michu93 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną. Chodzi o prace w sklepie RTV w jednej z galerii handlowych. Jestem uczniem szkoły średniej i to będzie praca "po szkole". Mam ubierać garniak czy nie, bo kurcze nie mam pojęcia..?
adamooo Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 garniaka nie zakładaj..załóż polo i dzinsy jakieś mokasyny i będzie gitara
julo23 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Tylko nie zakładaj jakiejś subkultury To jest fajne ale tak sobie można iść na piwo do baru. Mówie bo samemu sie tak chodziło w średniej, ale teraz juz człowiek na to inaczej patrzy. No i przede wszystkim czysto sie ubierz Trzymamy kciuki, musi sie udać Będziesz nam zniżki załatwiał na gry do PS3
fayera Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Ogolony,czyste łapki,paznokcie przycięte,ząbki umyte,fryzurka,pewność siebie i powinno być
adamooo Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 do mnie przychodzą kucharze na rozmowy to jak widzę że paznokcie są brudne i poobgryzane to od razu gonie..albo śmierdzą potem, alkoholem itd. i weź ze sobą cv teraz jest moda przychodzenia bez cv i się tłumaczą że przechodzili obok..
michu93 Opublikowano 12 Września 2011 Autor Opublikowano 12 Września 2011 dzięki za wszelkie wskazówki o tym CV to nie wiedziałem.. ale skoro im wysyłałem te CV to i tak mam przynieść jeszcze raz?
fayera Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 alkoholem itd. e tam trzeba oko przymknąć wkońcu młodość-nie pamiętasz w ostatniej chwili impreza,ktoś dzwoni i zapominasz co cię jutro czeka powodzenia michu
adamooo Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 dzięki za wszelkie wskazówki o tym CV to nie wiedziałem.. ale skoro im wysyłałem te CV to i tak mam przynieść jeszcze raz? najlepiej zabrać ze sobą..skoro wysyłałeś inni też to zrobili i nie będą pamiętać kim jesteś
michu93 Opublikowano 12 Września 2011 Autor Opublikowano 12 Września 2011 ok, w takim razie wezmę. mam nadzieję, że się uda przynajmniej uzbieram na a4 :gwizdanie: jeszcze raz chłopaki dzięki za wskazówki!
Miszka82 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 ja bym ubrał garniak - na pewno źle to nie będzie odebrane a raczej na +
adrianus Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 najlepiej jeansy, byleby nie zadne powycierana, jednolita polowka, lub lepiej koszula, czarny pantofel, antyperspirant, orbit chwile przed rozmowa, luz i otwartosc i bedzie ok:)
Knob Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Ja bym poszedł w garniaku. Kiedyś zawiozłem brata na rozmowę kwalifikacyjną, z dwudziestu ludzi czeka na prezesa, tylko brat w garniaku. Wchodzi prezes, do brata mówi: pan w sprawie pracy? - proszę za mną, zaś do reszty: pracy nie ma. Trochę smutne, że ocenił ludzi po ubiorze, ale jak to mówią: szata zdobi człowieka :>
Skyliner89 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Ja bym ubrał garnitur, wyperfumuj się ładnie, ale żeby zapach nie był zbyt intensywny tzw. gryzący i powinno być ... Na pewno zyskasz przez ubiór u pracodawcy. Powodzenia.
michu93 Opublikowano 12 Września 2011 Autor Opublikowano 12 Września 2011 hmm... przemyślę jeszcze. a jak garniak to kompletny?
Sqizzy Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 przestań, idziesz do sklepu RTV a nie do kancelarii prawniczej. Jeansy i polo będzie dobrze.
Skyliner89 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 W sumie mogą być spodnie od garnituru i ładna koszulka , ale zrobisz jak będziesz uważał.
KOval81 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Ja osobiście założył bym garniak na Twoim miejscu, nie koniecznie z krawatem, jeśli na dworze ciepło, ale wtedy na pewno nie z zapiętą pod szyję koszulą - świadczy to poniekąd o szacunku do osoby, do której masz się zwracać i znajomości pewnych zasad kulturowych. Osobiście jestem zdania, że jeśli ktoś przychodzi z podaniem do pracy, jest ubrany czysto, schludnie i jak napisał Adaś, nie cuchnie oparem, ziołem, próchnicą, czy potem , to warto z nim porozmawiać. Znajomość zasad dobrego wychowania również jest atutem Ostatnio miałem przypadek, że przyszedł do mnie typ w sprawie pracy, wpasował się do biura po uprzednim "dobry", usiadł, jak gdyby nigdy nic i sobie k...a zaczął w nosie dłubać, czekając na moje zapytanie, z czym przychodzi Nie kazałem mu wracać i nie obiecałem, że się z nim ktoś skontaktuje
Julo Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 W jeansach to można sobie pójść na rozmowę z kolegami z osiedla... Jeżeli to ma być praca w sklepie, to żeby z kolei nie przesadzić z ubiorem w drugą stronę, proponowałbym spodnie od garnituru (ewentualnie ciemne materiałowe - nie jeansy) i do tego koszula (z długim rękawem) bez krawatu. W jeansach ewentualnie będziesz mógł tam przychodzić jak już Cię zatrudnią. Powodzenia
michu93 Opublikowano 12 Września 2011 Autor Opublikowano 12 Września 2011 Ehh.. sieczke w głowie mi taką zrobiliście... idę spać, zobaczę jutro. dzięki
Guregoru Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Michu bierz jeansy (czarne) do tego koszula (kolor "nie oczojebny" najlepiej jakiś jasny np. niebieski) i do tego krawat (najlepiej granatowy (jeżeli niebieska koszula) jakiś z delikatnymi wzorkami) buty oczywiście do garniaka. W ten sposób pokazujesz że masz szacunek do osoby z którą przyszedłeś rozmawiać o pracy, jesteś poważny a jednocześnie nie odbiorą Cię za kogoś kto myśli że będzie tu zarabiał 5000 zł od razu bez wkładu żadnej pracy od siebie (jak przyjdziesz w pełnym garniaku). Oczywiście kopia CV i listu motywacyjnego ze sobą (najlepiej w jakiejś teczce nie samej koszulce). Bądź pewny siebie i nie odgrywaj ważniaka a wszystko będzie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi