Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Syczy gdy turbina się załącza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradźcie mi proszę o szybką odpowiedź. Gdy turbina się załącza słychać syczenie powietrza. Nieraz pokazuje się czarny dym z tłumika jak nie syczało wcześniej dymu nie było widać.

Z góry dzięki! Pozdrawiam :(

Opublikowano

Jest masa o tym na forum, szukaj nieszczelności w układzie dolotowym między turbiną a kolektorem ssącym :angry:

Gość -makaveli-
Opublikowano

sprawdź dokładnie węże dolotowe bo gdzieś jest dziura :cool1:

jak znajdziesz to w dziale "zrób to sam" jest sposób naprawy ....bo ogólnie nie są tanie te wężyki

Opublikowano

Ja bym się nie ograniczał tylko do węży, na pewno od nich trzeba zacząć, ale jakby okazały się całe to zostają jeszcze do przejżenia rury plastikowe i intercooler :cool1:

Opublikowano

VAG w reke. sterownik engine, BS 011, i mozna sluchac skad ucieka.

Opublikowano

mnie syczalo i co sie okazalo pekl waz wychodzacy z turbiny. Naszczescie ten z "tanszych" Dalem za niego 150zl oczywiscie nowka bo uzywka nie wiadomo ile moze pochodzic.

Opublikowano

mnie syczalo i co sie okazalo pekl waz wychodzacy z turbiny. Naszczescie ten z "tanszych" Dalem za niego 150zl oczywiscie nowka bo uzywka nie wiadomo ile moze pochodzic.

150 ? podejrzanie tanio za nowkę ori.

ten wąż ulega uszkodzeniu najczęściej ponieważ ulega najwiekszym odkształceniom w czasie pracy oraz pracuje w wyższej temperaturze niż pozostałe.

Opublikowano

W końcu się zebrałem i znalazłem przyczynę dziura w gumowym wężu intercoolera (160zł w serwisie)

Opublikowano

Turbosprężarka się nie załącza! :bicz3:

Opublikowano

W końcu się zebrałem i znalazłem przyczynę dziura w gumowym wężu intercoolera (160zł w serwisie)

przerabialem wczoraj też nieszczelnośc rura co wychodzi z intercolera. Kolanko cienkie stalowe w środek plus 2 opaski i narazie będzie hulać. Ale trzeba myśleć o nowej bo reszta gumy trochę już się starzeje i może penknąć.