Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wgrywalem. robilem tez upgrade softu wracajac sobie z pracy do domu. nie bylo problemow.

zaznacze tylko, ze robilem to majac mmi wyjete z obudowy bo kupilem z uwalonym softem wiec gdyby sie wywalilo to i tak mialem UART wpiety bezposrednio w plyte MMI.

zastanawiam się czy czasem jak dam wsteczny to czy ekran nie przejdzie na czujniki parkowania i nie wywali procesu instalacji :eusathink:

robilem to w wakacje i jesli mnie pamiec nie myli to nic sie nie pojawi, jedynie bedzie pikalo. na pewno sie nie wywali, wrzucalem wsteczny zeby wyjechac z parkingu pod firma.

Potwierdzam, nie ma problemu z cofaniem bo nie wyskakuje ekran cofania. W trakcie jazdy załadaowało zrobiłem upgrade mapy, więc jakby ktoś nie miał cierpliwości czekać w garażu albo nie ma pewnego aku to może w trakcie jazdy to zrobić. oczywiście trzeba na to standardowo ponad 2:30 h :wink:

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zakładałem dziś 3G+ i mam kilka zonków. Wizual z parktronika przy włączeniu wstecznego tylko mrugnie i się wyłącza, czyżby za słaby sterownik parktronik ?

Druga sprawa to nie mogę załadować map Google Earth, zasięg z karty w slocie SIM jest, dostęp do internetu jest, pojawia si napis na dole Google i zaczyna się zakolorowywać, ale nie chce dojść do końca i po przejściu do wyświetlania trasy wyskakuje komunikat: Niewystarczająca ilość danych w pamięci. Zmiana Google Earth na mapę standardową.

Może ktoś doradzić, czy w ogóle komuś działają Google mapy z SIM ?

Jaki numer PDC ? ILU kanałowy ?

w 3G+ JAKA WERSJA SOFTU ?

Antena podpieta ?

Grzegorzu czy udało Ci się coś wywnioskować z tego co napisałem na temat softu mojego 3G ? U Ciebie śmigają normalnie mapy Google ? Dziś mi się załadował napis Google do końca, ale i tak wyświetliło że niewystarczająca ilość danych w pamięci :(

Opublikowano

Panowie taka sytuacja, moje autko stało tydzień nie jeżdżone, dziś wsiadłem odpaliłem, jadę, po kilkuset metrach najnormalniej w świecie zgasło bydle i dopiero po 3 wciśnięciu kluczyka z problemami odpalił. Przejechałem może ze 2 kilosy i znowu mi zdechł i cała akcja od nowa, potem zrobiłem ze 30 km i nic się nie działo. Objaw taki jak by brakowało paliwa, czy to możliwe żeby się bydle przez tydzień stania bezczynnie zapowietrzyło?

Błędów nie sprawdzałem bo jestem w trakcie STAGE1 więc nie bardzo chciałem pchać swojego kompa, na FIS żadnych błędów powiadomień i innych cudów nie było.

Miał ktoś podobną jazdę w tym temacie?

A żeby nie było że OT w temacie to dziś całkiem ładna pogoda była :wink:

Opublikowano

Nie pomogę Ci Andy w twoim problemie, ale mógłbyś podrzucić jakiegoś linka do poczytania o tych stejdżach? Poproszę.

Opublikowano

Zakładałem dziś 3G+ i mam kilka zonków. Wizual z parktronika przy włączeniu wstecznego tylko mrugnie i się wyłącza, czyżby za słaby sterownik parktronik ?

Druga sprawa to nie mogę załadować map Google Earth, zasięg z karty w slocie SIM jest, dostęp do internetu jest, pojawia si napis na dole Google i zaczyna się zakolorowywać, ale nie chce dojść do końca i po przejściu do wyświetlania trasy wyskakuje komunikat: Niewystarczająca ilość danych w pamięci. Zmiana Google Earth na mapę standardową.

Antena podpieta ?

Grzegorzu czy udało Ci się coś wywnioskować z tego co napisałem na temat softu mojego 3G ? U Ciebie śmigają normalnie mapy Google ? Dziś mi się załadował napis Google do końca, ale i tak wyświetliło że niewystarczająca ilość danych w pamięci :(

a soft jaki ? numer ?

Opublikowano

Nie pomogę Ci Andy w twoim problemie, ale mógłbyś podrzucić jakiegoś linka do poczytania o tych stejdżach? Poproszę.

Problemem to na razie nie jest bo auto jeździ ale jeszcze nigdy mi takiego numeru nie odwaliło więc zastanawia mnie gdzie przyczyna :eusathink:

Na stage mogę Ci podrzucić linka na NL forum jest dużo wiadomości ale jest po nibylandzku więc nie wiem czy coś Ci to da

Opublikowano

a ja tak ni z gruchy ni z pietruchy na czym w skrócie polega stage 1 ?? :)

Opublikowano

wymiana odmy i softu do niej tak w skrócie :)

Edytowane przez andynl

Opublikowano

Antena podpieta ?

a soft jaki ? numer ?

Wersja bazy danych: 8R0060884BK ECE 6.17.3

Wersja mediów: HN+_EU_AU3G_0767

Chyba że o inny numer chodzi ...

Opublikowano

Wersja mediów: HN+_EU_AU3G_0767

tak to jest to..........nie wiem czemu tak jest u ciebie .

Pasuje podniesc softa

Opublikowano

Softa właśnie mi Bartek w Bydgoszczy wrzucał nowego, umówiłem się na ten tydzień jeszcze raz na dłubanie, wymienić muszę klimatronik i parktronik jeszcze, fak ... Jaką wersję softa najlepiej wgrać ? ( o ile będzie miał dostęp ).

Jeszcze jedno pytanko, czy jak założę sterownik parktonika 8 kanałowy a przód nie będzie podłączony to zadziała ? Wyrzuci błędy ? Czy w ogóle nie będzie działał, muszę podmienić i zastanawiam się czy od razu nie założyć przygotowując pod przód, tyle ze nie mam weny na razie na montaż czujników instalacje itp. wszystko mam ale brak czasu i sił.

Opublikowano

Czy ktoś wie czy wskazanie pomiaru oleju na FIS da się uruchomić na 3G Low a jeśli tak to jak to zrobić?

yqkcrdcy.jpg

Opublikowano

Softa właśnie mi Bartek w Bydgoszczy wrzucał nowego, umówiłem się na ten tydzień jeszcze raz na dłubanie, wymienić muszę klimatronik i parktronik jeszcze, fak ... Jaką wersję softa najlepiej wgrać ? ( o ile będzie miał dostęp ).

Jeszcze jedno pytanko, czy jak założę sterownik parktonika 8 kanałowy a przód nie będzie podłączony to zadziała ? Wyrzuci błędy ? Czy w ogóle nie będzie działał, muszę podmienić i zastanawiam się czy od razu nie założyć przygotowując pod przód, tyle ze nie mam weny na razie na montaż czujników instalacje itp. wszystko mam ale brak czasu i sił.

nie będzie dzialał, jeżeli jakikolwiek element układu jest niesprawny, sterownik wyłącza cały system pdc :D

....ale może jest opcja by 8 kanalowego zakodować tylko na tył ?

Opublikowano

nie będzie dzialał, jeżeli jakikolwiek element układu jest niesprawny, sterownik wyłącza cały system pdc :D

....ale może jest opcja by 8 kanalowego zakodować tylko na tył ?

Nie da się chyba wyłączyć przodu w sterowniku 8K. Z tym, że nie wiem gdzie jest problem, bo podmiana sterownika PDC to 5 minut roboty. A i tak do pociągnięcia wiązki z przedniego zderzaka trzeba przewalić prawie wszystkie plastiki w bagażniku :)

Opublikowano

ma ktoś może prawą(pasażera) obudowę lustra pod asist waz ze światelkiem i kablami?

Opublikowano

Pytanie. Dzisiaj po wczorajszej trasie 500 km z BT odpalilem silnik i z ciekawosci wszedlem w stan oleju. I odkad mam auto zawsze mialem poziom na max nawet na zimnym silniku a dzisiaj wyskoczylo mi cos takiego. Powiedzcie czy to normalne ze na zimnym pokazuje cos takiego? Dodam ze przejechalem jakies 30 km i jeszcze raz sprawdzilem to juz pojazało max poziom. Tylko ze kiedys zawsze jak sprawdzalem to nawet na zimnym byl max. Dziwne. Wie ktos ocb ?

2639879200_1427116332_thumb.jpg

Opublikowano

nie warto wierzyc tym elektronicznym wskaznikom :)
to normalne

Opublikowano

Pytanie. Dzisiaj po wczorajszej trasie 500 km z BT odpalilem silnik i z ciekawosci wszedlem w stan oleju. I odkad mam auto zawsze mialem poziom na max nawet na zimnym silniku a dzisiaj wyskoczylo mi cos takiego. Powiedzcie czy to normalne ze na zimnym pokazuje cos takiego? Dodam ze przejechalem jakies 30 km i jeszcze raz sprawdzilem to juz pojazało max poziom. Tylko ze kiedys zawsze jak sprawdzalem to nawet na zimnym byl max. Dziwne. Wie ktos ocb ?

2639879200_1427116332_thumb.jpg

też tak często mam chyba nie ma się czym przejmować, :wink:

przynajmniej ja się nie przejmuje nigdy nie zeszło mi do połowy, nie mam potrzeby dolewania od wymiany do wymiany,

Opublikowano

Problem w tym ze nowszy soft plus nowa mapa nie posiada aktywatora do SIM