Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.7TDI i 3.0TDI to ten sam motor tyle że o mniejszej pojemności spowodowanej mniejszym skokiem tłoka z tego co mi wiadomo - te same problemy i bolączki

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A o tym mi cos powiecie jak te motory ?

Audi A4 33900.00 PLN. Margonin - otoMoto.pl

silnik 2.7 jest ok poczytaj sobie w podforum silniki diesla, z tym samochodem dałbym sobie spokój nie dość że obity z każdej strony to jeszcze w dodatku golas :facepalm:

Opublikowano

OCCASION się comiss nasyffa:shock3::kox::polew:

Jak nawet handlarzom sie tego nie oplaca robic, to pewnie kicha straszna.

Opublikowano

Kumpel miał 2,7 i 3.0 mówi ze to 2,7 to kibel, ani nie ma mocy ani oszczędny. Jak wybierać to tylko 3.0 a 2,7 unikać. Ja osobiście nie mam zdania, 3.0 jeździłem i jest zacny, fajny motorek tylko że w porównaniu do 2.0 więcej chla :)

Opublikowano

oj tam oj tam, zaraz kibel :decayed: wszystko zależy od kasy, stanu auta, wyposażenia itp itd

jakby był jeszcze np. silnik 3.2 to wszyscy by mówili że 2.7 to rzeżączka, 3.0 syf i tylko 3.2 jest godne zakupu

wszystko zależy od punktu widzenia kupującego

dla mnie 2.0 to jakaś pomyłka, rozumiem żeby to jeszcze było R6 a tu zwykłe R4 :wink::grin:

Opublikowano

Hehe, oj sorki Kolega widzę takim powozi no pewnie każdy ma swoje przekonanie i każdy swoje racje. Gdyby był taki zły to wiadomo by niemce nie produkowali więc ....

A ja za to będę bronił 2.0 jak konstytucji, mój ma teraz prawie 210 kucy i średnio żre 6,5 - 7 ltr. a nie żałuję gazu. Na trasie jak z nudów dłubie w nosie i jadę do 120 to schodzi poniżej 6 ltr. oczywiście można wyczynowo zejść do 5 ltr ale to już nie jazda. To są realne ilości pomimo że komp pokazuje około 0,5 ltr. mniej. No ale te plusy to pod kątem spalania, a czy 6 cylindrów robi coś w dieslu ... hmmm jak to ma obroty 2 - 3 tys. to chyba słabo ale to tylko moja opinia. Ja lubię 2.0 i tyle a gdybym mógł to bym se zamienił na 1,9 TDI 150 KM, to były konstrukcje :).

Opublikowano
  • Autor
a gdybym mógł to bym se zamienił na 1,9 TDI 150 KM, to były konstrukcje :).

Z tego co wiem to leasing już dawno spłaciłeś a moja Bora nie dość że 1,9TDI 150KM to i na sprzedaż więc nie widzę przeszkód... :decayed::kox:

Opublikowano

No jooo, ale jak 1.9 to tylko w Golfie 4 :).

Opublikowano
  • Autor

'czyli lepsza wersja Golfa (tj. Bora) Cię nie interesuje ??? :facepalm::decayed: Przykro mi Janusz na prawdę mi przykro... :thumbdown::kwasny::kox: Grzesiek jebnij mu ostrzeżenie a jako powód podaj - "sorry, ale taki mamy klimat..." :whistling::decayed: no qurva golfa zamiast borę no..... :facepalm::decayed:

Opublikowano

hehe, no wiesz Bora jako Bora to jeszcze, ale żeby Bore kombi z Golfa zrobić to już trochę po rusku, Łada z dużego Fiata :grin: a wyglądem całkiem jak nowy Logan hehe :facepalm:

A klimat jest zajebi... muszę dziś przewalić przyczepę zmarzniętej ziemi przed garażem, więc kilofy pójdą w ruch, ciekawe czy się uda heh

Opublikowano

hej Janusz, jak działamy ??? w środę by mi pasiło :wink:

Opublikowano

No ja jak najbardziej, dziś muszę przygtować dojazd do garage bo się okazało że leży tak z 15 ton ziemi, ale kilofy już przygotowane, ładowarka na 13 i jechana :) To będziemy kontakt jeszcze.

Opublikowano

Nie macie PW dziewczyny? :wink:

Opublikowano

panowie help:dontknow: jaki olej przychodzi do skrzyni multitronic i w jakiej ilosci?

a jaki do do wspomagania(servotronic):mysli:

Opublikowano

Na razie myślałem tylko o zakupie oleju ale gdzieś na forum czytałem ze bez kompa się nie obejdzie. :kwasny:

Adaptacji nie umiem zrobić:kwasny:

Opublikowano

Koszt oleju to pare sówek z tego co pamietam a ilosc to w zaleznosci od typu skrzyni 4,5-5l

Opublikowano

Sam czujnik mam zdjęty, chodzi mi o tą część która jest w feldze, na chiny nie mogę jej ruszyć a nie chcę uszkodzić.