Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Sportowy wkład filtra powietrza firmy KN - opinie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taa....zakładasz i ... :witch::polew: Chandlujesz tym, czy Ty tak naprawde...?

Opublikowano

No kolega chyba zarabia na chleb robieniem zdjęć, a odnośnie tych wkładów to nierozumię jaki sens ma ich stosowanie w silnikach turbodoładowanych ?

W wolnossących może i poprawiają napełnianie cylindrów, w doładowanych napełninie jest uzależnione od wartości ciśnień doładowania zapisanych w mapach sterownika.

Jedno co pewne, to że skrócisz życie turbawki i silnika, bo te "sportowe" filtry wyłapują tylko grubsze zanieczyszczenia :naughty:

Sorki, trochę się zagalopowałem bo dopiero teraz zauważyłem że to filtry do wolnossących benzyn, :notworthy: trochę zmylił mnie dział w którym kolega zadał pytanie :decayed: , ale ostanie stwierdzenie z poprzedniego zdania jest aktualne :gwizdanie:

Opublikowano

fotograf, do TDI to sensu nie ma zakładać, ja do swojego BRE założyłem stożek i subiektywnie 0% pozytywnego efektu, jak już chcesz zakładać "sportowy" filtr powietrza to kup ITG albo Pipercross piankowy, bawełna nie licząc drogiego BMC jest passé de mode

z mojego doświadczenia sam filtr nic nie da, zimny dolot + filtr + mapa + wydech to już jakieś lepsze efekty, w TDI, Turbo PB i wolnossakach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dzięki za rady Panownie... póki co zostaje przy zwykłym filtrze :)

Opublikowano

dzięki za rady Panownie... póki co zostaje przy zwykłym filtrze :)

:good:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

"szybciej silnik wkręca się na obroty"

Wygląda to na mniejszy opór = gorsza filtracja = kurz uszkadza przepływkę = 500zł

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Albo - filtra powietrza nie wymieniałem od 30 tys., a teraz włożyłem sportowy i jest :witch: - sorki ale różnie jest. Lepiej częściej wymieniać seryjny niż czyścić ''sportowy''

Opublikowano

Posiadam taki filtr od 2002 roku w golfie 4 1,6PB. Różnica jest niezaprzeczalna dla porównania zamieniałem go z nowym filtrem papierowym - stawia mniejsze opory powietrza silnik odczuwalnie lepiej nabiera prędkości w zakresie obrotów 1400-2000. Przepływomierz nie był dotykany, auto mamy z salonu ma 12lat i 199tys przebiegu więc bajki o usyfionym przepływomierzu w buty można sobie wsadzić. Do wolnossącej benzyny polecam, natomiast do siebie (gnojowozu z turbo) uważam za wydatek zbędny.

Opublikowano

dobre filtry markowe do TDi b.zalecane.

seryjne, ale markowe, nie filtron :polew:

Opublikowano

"bajki o usyfionym przepływomierzu"

to co innego niż

"kurz uszkadza przepływkę"- ziarna piasku szlifują element pomiarowy, nie musi wyglądać jak rura odkurzacza

Jak często kolega czyści ten filtr? Co ile kkm?

Od ilu km jest w samochodzie od początku?

Opublikowano

filtr mam od 2002r. Auto kupione z salonu w 2000r dziś ma równe 200tys na liczniku więc rocznie przyjmujmy 16,5tys co oznacza że filtr przejechał w aucie 160-170tys. Filtr czyszczony uśrednijmy raz w roku. Może należy dodać że filtr miał w zestawie preparat to mycia i oliwkę do opryskania po czyszczeniu. JA OSOBIŚCIE POLECAM

Opublikowano

Jak już tu piszemy na temat brudu, kurzu i takich tam to może od razu, trzeba nadmienić - auto lata miasto/trasa to może być siur z takim filtrem :rolleyes: ale jak lata po polnych drogach i innych bardziej zakurzonych trasach to kolorowo może nie być. Ja napiszę tak: wkładka sportowa tak ale znanej i uznanej firmy ale z dodatkowymi modami, stożek tak ale z dobrym "nadmuchem". Ale sądzę że potencjalny nabywca bardziej poczuje lżejszy portfel niż dodatkowe "plusy"