Opublikowano 19 Czerwca 201511 l dobra to ja teraz juz całkiem sie zgubiłem Mam wtyczke do sterownika - to proste 6 pinów do wtyczki która się łączy z wiązka zderzaka podpisane 1,2,3,4,5,6, (wtyczka nie bedzie pasowała to wiem mam zakupioną 6pin) mam 2 piny z oznaczeniem T16/13 i T16/4 - gdzie to ma iść?? i mam 2 piny z oznaczeniem (chyba) TASTER1 i TASTER3 - też nie mam pojęcia gdzie to podejrzewam że do przełącznika PDC? T16/13 i T16/4 ida do przycisku PDC T16/ 10 i T16/2 ida do PNÓW 2 i 10 ( buzzer ) Grzegorz to co napisałeś nie jest możliwe do wykonania. Kable z pinami o oznaczeniu T16/13 i T16/4 wychodza z wiązki tuż obok kostki od sterownika(modułu) PDC i tu nie mam pojęcia gdzie to można wpiąć w sterowniku chyba nie ma kostki 16pinowej Natomiast z drugiej strony wiązki mam 6 pinów do czujników, kostka z dwoma kablami do buzzera, i dwa piny/kable z oznaczeniem TASTER 1 i TASTER 3 i te podejrzewam że są do włącznika, zresztą wychodzą z wiązki blisko kabli do buzzera Natomiast nie mam tam żadnych kabli z oznaczeniem T16/10 i T16/2 ??????
Opublikowano 19 Czerwca 201511 l dobra to ja teraz juz całkiem sie zgubiłem Mam wtyczke do sterownika - to proste 6 pinów do wtyczki która się łączy z wiązka zderzaka podpisane 1,2,3,4,5,6, (wtyczka nie bedzie pasowała to wiem mam zakupioną 6pin) mam 2 piny z oznaczeniem T16/13 i T16/4 - gdzie to ma iść?? i mam 2 piny z oznaczeniem (chyba) TASTER1 i TASTER3 - też nie mam pojęcia gdzie to podejrzewam że do przełącznika PDC? T16/13 i T16/4 ida do przycisku PDC T16/ 10 i T16/2 ida do PNÓW 2 i 10 ( buzzer ) Grzegorz to co napisałeś nie jest możliwe do wykonania. Kable z pinami o oznaczeniu T16/13 i T16/4 wychodza z wiązki tuż obok kostki od sterownika(modułu) PDC i tu nie mam pojęcia gdzie to można wpiąć w sterowniku chyba nie ma kostki 16pinowej Natomiast z drugiej strony wiązki mam 6 pinów do czujników, kostka z dwoma kablami do buzzera, i dwa piny/kable z oznaczeniem TASTER 1 i TASTER 3 i te podejrzewam że są do włącznika, zresztą wychodzą z wiązki blisko kabli do buzzera Natomiast nie mam tam żadnych kabli z oznaczeniem T16/10 i T16/2 ?????? te dwa przewody to ważna sprawa Jakby ktoś miał po rezaniu skrętnych xenonów zwykły moduł xenon do sprzedania. To chętnie wezmę. szukaj 8K0 907 357 B lub D http://allegro.pl/audi-a4-q5-a5-sterownik-modul-swiatel-8k0907357d-i5250702475.html Czy silnik CAHA 170 KM jest tak samo mało awaryjny jak każdy pisze o CAGA 143 KM ? Co o nim powiecie pozdrawiam. najmniej awaryjny jest caga Edytowane 19 Czerwca 201511 l przez adel-max
Opublikowano 20 Czerwca 201511 l Panowie po włączeniu klimy z nawiewów dochodzi delikatne brzęczenie, trzeba się wsłuchać ale jest. Sprężarka do regeneracji ?
