Petroholic Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Próbował ktoś wkładać fele z R8 do B8? Dwa problemy, a właściwie trzy: 1. Dwie szerokości opony - jak to znosi Torsen i trakcja/ABS? 2. 11 cali z tyłu. Jest wogole szansa, że wejdzie? 3. Piasta 57.1 Dystans ze zmiana osadzenia czy przetoczyć środki felg? Zachorowałem na te felgi. Jeśli będzie potrzeba kupię dwa komplety i wezmę same przody. Ktoś chętny na 4 sztuki 11x19?
Hugo Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 5 minut temu, Petroholic napisał(a): Dwie szerokości opony - jak to znosi Torsen i trakcja/ABS? Obwód koła ma się zgadzać przy quattro. 6 minut temu, Petroholic napisał(a): 11 cali z tyłu. Jest wogole szansa, że wejdzie? Wątpię, że to upchniesz. Miałem 10" i już było bez szału z miejscem, a przy zawiasie -45mm i tak felga wystawała 3mm 8 minut temu, Petroholic napisał(a): Piasta 57.1 Dystans ze zmiana osadzenia czy przetoczyć środki felg? Jak już kombinować, to zdecydowanie opcja z dystansami
Petroholic Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 41 minut temu, Hugo napisał(a): Obwód koła ma się zgadzać przy quattro. Tyle to wiem tylko pytanie jaka jest tolerancja obwodu lub średnicy. W serii R8 jest 235/35/19 z przodu i 295/30/19 z tyłu no i te rozmiary są lekko rozbieżne... Jak to znosi Torsen? Godzinę temu, Hugo napisał(a): Wątpię, że to upchniesz Niestety też tak sądzę... Godzinę temu, Hugo napisał(a): Jak już kombinować, to zdecydowanie opcja z dystansami Też tak mi się wydaje bo czy przetoczone czy nie dystanse i tak będą więc po co kombinować...
Petroholic Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) Orientuje się może ktoś o co chodzi z numerami tych felg? 8.5x19 et42 widzę z numerami 420601025AC albo AT albo są też inne na necie... Co oznacza końcówka literowa numeru? Raczej nie kod koloru bo widzę aukcje z kompletem kol 8.5/11J i dwie przednie mają różne numery, a wyglądają identycznie... No i są różne warianty tyłów bo widzę 10.5J albo 11J... Edytowane 15 Kwietnia przez Petroholic
Rob@k Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Według tego litery na końcu to kolor felgi https://www.original-felgen.com/audi/r8/42/
Petroholic Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Teoria się nie zgadza. Znalazłem już multum felg o różnych numerach a kolor ten sam... Może to jakaś zmiana numeru albo partii produkcyjnej?
Petroholic Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Kute Felgi audi A4 a6 aUDI SPORT 19'' Lubzina • OLX.pl WWW.OLX.PL 5 100 zł: kute Alufelgi Do Audi a4 a6 B8 B9 C7 C8 Felgi Nowe nie używane, 8,5x19 et42 4 sztuki nowych oryginalnych kutych 8,5x19 (przednie R8) z profesjonalnie roztoczonym osadzeniem na 66,6. Cena niestety sztywna, może urwę do równego 5k. Bardzo przepłacam? Zachorowałem na te felgi... Zastanawia mnie tylko ten znaczek "audi sport". Wygląda nie bardzo oryginalnie... Na tym wzorze felg nigdy nie widziałem takiego, a na nowszych jest lekko zagięty po obwodzie felgi (nie płaski) i bardziej "ostry, wyraźny". Wygląda jakby ktoś kalkomanie nakleił na nową felgę...
Petroholic Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Zgadzam się w pełni ale teraz mam ET35 i dystanse 20mm i siedzi idealnie. Według kalkulatora i wizualizacji będzie ideolo... Tabelka teoretyczna: Wizualizacja osadzenia felgi: Jedyne co mi chodzi po głowie to podmianka dystansów przelotowych na skręcane. Jakoś te przelotowe słabo się trzymają. Mam wrażenie, że koło z dystansem ma minimalny luz obrotowy jakby szpilki były niedociągnięte...
Petroholic Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Szukam podpowiedzi bo robie zakupy. Komplet do elektrycznej klapy z polifta zabangla w przedlifcie czy musi być przedlift? Silniki maja inne numery niż podane w DIY i zamek rowniez Komfort będzie przedliftowy z końcówka CQ...
Petroholic Opublikowano Sobota o 07:01 Opublikowano Sobota o 07:01 Szybkie pytanie. Muszę kupić krótkie szpilki do b8 do Alu. Te będą odpowiednie? FEBI 09801
Petroholic Opublikowano Sobota o 20:50 Opublikowano Sobota o 20:50 (edytowane) Mój błąd. Śruby Patrzyłem wcześniej szpilki do Iveco i mi się pomerdało. Już zakupione. Długość sprawdziłem tylko nie byłem pewny stożek czy kula... Fele i gumy też już są tylko zbraklo czasu na zrobienie. Przymiarki po weekendzie to się pochwale Edytowane wczoraj o 04:35 przez Petroholic
Rekomendowane odpowiedzi