Norge10 Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Chciałem sprawdzic stan swiec ale za cholere nie moge sciągnąć tych "fajek" ze swiec. Czy trzeba to zrobic na siłe , czy to sie jakoś odkręca, czy jakimś kluczem specjalnym to sie robi ? Wie ktoś ?
Grzybek_CK Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Wyciągasz na siłę, nic nie odkręcasz tzw. czucie w rękach podczas wyciągania "na siłę" mile widziane. Powodzenia Grzybek_CK
virus191 Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Dodatkowo możesz kręcić fajką, wtedy łatwiej ją wyciągnąć.
Norge10 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Opublikowano 26 Września 2011 Ale tam nie ma mozliwosci zeby chwycic za fajke - tak jest ciasno, a za przewod nie chce ciągnąć zeby nie urwac.
virus191 Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Kombinerkami można uszkodzić izolacje.
kalik Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Kombinerkami można uszkodzić izolacje. U mnie się nie uszkodziła. Można zawsze jeszcze podłożyć jakąś szmatkę i wtedy kombinerkami łapać.
Norge10 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 Panowie nie wiem jak wy to robiliscie ale tam nie ma żadnej możliwosci aby złapać to kombinerkami, przeciez nie będę ciągnął za gumowy przewod bo sie urwie. Myslę ze w serwisie mają chyba jakis specjalny haczyk albo cos w tym stylu do zdejmowania tego. Moze ktos jeszcze tego doswiadczył ?
powaguspisz Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 są specjalne szczypce do sciągania fajek, ajedz do mechaniora jakiegoś moze będzie miał na wyposarzeniu
kalik Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Ups, coś mi się uroiło, że Ty w dieslu fajki chcesz pościągać ze świec żarowych... nie spojrzałem dobrze na Twój profil i auto jakie masz... Przepraszam za głupie w tym przypadku rady
neni Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 nie dawno wymieniałem świece i żeby mieć lepszy dostęp i niżej chwycić to odkręciłem listwę z wtryskami dwie śrubki M6 na imbo tylko uważaj żeby ci nie spadły bo się ich na szukasz wiem coś o tym a przewody jak będziesz ściągał to musisz użyć trochę siły
zegarmistrz Opublikowano 1 Października 2011 Opublikowano 1 Października 2011 Ja proponuję szczypce do śiwec, bo u mnie przy efekcie siłowym niestety 2 kable poszły na śmietnik..
przepychacz Opublikowano 1 Października 2011 Opublikowano 1 Października 2011 ...ja kiedyś wymieniałem kumplowi..też miałem problem, uszkodziłem 1 kabel..podjechaliśmy do mechanika wyciągnął szczypce specjalne i po kłopocie....
Gość Autonet Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 kolego złap je kombinerkami tylko łap tam gdzie jest metalowa osłonka pod gumą.
pawelwarsze Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 kombinerki i szmatka i jazda tylko dobrze owin fajke
Norge10 Opublikowano 3 Października 2011 Autor Opublikowano 3 Października 2011 kombinerki i szmatka i jazda tylko dobrze owin fajke nie ma szans, za mało miejsca, trudno palcami nawet złapac, zresztą pisałem o tym wyżej...
Rekomendowane odpowiedzi