieniu kierunkowskazów.

podrzuć jakieś foto jak to wygląda teraz bo nie moge sie paCZeć na to co sie dzieje z lampami teraz :facepalm:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie też parują dwie lampy dość mocno po przeróbce,próbowałem wszystkiego co jest tu opisane i d*pa co może być jeszcze przyczyną?

Opublikowano

wymień oring, zrób 2 otwory,przy regulacji żeby woda odpływała, bardzo dobrze wysusz lampę w środku ,ja zmieniłem dekle tylne z uszczelkami po tych zabiegach prawie rok lampy suchutkie

Opublikowano
wymień oring, zrób 2 otwory,przy regulacji żeby woda odpływała, bardzo dobrze wysusz lampę w środku ,ja zmieniłem dekle tylne z uszczelkami po tych zabiegach prawie rok lampy suchutkie

dzięki w piątek sprawdzę bo co mam się z tymi lampami to brak słów:facepalm:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja mam takie pytanie ... o jakim otworze w błotniku mowa ???

Opublikowano

Do regulacji. Jak otworzysz maske to masz otwor w blotniku nad lampa.

Opublikowano

Ja rok temu wymieniłem oringi przy regulacji i powlokłem je smarem. Od tego czasu zero parowania. Ważne żeby odpowietrzniki były drożne bo inaczej pojawi się parowanie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

PAnowie a mi parują xenony:facepalm: co prawda przerobione na bixy ale nigdzie nie widzę żeby komuś parowały zwykłe xenony, w teorii wszystkie regulacje zakleiłem taśmą z celach testu a parują dalej :doh:

Opublikowano

Ja faktycznie mam A6 C5 ale miałem przerabiane na BiX. Robiłem to samo Adam. Pomogło ponowne odklejenie klosza, wyczyszczenie i wklejenie go na nowo. I przestało parować. U mnie zbierała się normalnie kałuża wody w lampie po deszczu albo myciu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A moja lampa tak wygląda.

Czy da się coś z tym zrobić? wystarczy ze na myjnie podjadę i już są całe zaparowane :/ a tu mam akwarium po ostatnich deszczach :grin:

lampa.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nieźle, jak tak dalej pójdzie to "wnętrzności" lampy mogą Ci ucierpieć od tej wilgoci. U mnie też parowały lampy. Zakleiłem otwory w błotniku plus koszulka biurowa szczelnie kryjąca górę lampy jak to kolega wyżej zasugerował. Woda spływa, nic nie paruje :) polecam. Po jakimś czasie da się zapomnieć o folii na lampie :).

Opublikowano

wymiana oringu na regulacji+ nasmarowanie tego wazeliną techniczną i na dekielkach uszczelki też w wazelinkę i to grubo:wink: u mnie taki zabieg rozwiązał problem.

Opublikowano

przy okazji montazu recznej reg. w bixach został czas na oklejenie lamp folią termokurczliwą... zobaczymy czy teraz będą parować

hIhooGE.jpg

JNep0bt.jpg

aAvwF9j.jpg

f5Ye6xQ.jpg

Opublikowano

to juz jest epickie maxymalnie na maxa

Opublikowano

opalarka w łape i heja :wink: pierwsze próby z folią były marne bo za mało folii naciągnałem za drugim razem owinąłem lampe luźno i folia dała rade... potem nożyk i odciecie folii w miejscu kostki, zaczepów do gumy i otworów do śrub :wink: na żywo wygląda lepiej bo na zdjęciach lampa dała troszke inny efekt.

Opublikowano

Wygląda jak objechane folią stretch :wink:

Opublikowano

Niepozaklejaj odpowietrzników