Luka3s Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Witam wszystkich, mam problem z zapachem benzyny w środku samochodu, otóż pojawia się on zaraz po włączeniu ogrzewania/klimy ta dziwna sytuacja zaczeła się jak zacząłem używać ogrzewania..tzn. puszczania tych ciepłych temperatur, teraz już czuć to i przy klimie i przy ciepłym, zupełnie nie mam pojęcia dlaczego.
Dev Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Sprawdz przewody paliwowe i uklad wydechowy
slawek5170 Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 możliwe, że układ wydechowy. dziurki są czasami bardzo małe, ale smród wielki
Luka3s Opublikowano 9 Października 2011 Autor Opublikowano 9 Października 2011 właśnie zauważyłem że pluje strasznie benzyną z wydechu o.O
archie39 Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Na prawym przednim błotniku (dostęp po zdjęciu nadkola) znajduje się filtr węgla aktywnego i jeśli jest uszkodzone nadkole to mogą ulec również uszkodzeniu rurki, które do niego prowadzą lub sam filtr. Wtedy opary paliwa dostają się do kabiny i zacząłbym od sprawdzenia tego. edit odnośnie benzyny z wydechu to raczej jest to woda bo inaczej to byś wyleciał w powietrze,
Luka3s Opublikowano 9 Października 2011 Autor Opublikowano 9 Października 2011 to skąd ta woda się tam bierze?
mat-85 Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 skrapla się z powietrza - powinna być na zimno
Rekomendowane odpowiedzi