Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Płukanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Góra się powoli zacierała :gwizdanie: Jak tam wydajność pompy oleju i jak wygląda smok??? Łańcuch pewnie Ci dzwonił ? :rolleyes:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

smok tragicznie nie wygląda,jak mostek wytarty na głębokość kanału olejowego to musiało dzwonić :naughty:[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 19:08_________________________________________________więc głowica od APT ma mniejsze kanały dolotowe w głowicy 250zł. w d*pie :wallbash:

Opublikowano
:blink: widzę że ładnie nerwy zjadasz przez motor :confused4:
Opublikowano
  • Autor

mało powiedziane :wallbash: ale zakładam co mam,zobaczymy co z tego będzie

Opublikowano

Kurcze współczuję Ci kolego. No ale nic nie poradzisz dobrze, że zabrałeś się za rozebranie całego silnika bo inaczej to by nie hulało :/ Przeczytałem Twój temat i dobrze, że w ubiegłym tygodniu wymieniałem u siebie uszczelkę pod pokrywą zaworów także wiem, że nie mam czegoś takiego u siebie.

Powodzonka i dużo zdrowia :hi:

Opublikowano
  • Autor

ten silnik to dopiero będzie ulep :polew: byle do wiosny

Opublikowano

to po castrolu takie rzeczy? :shocked:

Opublikowano

proponuje podwiesic temat zeby wyleczyc wszystkich niedowiarków i zwolenników z Castrola

:decayed: :decayed: :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano
  • Autor

to po castrolu takie rzeczy? :shocked:

dokładnie :decayed: Castrol GTX magnatec pół syntetyk,przez to ścierwo będzie pół AJL i pół APT :wallbash: [br]Dopisany: 03 Listopad 2011, 16:19_________________________________________________jeszcze okolo godziny i odpalam ciekawe jak to będzie jeździć :mysli:

Opublikowano

dawaj tu relacje :naughty:

Opublikowano
  • Autor
:decayed: to działa jeszcze nie jeździłem ale na wolnych obrotach sobie pyrkała godzinę i jakoś to chodzi
Opublikowano

Moje auto zrobiło 180tyś na castrolu long life (6 wymiam w tym okresie :kox:) i już wymieniałem pompę oleju i nastawnik wałka :gwizdanie: no i czyszczenie komory silnika :)

Czas zmienić znowu olej chyba na motula tylko jaki??? bo producent zaleca 5w30 :mysli: a jak wleje 5w40 to będzie coś nie halo???????

Opublikowano

Moje auto zrobiło 180tyś na castrolu long life (6 wymiam w tym okresie :kox:) i już wymieniałem pompę oleju i nastawnik wałka :gwizdanie: no i czyszczenie komory silnika :)

Czas zmienić znowu olej chyba na motula tylko jaki??? bo producent zaleca 5w30 :mysli: a jak wleje 5w40 to będzie coś nie halo???????

8100 x-cess :cool1: 5w40. Na tym mozna chyba wszystkimi naszymi autami smigac :good:

Opublikowano

Również polecam zmianę z tego ścierwa na Motula. Auto od razu zaczęło ciszej chodzić i temperatura oleju jest bardziej stabilna niż na Castrolu. Zaraz pokaże te foty dziadkowi niedowiarkowi, który leje do swojego AVF Castrola.

Opublikowano
  • Autor

o dziwo nawet się ulep zbiera :mysli: a jaki ma dźwięk jak turbina zasysa powietrze :polew: qr** RS normalnie,pewnie dlatego że kanały dolotowe w głowicy są mniejsze niż były w oryginalnej główce jak nie zapomnę to filmik nagram i wrzucę,ale za to chlać chyba zaczęła więcej :wallbash:[br]Dopisany: 04 Listopad 2011, 12:42_________________________________________________a co do oleju GM pół syntetyk :cool1: na wypłukanie oczywiście później płukanka i Motul

Opublikowano
:good:
Opublikowano

Tylko Motul :cool1:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

jak silnik był płukany około 12 tys temu i jeżdził na półsyntetyku a teraz chce zmienic na syntetyk to trzeba znowu robic płukankę ???

Opublikowano

Nie musisz, 12tys to nie duzo. Zalezy tez jaki to byl pol syntetyk

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m