Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Quattro GmbH Rs6 Avant - spokojne rodzinne kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie ma w was logiki- jeden jest z eS a drugi z eReS :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

on pytal o roznice w carbonie miedzy s6/rs6 :tongue4:

roznice mechaniczne s6/rs6 kazdy zna :gwizdanie:

Ups :>

No to tylko mogę powiedzieć, że w S6 Carbon był dużo bardziej powszechny :chytry:

Opublikowano

ładna, szkoda że nie czarna :gwizdanie:

Opublikowano

Piekny samochod :slina: :slina: ten silnik i dziwiek musi byc bardzooo przyjemnie....

RS6 nie trzyma serii ? :mysli: to nie wiedzialem o tym . Wydawalo mi sie ze jak cos jest podwojnie uturbione to raczej ztym problemu nie ma ...wiadomo ze wolnossak 4.2 serii nie trzyma (akurat audi takich silnikow robic nie potrafi) ale 2 turba i problemy z moca :shocked:

Dawaj srodek bo jest naprawde grubo - przekozackie auto :good:

Opublikowano

Piekna , C6 RS6 przy tym aucie wyglada jak kupa.Ten samochod zwyczajnie jest piekny.

Opublikowano

Jest to Audi Rs6 Avant z 2002 roku. Wersja Carbon - tylko dwie takie sztuki wyszły na PL. Wersja ta charakteryzuje się wstawkami carbonowymi w środku zamiast drewna, oraz zdjętym ogranicznikiem prędkości - 300 km/h welcome to ! :decayed:

2. Możliwe, ale są to rs sprowadzone z DE, lub innych zachodnich krajów. Do Polski wyszły tylko dwa egzemplarze w wersji Carbon i mój jest właśnie jednym z tych dwóch.

ale bzdura ;) kto ci takich glupot naopowiadal

wyszlo duzo wiecej rsow z karbonem w srodku na PL niz 2 sztuki ;)

sam znam dwie ktore od nowosci mialy carbon ;)

wiec twoja juz jest trzecia ....

Możliwe, że ludzie sobie też go dołożyli.

nie badz naiwny, prawie kazdy kto kupowal rs6 w pl doplacal za karbon ;)

a jak mi nie wierzysz to napisz na rs6club bo widze ze tam jestes o tym to szybko cie z tego bledu wyprowadza ;)

co do auta to piekne ;) zawsze lubilem rsy ;)

zawieszenie masz ori ?

czy juz poszedl jakis gwint ?

wiekszosc wlascicieli rs6 c5 decyduje sie po czasie na gwint kw v2 lub v3 ... ewentualnie billstein ... bo wychodzi taniej niz wymieniac na ori amory a prowadzenie duzo lepsze...

;) zapewne zreszta znasz problem z zawieszeniami w rs6 c5 ....

z wygladu do pelni szczescia brakuje mi tylko felg 19" 9j et35 z rs6 c5 ;)[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 18:37_________________________________________________

Różnice między S6, a RS6, hmm jest tego troche :

1. Silnik - dołożone dwie turbiny na + dla Rs ( 340km w S6, 450 i 480 km w RS);

2. Dużo więcej S6 wyszło na Polske, poprostu były tańsze;

3. W S6 carbon był do wyboru opcją tak jak drewno, w Rs był pakiet carbon cały.

4. Całe zawieszenie ( system DRC w RS6, S6 tego nie ma)

Mam dalej wymieniać ? :gwizdanie:

1. prawda

2. prawda

3. co autor mial na mysli ?

4. dokladnie .... drc ;) ale to akurat bym nie zaliczal jako plus ;) bo i tak wszyscy przechodza na gwinty bo to lepsze rozwiazanie niz awaryjne drc

dodalbym jeszcze punkt

5. rs6 mialo duzo ladniejsze progi, zderzaki i grill ;) przez co mimo ze mialo takie same blotniki wydawaje sie szersze

i

6. w rs6 nie mozna bylo miec manuala ... i to byla wg mnie duza wada tego auta bo konkurencyjne m5 jednak mialo manual ... a badz co badz niektorzy mimo ze chca miec komfort to lubia wachlowac biegami, pozatym tipy w tamtych czasach dosc mocno zmulaly auto ....

fakt faktem ze ponizej 5s to i tak super wynik ;)

[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 18:41_________________________________________________

on pytal o roznice w carbonie miedzy s6/rs6 :tongue4:

roznice mechaniczne s6/rs6 kazdy zna :gwizdanie:

Ups :>

No to tylko mogę powiedzieć, że w S6 Carbon był dużo bardziej powszechny :chytry:

ale roznice wymieniles .........

widzisz sam nie wiesz jaka jest roznica ;)

a jest roznica w carbonie

w rs4 b5 carbon byl przeszyty zolta nicia

a s4 b5 carbon mial niebieska nić

u mnie w s6 carbon ma niebieska nić

wiec podejrzewam ze w rs6 carbon bedzie miec zolta nić.

a tu foto jako OT:

rsyw.jpg

RS6 nie trzyma serii ? :mysli: to nie wiedzialem o tym . Wydawalo mi sie ze jak cos jest podwojnie uturbione to raczej ztym problemu nie ma ...wiadomo ze wolnossak 4.2 serii nie trzyma (akurat audi takich silnikow robic nie potrafi) ale 2 turba i problemy z moca :shocked:

no niestety rs6 c5 tak samo jak inne v8 w audi serii nie trzymaja ;)

kolegi egzemplarz i tak bardzo dobrze wypadl jesli chodzi o moc ;)

Opublikowano

Ależ się się Paweł zdoktoryzował :D

Opublikowano
  • Autor

Bez kitu taki doktorat, że nie wiem co powiedzieć :naughty:

