mateusio88 Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Witam. Może ktoś pomoże bez podpinania VAGa, bo niestety jestem w Poznaniu, a kabelek zostawiłem w domu. Chodzi o wskazywanie temperatury na zagarach, wcześniej(około 2 tygodni temu) zaczęło wskazywać temperaturę około 85-88 stopni, teraz już pokazuje około 70 stopni. Czy to termostat jest padnięty? Może ktoś pomoże bez diagnozy VAGiem?
Rafi78 Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 obstawiał bym jednak termostat, najlepiej jak byś wrzucił na podmiankę inny termostat to wykluczyło by czy padnięty nie jest czujnik temperatury
dobry_k Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Hej, skoro nagle zobaczyles "ubytek temperatury" to moze to oznaczac dwie rzeczy: termo lub czujnik. Moim zdaniem jest to termostat. Jestem dwa dni po wymianie na nowy i przyznam ze autko ladnie sie grzeje do 90. Moje auto rok temu latem dogrzewalo sie max do 87 stopni i tak stopniowo maxymalna temperatura opadala w dol. Doszlo do tego ze max tem osiagalem 70 stopnie a przy ostrej jedzie dochodzil do 80 i po zwolnieniu zaraz spadal. W sumie po sprawdzeniu vagiem stwierdzilem ze czujnik jest dobry wiec padlo na termo. Sprobuj zastawic jakos chlodnice i zobacz czy temperatura urosnie i zwroc uwage na to czy przy 90 lub troche większej temp zalączy sie wiatrak. Jesli tak to bedzie to oznaczac uszkodzony termostat. HMm od tyle Pozdrawiam
mateusio88 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 Dzięki wielkie, więc chyba będę musiał podłączyć VAGa, w weekend będę w domku także zrobię to. A jaki jest koszt wymiany termostatu?
Rafi78 Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Ori w serwisie 80 zł szkoda kasy na zamienniki za 40-50 zł
remus_kraków Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Jak masz tak jak ja czyli w korkach wskazówka staje na 90-ce a jak tylko ruszysz na trasę to spada do około 70 to na pewno termostat.
Nosfer Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Zaczyna się Jesień i tematy termostaty
Rekomendowane odpowiedzi