matyss___ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2014 siemka..ma sie dobrze...nowe pierdólki juzz akupione i czekaja na montaz a mianowicie..sprezyny komplet voglanda, Downpipe 3 cale z kwasiaka tez juz zamowiony , reszte bede sam spawał do konca na 2.75 cala...turbo planuje owinac bandażem no i ogólnie zaweiche cała z przodu chyba walne w poliuretan..takze po malu do przodu
niestandardowy Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ladna. Mialem kiedys taka z9stal mi tylko znaczek GSI16V Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
matyss___ Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Opublikowano 5 Maja 2014 tydzien temu 4 km od domu skrzynia biegów na 2ce odmówila posłuszeństwa i czas było sie zabrac za mody... skrzynia już wyciagnieta i uzbrojona nastepna....przy okazji zamówiłem nowe łozyska, simeringi i oringi ze skrzyni..., sciagnełem cale zawieszenie vo bede zmieniał sprezyny na voglanda i okaząło sie , z jeden amor koni nie trzyma jak powinien..juz zawieziony w odpowiednie rece do regeneracji ,przy oakzji wskocza nowe poduszki amortyzatorów i łozyska,guma na pólośce tez jedna padła ,uszczelka miski olejowej takze zamówiona,olej do silnika , olej do skrzyni, przwód hamulcowy od strony pasazera tez wskoczy nowy...wywale tazke miske olejowa bo ta ktoś spawał i wstawie swoja z c20xe ściagnałem zderzak z przodu i okazao sie , ze intercooler jest dziurawy wiec idzie na smietnik a zakupiłem nowy wraz z nowymi wszystkimi silokonami,opaskami.. przy okazji juz zrobie troszke wydech..Dp 3cale( ponoc wysłany od Materaca),zakupiłem v0banda i metr rury 3 cale zeby chociaż wydech na nowo do połówy naarzie zrobic..oto kilka fotek z prac ---------- Post dopisany 05-05-2014 at 19:51 ---------- Poprzedni post napisany 02-05-2014 at 22:28 ---------- amorki wróciły już z regeneracji...zakupiłem uszczelke miski victora reinza i rozebrałem skrzynie ..troszke sie narobiło;) :wstyd:
Zymek1989 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Bardzo fajnie się przegląda ten wątek przypominają się czasy mojego pierwszego auta powodzenia
matyss___ Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Opublikowano 14 Maja 2014 dzisiaj doszedł od Materaca Dp ..od razu został owiniety bandażem...przyszło takze nowe sprzegło, ale neistety pod płaski zamach a ja mam niestety garnkowy ...(chyba , ze ktoś chce za tyle ile dałem komplet luk 425 zł z wys) dzisiaj takze wykreciłem kolanko Dp i ściagnałem kołoz amachowe celem sprawdzenia stanu simeringu wału.. zamówiłem takze nowe odboje amorów za zderzak zapewne bede zlinczowany , ale niestety tak musi byc celem lepszego chłodzenia..oczywiście byłem w wydziale komunikacji i droga kretactwa i oszustwa załatwiłem sobie rejestracje kwadratowa na przód i niebawem ja odbiore.. w zderzak zapewne wpadnie wiejski siateks;P i jest takze znaczek na kalpie tył ale to juz ze 3 miesiace sie z nim woże i sie zapomniałem pochwalic;P ---------- Post dopisany 14-05-2014 at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany 07-05-2014 at 22:05 ---------- autko poskładane..oto kilka fotek..po zamontowaniu tego Intercoolera czuć róznice..tamten to był poprostu śmeitnik dziurawy i tyle.. jeszzce musze znaczek nalepic , sanki dobrze dokrecic bo leko stukaja, ogólenie posprawdzac wszystko...uszczelka victora zamontowana, miska z moejgo silnika starego takze, przewód hamulcowy nowy wskoczył,przy okazjimontazu Dp od Materaca musiałem troche obciać skrzynie (zbedne odlewy) sprezyny od BIGiego zamontowane i auto poszło mocno do góry..przynajmniej nie bede haczył DP ...
Wojtek_A4 Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 przypomnialo mi sie moje drugie auto. Opel calibra 14 lat temu robil zamieszanie:banan: Przejazd kolegi 2.0 LET pamietam do dzis:naughty:
Rekomendowane odpowiedzi