Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zna ktoś może jakiś sprawdzony i tani sklep w którym można kupić kompletne sprzęgło (dwumas+tarcza+docisk)?

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ktoś wie od czego jest przycisk AST ? Dodam, że to MMI 2G High 2008r :hi:

42327094_1011340609046923_61483767881007

Opublikowano

Auto Search Tuning, czyli automatyczne wyszukiwanie i wykrywanie stacji radiowych  ale ty nie masz 2Ghigh bo panel jest z 3G z jojstikiem, chyba e jojstik w nawi ci nie działa wiec ktoś panel podmienił bo na tym z 3g tez idzie 

Opublikowano

Dzięki za info, bo powiem szczerze, że się z tym przyciskiem nie spotkałem, a dostałem pytanie od czego to jest :) 

Opublikowano

Raczej na EU to nie było ?

Opublikowano

Witam potrzebuje kupić całe zawieszenie tylne kompletne bo dosałem w prawe koło i chce przełożyć całe żeby się nie bawić w dochodzenie co jest uszkodzone a co dobre i moje pytanie jak jest są różne ?

Opublikowano
25 minut temu, barca8585 napisał:

Witam potrzebuje kupić całe zawieszenie tylne kompletne bo dosałem w prawe koło i chce przełożyć całe żeby się nie bawić w dochodzenie co jest uszkodzone a co dobre i moje pytanie jak jest są różne ?

Do czego potrzebujesz?

Opublikowano
9 godzin temu, JawoR36 napisał:

Do czego potrzebujesz?

Do swojego auta a4 b8 2009 rok 2.0 tdi 

Opublikowano

To jest akurat najmniej istotne. Quattro / FWD, typ zawieszenia itp.

Opublikowano
4 godziny temu, JawoR36 napisał:

To jest akurat najmniej istotne. Quattro / FWD, typ zawieszenia itp.

FWD a zawieszenie 1BV

Opublikowano

Nie mogę odkręcić dolnej śruby amora ani jednej ani drugiej. Jakieś rady? Nie chce urwać pneumat i długa rura nie pomaga...

Opublikowano

To załóż długą rure i pociągnij ręcznie, a wcześniej solidnie obstukaj młotkiem.

Opublikowano

Było tak robione. Obie się urwały. Grzaliśmy i po wybiciu amora żabą się reszta odkręciła

Opublikowano (edytowane)

Śruby 10.9 I strzeliły

20180925_083018.jpg

20180925_082614.jpg

20180925_082548.jpg

Edytowane przez Kodzak33
Opublikowano

Sory, że sie wbijam między temat, ale może orientuje się ktoś gdzie w b8 jest bezpiecznik odpowiedzialny za elektryke fotela pasażera wymieniłem fotele na pełną elektryke kierowcy działa pasażera działał przez chwile po zamontowaniu i przestał znalazłem tylko bezpiecznik od fotela kierowcy pod kolumna kierownicy teoretycznie obok powininen byc dla pasazera ale nie ma, a może są oba fotele pod jeden bezpiecznik i trzeba zmienic na większy 30A? Ale to by oba nie działały a nie tylko pasazera? Poprawcie mnie jeśli cos ktos wie :D

IMG_20180922_152822.jpg.c3cdb7268841865ecf8926baf3a5780e.jpg

Opublikowano
52 minuty temu, robertin12 napisał:

Sory, że sie wbijam między temat, ale może orientuje się ktoś gdzie w b8 jest bezpiecznik odpowiedzialny za elektryke fotela pasażera wymieniłem fotele na pełną elektryke kierowcy działa pasażera działał przez chwile po zamontowaniu i przestał znalazłem tylko bezpiecznik od fotela kierowcy pod kolumna kierownicy teoretycznie obok powininen byc dla pasazera ale nie ma, a może są oba fotele pod jeden bezpiecznik i trzeba zmienic na większy 30A? Ale to by oba nie działały a nie tylko pasazera? Poprawcie mnie jeśli cos ktos wie :D

IMG_20180922_152822.jpg.c3cdb7268841865ecf8926baf3a5780e.jpg

A może cp w sterowniku fotela zadziałało

Opublikowano (edytowane)

a przy podłączeniu bezposrednio akumulatora tez by blokowało cp? bo działa normlanie fotel jak podlacze go pod aku. Dodam że fotele pełna elektryka ale bez pamięci więc raczej nie powinno byc cp w tym przypadku

Edytowane przez robertin12
.
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kodzak33 napisał:

Było tak robione. Obie się urwały. Grzaliśmy i po wybiciu amora żabą się reszta odkręciła

Niefart, ja jak miałem odkręcać te śruby to parę dni wcześniej kilka razy spsikałem płynem penetrującym i poszło bez większego problemu a i tak jedna śruba zerwała z 1,5 zwoju gwintu z wahacza bo też miałem przyrdzewiałe. 

Edytowane przez zabiello
Opublikowano

Może ktoś ma opis jak wyciągnąć szybę z tylnych drzwi