Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy lać specyfiki czyszczące wtryskiwacze i usuwające osady w silniku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dolewam STP i zauważyłem poprawę przy zapalaniu.

Opublikowano

moim zdaniem jesli tankujesz paliwo takie jak Verva Ultimate czy shella V-power to te paliwa juz maja tzw. uszlachetniacze , miedzy innymi dlatego sa troche drozsze , ale od przybytku glowa nie boli na pewno silnikowi nie zaszkodzi

Opublikowano

A jak to jest w przypadku silnika na pompowtryskach (AJM 115km) ??

Czy dolanie uszlachetniaczy do paliwa i oleju nie jest przeciwwskazane przy takim silniku??

Można lać czy nie?

Jeśli tak to co polecacie?

dzięki

Opublikowano

jezeli sa przeznaczone do tego wypu silnikow i sa porzadnej marki, nie zaszkodza.

Opublikowano

przylacze sie do pytania kolegi odnosnie ajm'a

czy ktos z kolegow stosowal jakies dosatki do tego silnika i ktore byscie polecili,

dodam ze od kupna auta tankuje tylko v-power.

Opublikowano

przylacze sie do pytania kolegi odnosnie ajm'a

czy ktos z kolegow stosowal jakies dosatki do tego silnika i ktore byscie polecili,

dodam ze od kupna auta tankuje tylko v-power.

Ja tankuję BP ultimate ale zastanawiam się nad v-powerem.

Ile Ci spala na tym paliwie i jak ogólnie je oceniasz?

Opublikowano

Ja kiedyś zalałem specyfik jak trafiłem na syf na orlenie. Właśnie STP zalałem. Buteleczkę na zbiornik później v-power poleciał do zbiornika i tak już zostawiłem. Polecam,

Ale powiedzcie mi taką jedną rzecz ten specyfik leje sie do modelu starszego ? Ja mam A4 B5 99rok po zmianie 1.9 TDi

Opublikowano

Ja tankuję BP ultimate ale zastanawiam się nad v-powerem.

Ile Ci spala na tym paliwie i jak ogólnie je oceniasz?

ogolnie spalanie wypada w granicach 7.1l

styl mieszany, miasto trasa na baku robie 700km,

teraz jeszcze zobacze po wymianie termostata bo powiem szczerze ze dlugo jezdzilem z uszkodzonym mialem max 81 c. :(

powiem tak nie mam z czym porownac bo nie tankowalem nigdy innego do tego auta, a jak jestem w trasie to szukam stacji shela.

Opublikowano

A ja proponuje 200-300ml mixola na zbiornik zaraz przed tankowaniem. Pomaga-pompa ciszej chodzi i korekcje się poprawiają. Zresztą poczytajcie na AKP dużo o mixoli było i Piotruś potwierdza zbawienny wpływ Mixola - a on się naprawdę zna...

PS. Dolałem ceramizer Liqui Moly Ceratec do oleju i silnik wyraźnie lżej pracuje. Polecam. Ale następnym razem wleje chyba ten ceramizer.pl bo duzo się o nim pozytywnego naczytałem. Może wreszcie popychacze w 2.5 v6 tdi nie będą zdychały po tym.

Opublikowano

nie moge sie polapac albo za malo kumaty jestem. Co lac do paliwa przed tankowaniem a co mieszac z olejem? :th:

Opublikowano

Niczego nie miesza sie z olejem (!), a leje sie dodatki do paliwa na pelen zbiornik tuz po zatankowaniu auta...

Opublikowano

thx nie wiedziałem :th:

Opublikowano

Niczego nie miesza sie z olejem (!), a leje sie dodatki do paliwa na pelen zbiornik tuz po zatankowaniu auta...

Zawsze radzą przed zatankowaniem, żeby "wlatujące" z dystrybutora paliwo spłukało dodatek z rury wlewowej i od razu wymieszało

Opublikowano

Dokładnie. Ja dolewam dodatek Castrola, jest i do diesla i do benzynki. Opakowanie na 500 l paliwa kosztuje ok. 35 zeta. Środek sprawdzony i od wielu lat używany, polecam. :th:

Opublikowano

STP to dobry specyfik dolewalem do benzyny i do diesla i naprwno sie nic nie pogorszylo

Opublikowano

Dokładnie. Ja dolewam dodatek Castrola, jest i do diesla i do benzynki. Opakowanie na 500 l paliwa kosztuje ok. 35 zeta. Środek sprawdzony i od wielu lat używany, polecam. :th:

A możesz podać pełną nazwe opakowania tego Castrola? Chyba na 50 L paliwa, 500 to do Ikarusa wchodzi ;)

Opublikowano

Chyba na 50 L paliwa, 500 to do Ikarusa wchodzi ;)

Nie wiem jak Castrol, ja w zimie dolewałem Liqui Moly i mam opakowanie 1litrowe na 1000 (tysiąc) litrów ON. To są koncentraty i u mnie w zakrętce jest miarka (jak w płynach do pralki), i leje się miarkę (20ml) na 20 litrów. Pewnie Castrol też tak ma, a w tych koncentratach wychodzi znacznie taniej (w przypadku LM ok 3 razy)

Opublikowano

rtocki dokładnie tak, rachunek jest prosty :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A co myślicie o dodatku "Slick 50" niby czyści wtryskiwacze i zawory, no ale jest trzy razy droższy od STP :mysli: