Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli chodzi o transport to ja swoją z krakowa nad morze za 200 zł przytargałem.

dajesz ogłoszenie na oferia.pl ze zlecisz transport podsufitki, dorzucając sie do większego transportu. to kwestia 2 dni i ktoś ci sie zgłosi.

Audi A4 8K0 '08 Plastiki z podsufitki (2787112757) - motoAllegro

a fotochroma ja mam na zbyciu w czarnym jak cos.

pzdr

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

l.jpg

jak Wam się podoba, moim zdaniem ciekawie nawet :eusathink:

Opublikowano

tak, tu inne fotki:

l.jpg

l.jpg

l.jpg

jak tak codziennie przeglądam fotki różnych A5tek to naprawdę zaczynają mi się nudzić felgi z S5 :kwasny: chociaż jak pewnie niczego do wiosny nie znajdę i założę je z powrotem to znowu będę miał banana na twarzy :banan:

Opublikowano
tak, tu inne fotki:

http://a4.ec-images.myspacecdn.com/images02/113/7b0ed866a43e49259bb161794f704726/l.jpg

http://a4.ec-images.myspacecdn.com/images02/133/95c8f4c9995d47bb96545967c03e7959/l.jpg

http://a3.ec-images.myspacecdn.com/images02/146/601b2fa03c7e40999aa78f2878f0befd/l.jpg

jak tak codziennie przeglądam fotki różnych A5tek to naprawdę zaczynają mi się nudzić felgi z S5 :kwasny: chociaż jak pewnie niczego do wiosny nie znajdę i założę je z powrotem to znowu będę miał banana na twarzy :banan:

Fajne fele :decayed: jedrekx jakbyś chciał sprzedać swoje fele S5 to daj znać bo sam poszukuje takich :banan:

Opublikowano

oczywiście, że dam znać. niemniej jednak najpierw musiałbym coś kupić zamiast nich bo na obecnych 17tkach moje auto wygląda przekomicznie :grin::facepalm:

Opublikowano

edit: Panowie, czy da sie uruchomic automatyczne wlaczenie obiegu zamknietego na chwile po uzyciu spryskiwacza szyb by nie capilo w aucie ???

Opublikowano

K... ostatnio wymieniałem jakiś tam czujnik spalin numer 4 a dziś mam do wymiany kolejne dwa :facepalm: ehhh przez te czujniki żle informuje i wpada mi auto co jakiś czas w tryb czyszczenia sobie DPF-a oj coraz bardziej skłania mnie to ku temu by go wyjeba..... :kwasny:

Macie jakieś problemy z tymi czujnikami temp. spalin ?

WRC a Ty po wyrzuceniu nie masz przypadkiem tych czujników ? ale z drugiej strony to chyba lepije juz nowe

odpowiedz dzis w ASO , Cuber spoko to normlane ze te czujniki padają :decayed:

Opublikowano

Panowie czy w B8 możliwa jest bez większych przeszkód wymiana zegarów z mono FIS na kolor ? Jakie to mniej więcej koszta? Chodzi mi o koszt zegarów + robota i ew. kodowanie i czy konieczna jest wizyta w ASO?

Pacjent to B8 sedan 09r 2.0TDI 120PS

Opublikowano
Panowie czy w B8 możliwa jest bez większych przeszkód wymiana zegarów z mono FIS na kolor ? Jakie to mniej więcej koszta? Chodzi mi o koszt zegarów + robota i ew. kodowanie i czy konieczna jest wizyta w ASO?

Nie ma problemów z tym ;)

Musisz znaleść odpowiednie zegary z legalnego źródla, i poprostu podjechać do ASO aby je założyli kwstia 5 minut i aby odblokowali komponent i ot cała filozofia.

Koszt w ASO to pewnie około 200 zeta z robocizną + zegary które znajdziesz ( ceny są różne ale ok 300-500 ) i ewentualna korekta licznika ale to juz później do faktycznego stanu z starych zegarów ;)

Opublikowano
dobrze, że starego nie sprzedałem był rano tylko swap :)

Grześ, czy podłaczałeś lub wiesz jak podłączyć aby działało:

http://img706.imageshack.us/img706/6864/2840147658.jpg

Wow gość w bardzo dobrej cenie "normalnego lusterka" wysłał mi lustereczko z sensorem do świateł mijania.

Ile w moim przypadku z wymianą gateway kosztowało by uruchomienie tego modu? :wink:

Opublikowano
K... ostatnio wymieniałem jakiś tam czujnik spalin numer 4 a dziś mam do wymiany kolejne dwa :facepalm: ehhh przez te czujniki żle informuje i wpada mi auto co jakiś czas w tryb czyszczenia sobie DPF-a oj coraz bardziej skłania mnie to ku temu by go wyjeba..... :kwasny:

Macie jakieś problemy z tymi czujnikami temp. spalin ?

WRC a Ty po wyrzuceniu nie masz przypadkiem tych czujników ? ale z drugiej strony to chyba lepije juz nowe

odpowiedz dzis w ASO , Cuber spoko to normlane ze te czujniki padają :decayed:

u mojego brata w A3 poszedł ostatnio ten czujnik spalin przy DPF... 240zł w ASO chyba jak dobrze pamiętam. i to samo mówili, że zawsze te czujniki padają.. ciekawe kiedy u mnie to pójdzie :facepalm:

Opublikowano

czy w b8 jak jest fabryczny dpf jest to wbite w naklejke z kodami??

Opublikowano

nie ma fabrycznego b8 TDI bez DPF-a - to nie możliwe, każdy je ma

Opublikowano

Nie ma problemów z tym ;)

Musisz znaleść odpowiednie zegary z legalnego źródla, i poprostu podjechać do ASO aby je założyli kwstia 5 minut i aby odblokowali komponent i ot cała filozofia.

Koszt w ASO to pewnie około 200 zeta z robocizną + zegary które znajdziesz ( ceny są różne ale ok 300-500 ) i ewentualna korekta licznika ale to juz później do faktycznego stanu z starych zegarów ;)

Dzięki cuber. Budzików szukać w wersji dla 120PS w dieslu czy to nie ma znaczenia? Gołym okiem patrząc na sam licznik można rozpoznać czy FIS jest mono czy color?

Opublikowano

Silnik nie ma znaczenia waże aby był TDI ;) najlepiej po numerach liczników szukać ;) czy da sie poznać hmmm ciezko mi określić

Opublikowano

Liczniki kolor maja koncowe numery 8K0 920 930 (wersja oczywiscie EU :decayed: ) :wink: a ostatnie literki odpowiadają czy to benzyna czy diesel