czarek76 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 33 minuty temu, duzy616 napisał: A może ktoś dać opis co i jak odkręcić w tryb serwisowy? A to nie lepiej wyjąć alternator i wymienić ? Ja u siebie wyjmowałem alternator, tylko z tego co pamiętam trzeba odkręcić rurę od intercoolera i odchylić zbiorniczek na płyn chłodniczy i od góry wychodzi.
Hohe Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 W dniu 1/5/2018 o 22:38, Hohe napisał: Pytanie raczej z tych do wróżki, ale spróbuję. Stuka mi. Gdzieś. Kiedy ruszę autem i lekko zahamuję to jest puk, wrzucę wsteczny, minimalna prędkość, hamulec - puk. I tak w kółko, raz puk do przodu, raz puk do tyłu. Dodam, że: 1. Dźwięk dobiega jakby z tyłu auta. 2. Parę dni temu jakiś lamus wyjechał mi w d*p... 3. Byłem dzisiaj u mechanika, ale jakoś u niego nie chciało stukać, więc nic nie sprawdził. Pytał czy stuka też na mokro, akurat padało, więc moze dlatego nie stukało. Jak wróciłem do domu to już pukało koncertowo. Ktoś, coś? Nikt? Nic? Bylem dzisiaj u mechanika ale akurat nie psrtyknęło ani razu a na podnośniku nic nie znalazł. Lipa.
hdyexy Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Ma ktoś u sobie felgi 9jx19 et 33 założone na B8?
ArkadiuS Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Czy testował już ktoś nowe mapy do wersji Basic .Ktos już ma u siebie nowe mapy do 3G Basic wersja 5.26.2?
wikary Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Jeśli masz soft 260 to tutaj jest wszystko https://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=34826
ArkadiuS Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Jeśli masz soft 260 to tutaj jest wszystkohttps://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=34826Tak mam. U ciebie dzialaja mapy 2018?
l2k2 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Wie ktoś może jak to było z czarnymi lakierami w B8? Był zwykły LZ9W, metaliczny LZ9Y a perłowy też występował, czy tylko te dwa?
Gibons Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 25 minut temu, l2k2 napisał: Wie ktoś może jak to było z czarnymi lakierami w B8? Był zwykły LZ9W, metaliczny LZ9Y a perłowy też występował, czy tylko te dwa? LZ9Y (z perłą) lub Ly9B bez perły czarny.
wampir Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 http://www.thedrive.com/news/20364/audi-recalls-1-2-million-cars-for-overheating-coolant-pumps było juz cos pisane o tym ?
l2k2 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 26 minut temu, Gibons napisał: LZ9Y (z perłą) lub Ly9B bez perły czarny. Egh.. właśnie coś nie pasowało - o LY9B mi chodziło (zwykły), a LZ9Y to nie metalik? Patrzę na katalogi i tam jest, że był zwykły czarny i metalik, a w jakimś czeskim, że perła występowała jeszcze w Allroad. Mam do wymiany drzwi i nie chciałbym perły z metalikiem pomylić jeśli były...
Gibons Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 byly dwa czarny i czarny z perla ziarnem zwal jak zwal metalic
luk330 Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 Panowie, od kiedy zrobiło się ciepło mam jakąś taką opóźnioną reakcję na gaz poniżej 2tys obrotów i strasznie powoli turbo wstaje. Kiedy auto jest nierozgrzane to jest jakby lepiej. Spotkał się ktoś z Was z czymś takim w 2.7/3.0TDI? Obstawiałbym nastawnik turbiny, ale błędów żadnych nie ma. Pooglądałem bloki pomiarowe w czasie jazdy ale nic jakoś wyraźnie nie wskazywało, że coś może być nie tak a jeszcze 2-3tygodnie temu poniżej 2tys rwał do przodu jak dziki z natychmiastową reakcją na wciśnięcie gazu.
Gibons Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 3 godziny temu, luk330 napisał: Panowie, od kiedy zrobiło się ciepło mam jakąś taką opóźnioną reakcję na gaz poniżej 2tys obrotów i strasznie powoli turbo wstaje. Kiedy auto jest nierozgrzane to jest jakby lepiej. Spotkał się ktoś z Was z czymś takim w 2.7/3.0TDI? Obstawiałbym nastawnik turbiny, ale błędów żadnych nie ma. Pooglądałem bloki pomiarowe w czasie jazdy ale nic jakoś wyraźnie nie wskazywało, że coś może być nie tak a jeszcze 2-3tygodnie temu poniżej 2tys rwał do przodu jak dziki z natychmiastową reakcją na wciśnięcie gazu. Kolega dzisiaj zaobserwowal dokladnie taki sam objaw u siebie tez ma CAPA
wikary Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Działają Edytowane 4 Maja 2018 przez wikary
wikary Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 W dniu 3.05.2018 o 19:35, ArkadiuS napisał: W dniu 3.05.2018 o 17:52, wikary napisał: Jeśli masz soft 260 to tutaj jest wszystkohttps://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=34826 Tak mam. U ciebie dzialaja mapy 2018? Działają
luk330 Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Kolega dzisiaj zaobserwowal dokladnie taki sam objaw u siebie tez ma CAPAJakby doszedl co jest nie tak to daj znac ;-) ja musze poszukac kogos zaufanego w Wawie bo sam chyba nie dojde do tego.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
skrzypul Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 mam podobny problem w A6 C6 3.0 TDidaje w gaz a ona po 2 sekundach zaczyna reagować.czasem jeżdżę dodając gazu w opór, puszczając, dodając, puszczając i tak kilkanascie sekund i przez te kilkanascie sekund nic sie nie dzieje..Niby diesel więc ospaływięc wybaczamale kurde.... coś chyba raczej nie tak z tym śmierdzielem jest Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
luk330 Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 miałem wcześniej też a6 c6 (asb) i tamten w ogóle inaczej reagował, ale to akurat mogło być spowodowane tym, że tam miałem tiptronic. B8 od początku tak rwało i tak szybko reagowało na gaz, że byłem w szoku, że diesel z turbo tak potrafi. Na pewno coś się popsuło, pewnie jakieś logi trzeba by zrobić - podpowie ktoś które kanały? Pewnie EGR + Przepływka + ciśnienie w kolektorze + IAT? Które to będą kanały? Ciekawe czy nastawnik turbo da się jakoś zdiagnozować VCDSem...
MaciekPL Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Cześć wszystkim, z racji tego że nagłośnienie w b8 jest dosyć słabe. Nie gra to w ogóle, niby jest ass z subwooferem ale d*py nie urywa. Moje pytanie jest iść w Bang&olufsen czy może coś włożyć innego? Mam jakieś porównanie, w a3 8p bose jak dla mnie gra elegancko. Małe auto, dźwięk jest ok. Ostatnio w a6 c7 również z systemem bose się bawiłem, duże zaskoczenie. Gabarytowo duże auto, a dźwięk na prawdę robi wrażenie. Znowu w b8 z b&o miałem do czynienie tylko z radiem.. Więc jako tako możliwości nie było sprawdzenia. Dźwięk na pewno był lepszy w porównaniu z tym co mam. No i znowu tam subwoofera nie było w bagażniku. Nie wiem czy one też tak wychodziły z taką opcja czy ktoś wyjął. Ktoś może przerabiał ten temat?
wyderka Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 kupię 4 lampki 4E0 947 415 z wtyczkami posiada ktoś?
Rekomendowane odpowiedzi