Takumi Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Witam mam mały problem z moim autkiem mianowicie .. przy średnio-szybkiej jeździe autko pali okolo 15 l .. do tego dochodzi bardzo odczuwalny zapach benzyny tzn opary ze strony silnika gdy sie otworzy okna ... zaznaczam ze nie ma żadnych wycieków benzyny i tym podobne ... Świece sa czarne .. sadze ze to ma związek z nieprzepalonym paliwem .. czasem na problem zebrać się i dławi go jak dam pełny gaz na niższych obrotach .. Występuje tez efekt wystrzału z wydechu gdy mocno przyspieszam i wcisnę następne mocno hamulec .. i pytanie czy czasem nie rozchrzaniła sie mapa wtryskiwaczy ?? bo moim zdaniem za dużo paliwa daje a nie przepala go do końca lub cos z przepływką powietrza jest związane ??
Onkel Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Podepnij VAG-a. Jesli nie masz to odezwij się do chłopaków na lokalnego.
grzemo Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Często ma to związek z uszkodzonym czujnikiem temperatury, mogą wtedy lać wtryski, ale trzeba podpiąć vaga aby zdiagnozować ewentualną usterkę.
szczuraz Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 jak poprzednik pisał do sprawdzenia czujnik temp. dodatkowo lambda , przepływka i świece. Poproś kogoś z okolicy o zrobienie logów dynamicznych to wszystko wyjdzie.
Takumi Opublikowano 29 Września 2011 Autor Opublikowano 29 Września 2011 A macied moze jakis namiar na tego vaga z kad go pobrac.. to pozycze kabedl od kolegi i wkleje tutaj te llogi wtedy jak zachcecie to powiecie mi co w nim nie tak ..
wustyle Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 obstawiam lambde ale vag wszystko wyjasni
PABLO Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 Bankowo sonda, już były takie problemy w klubie i przeważnie jedna była główna przyczyna
Takumi Opublikowano 29 Września 2011 Autor Opublikowano 29 Września 2011 sporo tego ale bez vaga tego nie stwierdzę co go boli ...
pioteros Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 mam sporadycznie podobny problem, przy bucie z niskich obrotow do prawie odcinki, czasem jak juz jest na wyzszych obrotach nagle zaczyna sie dlawic i pracowac nierowno tracąc moc i gasnąć, uspokaja sie dopiero jak chwilke pochodzi na wolnych albo w czasie wolniejszej przejazdzki, tak jakby go zalewalo w gornych zakresach mocy, wtedy tez smierdzi troche beną, spod korka oleju tez, tylko że u siebie obstawiam świece bo nie wiem czy były kiedykolwiek wymieniane, a błędów komp żadnych nie wywala - stąd myślę że sonda jest raczej ok, spalanie mniejwięcej w normie 12-13L w mieście na krótkich odcinkach
Rekomendowane odpowiedzi