rex Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Mam małą petycję/prośbę do wszystkich jadących do Wisły... Mianowicię, proszę zaznajomić się z tekstem pierwszej zwrotki tej oto pieśni http://www.religijne.axt.pl/?a=u&i=172 Po odpowiednim "wejściu w klimat" , pragnąłbym aby owa pieśń została uroczyście odśpiewana na zlocie. Niestety, nie ma nagrania wykonania tego "songa" zarówno ze spotów w Opolu jak i z ostatniego w Zatorze, ale myślę iż będę w stanie poprowadzić nasz "chór" Jeszcze raz bardzo proszę o ustosunkowanie się do mojej prośby
Mad_MAX Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Hehe Rexio ale dajesz zmiany Ale jak Mus to Mus Bedziem spiewac , nawet po drodze hehehe
schiller Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 rex-iu a kto ci powiedzial ze nia ma nagrania z opola?
rex Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Opublikowano 21 Lutego 2008 http://www.usc.edu/go/polish_music/repertoi/bogurodzica_mazowsze.rm Oto link, jak poprawnie śpiewać piosnkę tę
slaweq Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 http://www.youtube.com/watch?v=HqAKKiEUemI łatwiej sie bedzie uczyc gdy wiadomo jak to leci
Flyer Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Jestem z natury tolerancyjny, ale cycki mi opadly jak przeczytalem ten temat. Kompletnie nie rozumiem fun'u wynikajacego ze spiewania piesni religijnej po pijaku. Dobrze sie czujecie?
rex Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Opublikowano 21 Lutego 2008 Jestem z natury tolerancyjny, ale cycki mi opadly jak przeczytalem ten temat. Kompletnie nie rozumiem fun'u wynikajacego ze spiewania piesni religijnej po pijaku. Dobrze sie czujecie? Bogurodzica była pieśnią bojową rycerstwa polskiego. Była również obecna podczas koronacji królów. Co więcej, stała się hymnem dynastii Jagiellonów. Pragnąłbym aby została zaśpiewana dla podkreślenia wyjątkowości dni w ciągu których odbywa się spot.
Flyer Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Oj rex, nie wiem co palisz, ale odstaw to na czas zlotu :cwaniak1:
rex Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Opublikowano 21 Lutego 2008 Oj rex, nie wiem co palisz, ale odstaw to na czas zlotu :cwaniak1: Flyer, kilka razy pieśń była już śpiewana na różnego rodzaju spotach i mini-zlocikach. Nikogo (a przynajmniej nikt mi tego nie sygnalizował) wykonywanie Bogurodzicy nie uraziło, natomiast jeśli poprzez śpiewanie jej miałbym urazić czyjeś uczucia/przekonania to odstąpię od tego pomysłu. Tak więc, proszę o opinie
Flyer Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Flyer, kilka razy pieśń była już śpiewana na różnego rodzaju spotach i mini-zlocikach. Nikogo (a przynajmniej nikt mi tego nie sygnalizował) wykonywanie Bogurodzicy nie uraziło, natomiast jeśli poprzez śpiewanie jej miałbym urazić czyjeś uczucia/przekonania to odstąpię od tego pomysłu. Tak więc, proszę o opinie Ja sobie tego kompletnie nie wyobrazam, w Kaletce takich jaj nie bylo.
adamooo Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 rex zaśpiewajmy DOdę a z takimi pieśniami to do kościoła..(chociaż wit.s lubi takie songi) proponuję zamówić jakieś hostessy które będą polewały i śpiewały..
Rekomendowane odpowiedzi