Opublikowano 20 Czerwca 201511 l dobra to ja teraz juz całkiem sie zgubiłem Mam wtyczke do sterownika - to proste 6 pinów do wtyczki która się łączy z wiązka zderzaka podpisane 1,2,3,4,5,6, (wtyczka nie bedzie pasowała to wiem mam zakupioną 6pin) mam 2 piny z oznaczeniem T16/13 i T16/4 - gdzie to ma iść?? i mam 2 piny z oznaczeniem (chyba) TASTER1 i TASTER3 - też nie mam pojęcia gdzie to podejrzewam że do przełącznika PDC? T16/13 i T16/4 ida do przycisku PDC T16/ 10 i T16/2 ida do PNÓW 2 i 10 ( buzzer ) Grzegorz to co napisałeś nie jest możliwe do wykonania. Kable z pinami o oznaczeniu T16/13 i T16/4 wychodza z wiązki tuż obok kostki od sterownika(modułu) PDC i tu nie mam pojęcia gdzie to można wpiąć w sterowniku chyba nie ma kostki 16pinowej Natomiast z drugiej strony wiązki mam 6 pinów do czujników, kostka z dwoma kablami do buzzera, i dwa piny/kable z oznaczeniem TASTER 1 i TASTER 3 i te podejrzewam że są do włącznika, zresztą wychodzą z wiązki blisko kabli do buzzera Natomiast nie mam tam żadnych kabli z oznaczeniem T16/10 i T16/2 ?????? przewody T16/13 i T16/4 są od buzera wchodzą do sterownika do kostki 16-pinowej piny przy buzerze mają oznaczenie T8/3 i T8/1 i pewnie będą te z oznaczeniem Taster zrób test na przejście pomiędzy tymi pinami a kabelkami z oznaczeniem taster to powinno wyjaśnić sprawę
Opublikowano 20 Czerwca 201511 l No chyba juz doszedłem o co biega T16/13 i T16/4 tak jak piszesz ida we wtyke 16pin przy sterowniku, z tym tylko że w instrukcji Kufateca jest napisane żeby podłączać T16/13 i T16/14 więc niewielka rozbieżność, trzeba będzie zrobic metodą prób i błędów, natomiast pozostałe dwa luźne raczej na pewno idą do przełącznika
Opublikowano 20 Czerwca 201511 l widziałem dziś w C7 w podlokietniku miejsce na telefon. Takie wgłębienie wyłożone wykładzinką gumową. czy wie ktoś czy to nie jest czasem system bezprzewodowego ładowania telefonu??? Jeśli tak, to może ma ktoś jakieś nr części ? Edytowane 20 Czerwca 201511 l przez wrzosu
Opublikowano 20 Czerwca 201511 l Panowie jeszcze 3 sztuki do pełnego zamówienia http://a4-klub.pl/index.php?/forum/116-bluzy-i-polary/
Opublikowano 21 Czerwca 201511 l widziałem dziś w C7 w podlokietniku miejsce na telefon. Takie wgłębienie wyłożone wykładzinką gumową. czy wie ktoś czy to nie jest czasem system bezprzewodowego ładowania telefonu??? Jeśli tak, to może ma ktoś jakieś nr części ? Też o tym kiedyś myślałem, ale nie mogłem znaleźć numerów a gdzieś mi się obiło o uszy że audi coś takiego wypuściło. Podpinam się do pytania wobec tego.
Opublikowano 22 Czerwca 201511 l Szukam jakiegoś fajnego zestawu do wyjmowania pinów z kostek, coś w granicach 150 - 300 PLN ale lepiej jak by było bliżej stówki . Coś ktoś doradzić może ...
Opublikowano 22 Czerwca 201511 l Jeszcze nie, mam maty włożone w kanapie i oparciu ale jakoś nie mogę się zebrać do reszty kabelkologii, ciągle brak czasu. U nie w planie trzy strefy już są wszystkie graty to pewnie razem się zrobi wszystko.
Opublikowano 22 Czerwca 201511 l Panowie nie ma ktoś z Was zwrotnicy koła prwego przedniego?? Mechanikowi pękła jak wymieniał wachacz8-) kupiłem dziś druga ale okazalo się ze choć nr ma ten sam to nie pasuje.. Także szukam. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 Czerwca 201511 l Może wie ktoś który bezpiecznik odpowiada za czujnik na DPF ie, wywala błąd: Czujnik różnicy ciśnień - usterka elektyryczna. Był wymieniany i nie pomogło, teraz się zastanawiam gdzie szukać jeszcze przyczyny, zaczął bym od bezpieczników zanim zamówię kolejny czujnik.
Opublikowano 22 Czerwca 201511 l Szukam jakiegoś fajnego zestawu do wyjmowania pinów z kostek, coś w granicach 150 - 300 PLN ale lepiej jak by było bliżej stówki . Coś ktoś doradzić może ... podłączam się do pytania Edytowane 22 Czerwca 201511 l przez adel-max
Opublikowano 22 Czerwca 201511 l Masz jakies foto jak rozbierałeś oparcie? C Tez w planie to mam:) W sumie to łapy odzierał kumpel, strasznie przy tym caly czas klenie i zawsze mówi że ostatni raz dał się namówić hehe. Nie ma wielkiej filozofii tylko faktycznie trzeba troche czasu i gimnastyki przy tym, ale nie da sie tego tak opisać jak to zdemontowac wszystko, po prostu trzeba oparcie na stół i powoli wszystko rozpinać.
Opublikowano 23 Czerwca 201511 l Mozna przelożyć jakoś sam podłokietnik w tylnym oparciu na taki z mcdonaldem.
Opublikowano 23 Czerwca 201511 l Mozna przelożyć jakoś sam podłokietnik w tylnym oparciu na taki z mcdonaldem.Można. Sa 4srubki chyba torx 25. Złapane sa na kleju dodatkowo. Zanim zaczniesz odkręcać dokręć z pól obrotu.
Opublikowano 23 Czerwca 201511 l Panowie jaki ma przekrój przewód zasilający pompkę spryskiwaczy bixenon