Nie wiem, co z tym carbonem. Info pochodzi z pewnego źródła. To jaką nicią są przeszyte - sorry, ale nie zwracam aż tak uwagi na szczegóły, chodź może powinienem :mysli:

Jakiś pakiet jednak ma, ponieważ mam usunięty ogranicznik prędkości, a normalnie były one ograniczone elektronicznie do 250 km/h. A dam sobie ręke uciąć, że nikt nigdy nie ingerował i nie usuwał tego ogranicznika. :tongue4:

Zapomniałem, że do pełni szczęścia brakowało mi oryginalnej dużej Navi ( mam tylko tą małą między zegarami), ale już na biurku leży RNS-E, który będzie na dniach montowany :cool1:

Póki co mój DRC działa poprawnie, więc narazie nie myśle o żadnej wymianie. Jeśli już przyjdzie na to czas (oby nie za szybko) to wejdzie gwint KW v3.

Kilka fotek wnętrza :

dsc06148a.jpg

dsc06151xm.jpg

dsc06152ce.jpg

dsc06153o.jpg

dsc06156r.jpg

dsc06157t.jpg

dsc06158u.th.jpg

dsc06162b.jpg

Opublikowano

gdzie kupiles rns-e do a6/s6/rs6 ?

strasznie ciezko dostac .... a tym bardziej w normalnych pieniadzac

rns-e z a4 nie pasuje idealnie.

kosz pod rns-e tez kupiles mam nadzieje ? a w raz z koszem musisz wymienic dolny element karbonowy- ten ktory jest wokol lewarka skrzyni biegow. poniewaz przy wersji 1din jest inny niz przy wersji 2din ;)

z tymi karbonami ze tylko 2 sztuki w pl wyszly to niezle cie ktos oklamal ;) na 100%

a co do twoich karbonow to ty nie masz przeszytych ich zolta nicia wiec pewnie w rs6 jednak nie bylo tego przeszycia tak jak w rs4

i jeszcze jedno ... nie masz pelnego pakietu "karbon" :)

brakuje ci listewki karbonowej wokol przyciskow nad radiem...

C9987194_6.jpg

przypomniala mi sie jedna roznica jeszcze miedzy rsami a esami ;)

rsy mialy czarne klamki od srodka ;)

jesli masz grzana tylna kanape z tylu to

z wypasu brakuje ci jeszcze chyba tylko multifunkcyjnej kierownicy ;)

a jesli drc dziala poprawnie to fakt faktem nie ma sie co spieszyc z wymiana na gwint....

kw v3 to najlepszy wybor chyba ;):good:

mialem kiedys w tt i bylem mega zadowolony... na lepszym gwincie nie jezdzilem.

Opublikowano

To nie to, ze nie trzyma, ale jak auto ma juz 7-8 lat, to zawsze cos bedzie niedomagac. Jak osprzet jest w 100% sprawny, to jest lepiej niz seria.

W RS6 czesto rozszczelniaja sie tez IC. Tak samo jest z RS4 B5, czesto nie trzymaja serii, bo osprzet kuleje, coolery nedzne etc. :)

Opublikowano
  • Autor

Co do kierownicy multifunkcyjnej to powiem Ci szczerze, że cieszę sie że jej nie mam. W multifunkcyjnej nie ma łopatek, a ja mam :good:

Rozszczelnianie IC to główny powód nie trzymania mocy w Rs'ach. Na szczęście moje coolery są jeszcze szczelne.

RNS-E udało się dorwać na allegro przypadkiem, ale się udało. Mega ciężko znaleźć RNS, która nie jest kradziona. Ja naszczęście sprawdziłem po numerze i wszystko gra. Nie jest poszukiwana, nie została ukradziona itp :> Wszystkie graty też mam już skompletowane - troche to zajęło, ale się udało :chytry:

Opublikowano

brakuje ci listewki karbonowej wokol przyciskow nad radiem...

C9987194_6.jpg

A ta listewka karbonowa wokół przycisków nie jest przypadkiem tylko wtedy jak masz Rns-e?A jak go nie masz to klapka przykrywajaca radio jest w carbonie...? :mysli:

Kolego jezdziłem kiedyś 2 tyg RS6+ numer 998..fajne auto..tylko to spalanie... :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Całkiem możliwe, ze tak jest. Ja fabrycznie nie miałem RNS więc może dlatego nie mam tej górnej listwy w carbonie.

Opublikowano

Środek wymiata :gwizdanie: szczególnie siedzenia są mega :kox:

Opublikowano

szupryk widziałem właśnie taką rs6 chyba to Twoje dasz się przejechać :naughty::slina:

piękna moc i środeczek :good:

też w swojej a4 miałem takie recaro tylko bez rs6 :disgust:

Opublikowano
  • Autor

Całkiem możliwe, bo sporo się kręce po Trójmieście :)

Opublikowano

w tych recaro s6/rs6 duzo wychodzi z grzanymi tylnymi kanapami,fajna sprawa....piekna sztuka

Opublikowano

w tych recaro s6/rs6 duzo wychodzi z grzanymi tylnymi kanapami,fajna sprawa....piekna sztuka

to były recaro bez grzania dupska? to zaoszczędzili :wallbash:
Opublikowano

to były recaro bez grzania dupska? to zaoszczędzili :wallbash:

byly byly juz 2 komplety takie przeszly mi przez rece brak grzania foteli i tylu,wszystkie z sedana...w avancie wszystkie mialy(ale nie wszystkie tylnej kanapy)

Opublikowano

z tymi carbonami to niezła bajka ale widzę że Nowak już wyjaśnił :decayed:

a były wogóle RS6 bez carbonu :?: :cool1: