seves Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 oj oj się czepiacie:decayed: to było tylko i wyłacznie na wiatr rzucone i proszę tego nie brać do siebie ani do swoich furek bo każda furka może zachowywać się inaczej .. tym bardziej przypszczam że audi fabrycznie temu zaradziło po prostu avanty mają to do siebie że mają cięższy wyższy tył i inna siła na niego działa przez to mają większą tendencję do nadsterowności - tak mi się wydaje po to chyba montujecie stabilizatory z rs4 uwaga uwaga żart nie rzucać się o to wiem wiem źle że napisałem avant.. powinienembył napisać kombi bo akurat na przykładzie opli to przetestowałem.. astra II vectra sedan jeździły normlanie, a astra II kombi ciągle jak za szybko biorę zakręt to tył ucieka ---------- Post dopisany at 11:44 ---------- Poprzedni post napisany at 11:39 ---------- a w ogóle zamiast rzeczowo pomóc w potrzebie to się czepiacie i o pier_ołach piszecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 No to wkładaj stabilizatory normalne ....... znaczy sie rs4 to Ci sie tyl bedzie kleil w zakretach ---------- Post dopisany at 07:33 ---------- Poprzedni post napisany at 07:33 ---------- No to wkładaj stabilizatory normalne ....... znaczy sie rs4 to Ci sie tyl bedzie kleil w zakretach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seves Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Wczoraj udało nam się z chłopakami pohamować nasze furki w Gliwicach - elprosys www.elprosys.com.pl . Polecam wszystkim- super profesjonalna obsługa i hamownia oczywiście maha bo miało być porządnie i profesjonalnie. Już dawno się tak nie spieszyłem jak wczoraj bo pracują do 16 (praca do 14 a przebić się przez Rybnik katastrofa) i pomijając fakt że po kilku ostrych światłach i wyprzedzaniach, zaczęło mi się ślizgać sprzegło na 4biegu pod górkę to dojechałem do nich idealnie zagrzaną furką, na szczęście sprzegło później oszczędzałem zdążyło ostygnąć i pomiar wyszedł... podobno nie najgorzej w końcu u mnie totalna seria i nic z mocą jeszcze nie rezałem nawet kat siedzi na swoim miejscu <- klik w miniaturkę spowoduje otwarcie pełnego rozmiaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuna Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zacne, widziane, obmacane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seves Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Zacne, widziane, obmacane dzięki za dobre słowo Kuna a z nowości to postrzępiła mi się linka mechanizmu otwierania szyby pasażera. Szyba zablokowała się i dała się opuszczać ale zamykała się delikatnie z oporami po kilka cm i nie chciała się domknąć- został z 1cm podjechałem do mechanika i okazało się że linka postrzępiona a nie wie gdzie taką linke kupić a cały mechanizm jakieś 260pln podobno i póki co jeżdzę z szybą zablokowaną na stałe ---------- Post dopisany 03-07-2012 at 13:36 ---------- Poprzedni post napisany 14-06-2012 at 19:35 ---------- usterek ciąg dalszy w końcu sprzęgło się poddało - w sumie od kiedy kupiłem furkę sprzęgło brało bardzo wysoko i spodziewałem się wymiany także żadne zaskoczenie ale autkiem jechał mój brat i nie wiem jak to się stało że w kikanaście minut sprzęgło totalnie się skończyło wczoraj odstawiłem furkę do mechanika jadąc zupełnie bez sprzegła - trochę się trzeba przy tym nagimnastykować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 bedzie nowe sprzeglo-bedzie lepiej jezdzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seves Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 bedzie nowe sprzeglo-bedzie lepiej jezdzilo Mam taką nadzieję przede wszystkim może będzie się dało strzelać ze sprzęgła bo do tej pory za strzałem szło ślizganie i smród Mechanik prawdopodobnie wymieni tylko tarczę bo powiedział że docisk w idealnym stanie, łożysko też więc jakieś co najmniej 5stówek zostanie w portfelu dziś lub jutro postaram się w końcu ogarnąć fotki i coś powrzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_drog Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Szyba to dość popularna usterka ale nie kosztuje 260zł... Popatrz na allegro, za 80zł kupisz już linkę Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. A co do sprzęgła to niestety taka kolej rzeczy hehe u mnie coś też już zaczyna być czuć A auto to w sumie bliźniak brata mojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk10015 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 kolego tydzień temu poszła mi ta linka mechanizmu ale od kierowcy takie same objawy były i myślałem że dokupie samą linkę ale nie dało rady i mechanizm w aso cały kosztuje 450zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 kolego tydzień temu poszła mi ta linka mechanizmu ale od kierowcy takie same objawy były i myślałem że dokupie samą linkę ale nie dało rady i mechanizm w aso cały kosztuje 450zł Bo to kupujesz używkę "linka z kołowrotkiem" i wymieniasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seves Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Szyba to dość popularna usterka ale nie kosztuje 260zł...Popatrz na allegro, za 80zł kupisz już linkę Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. A co do sprzęgła to niestety taka kolej rzeczy hehe u mnie coś też już zaczyna być czuć A auto to w sumie bliźniak brata mojego szyba już zrobiona w zeszłym tygodniu tylko nie zdążyłem się pochwalić- zrobiłem jak polecał Pablo i kupiłem cały mechanizm - podróbę o podobno bardzo dobrej jakości na allegro za 130pln w wysyłem i mechanik mi to za jakieś 40pln wymienił mechanik chyba z intercarsów mógł mieć właśnie za 260plnale powiedział żebym na allegro sam sobie poszukał PODNOŚNIK SZYBY AUDI A4 OD 2002 NOWY EL.PRAWY PRZ (2409318638) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Młody_drog:naughty: a co do autka Twojego brata to może być bardziej bliźniak niż myślisz ---------- Post dopisany 29-07-2012 at 19:21 ---------- Poprzedni post napisany 10-07-2012 at 15:39 ---------- Ostatnio zamówiłem farbę czarny mat w sprayu plastidip 400ml i mam zamiar pomalować w końcu grile i listwę tylną - zamówiłem 4puszki bo wychodziło taniej, myślę że jedna mi wystarczy, jedną bierze kolega i 2puszki każda po 400ml będę miał do sprzedania także jeśli ktoś chętny to proszę pisać farba tego typu tylko w sprayu: puszka 400ml za 70pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srb38vx Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Seves co to znaczy mam zamiar ty sie chytej roboty ,bo coś ostatnio zaniedbujesz autko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seves Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Seves co to znaczy mam zamiar ty sie chytej roboty ,bo coś ostatnio zaniedbujesz autko mam zamiar czyli jak tylko farby przyjdą rozbieram i maluje grile tylko zastanawiam się czy pomalować całe oprócz znaczka czy tylko chromy a audiczke zaniedbuje to fakt bo kasa idzie teraz jak woda na inne cele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 seves ja poczekam jak Ci wyjdzie z tym malowaniem grilla i moze wtedy wezme jedna ja walcze z moim chromem wokol szyb,mialem obklejany folia ale zeszla po paru miesiacach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seves Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 seves ja poczekam jak Ci wyjdzie z tym malowaniem grilla i moze wtedy wezme jedna ja walcze z moim chromem wokol szyb,mialem obklejany folia ale zeszla po paru miesiacach ta farba powinna być idealnym rozwiązaniem do takich celów jak chrom wokół szyb tzn wydaje mi się że folię ciężko zagiąć żeby dobrze w takich zakamarkach trzymała a ta farba niby trzyma idealnie i podobno jest trwała do tego nie ma problemu bo wiadomo że pokryje idealnie malowany element.. Jedyna niepewność to trwałość a wiadomo jak to z nowościami- trzeba to po prostu sprawdzić jak coś jest sporo aukcji np na allegro może sprzedają trochę drożej ale na pewno to nie zniknie więc się załapiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuna Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Seves jak to się sprawdzi to łyknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Seves co to znaczy mam zamiar ty sie chytej roboty ,bo coś ostatnio zaniedbujesz autko mam zamiar czyli jak tylko farby przyjdą rozbieram i maluje grile tylko zastanawiam się czy pomalować całe oprócz znaczka czy tylko chromy a audiczke zaniedbuje to fakt bo kasa idzie teraz jak woda na inne cele jaki cały, tylko chromy ---------- Post dopisany at 14:19 ---------- Poprzedni post napisany at 14:18 ---------- nie rób wiochy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejmien Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Prezentuje się naklejka na tylnej klapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuna Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Seves jak będziesz malował, daj znać podjadę oblookać jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seves Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Prezentuje się naklejka na tylnej klapie dzięki Twoją też chętnie na jakimś spocie oblookam, widziałeś mnie na żywo czy fotki w wątku? a naklejka... w ubiegłym roku byłem na nurburgringu:decayed: .. wycieczka marzenie bo od dziecka o tym marzyłem:doh: ---------- Post dopisany at 10:13 ---------- Poprzedni post napisany at 10:09 ---------- nie rób wiochy Badboy jakiej wiochy skopiowałbym tylko to co gościu na filmiku zrobił bo malował wszystko a jakby nie wyglądało to dokupiłbym farby i poszłaby reszta autka ---------- Post dopisany at 10:14 ---------- Poprzedni post napisany at 10:13 ---------- Seves jak będziesz malował, daj znać podjadę oblookać jak to wygląda ok już w poniedziałek wróciłem ale nie umiem się za to coś zabrać ---------- Post dopisany at 16:57 ---------- Poprzedni post napisany at 10:14 ---------- Pracowity weekend za mną ale przy furce też się udało coś ogarnąć kilka modzików wskoczyło: -pokoloryzowałem sobie trochę lakier bo jest jednak mocno zniszczony, czeka mnie polerka -heble 288 na tył -dystanse 15mm na tył -nabicie klimy i przy okazji wymiana filtra kabinowego z węglem -założenie podszybia czy jak się nazywa ten element który zakrywa m.in. akku i serwo bo oryginalnie nie miałem:grin: w kolejce czekają HIDy 6000 ale chce dla porównania zrobić jeszcze fotkę po ciemku żeby efekt był widoczny foty niebawem w końcu udało mi się zabrać za ogarnięcie fotek i stopniowo będę uzupełniał zaległe mody heble 320 + 288 dystanse 15mm na tył: podszybie z roczników 2001-2002 było: jest: ---------- Post dopisany at 17:47 ---------- Poprzedni post napisany at 16:57 ---------- W międzyczasie pod koniec czerwca wiozłem znajomych do ślubu: Niby normalni zwyczajni ludzie a jednak chcieli starym b6 jechać do ślubu ---------- Post dopisany 25-08-2012 at 11:27 ---------- Poprzedni post napisany 23-08-2012 at 17:47 ---------- Efekty wczorajszego małego rezanka z Arturoo u Andrzeja Srb Dzięki Andrzej grile pokrywy silnika i zderzaka w matową czerń (malowane farbą plasti dip czarny mat w sprayu) było: demontaż: jest: wymiana żarówek w halogenach na zwykłe h11 o odcieniu podobno 7500, ale świecą ładnie na biało bez niebieskiej poświaty: fotki później bo wczorajsze wyszły niewyraźne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi