olipoli Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 Witam! Od jakiegoś miesiąca słychać pisk pod maską. Przy odpalonym silniku jak złapę wiatrak i go ciągnę do góry to piszczeć przestaje. Spotkał się ktoś już z takim czymś?
Lishoo Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Obstawiam napinacz paska wielorowkowego, zobacz czy jest prosty i czy rolka nie obciera o osłonę rozrządu, przypuszczam że ciągnąc za wiatrak robisz dodatkowe naprężenie na pasku i dlatego ustaje.
tchorzo Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 też obstawiam napinacz, mam podobny problem i dziś mam zamiar go rozwiązać ;-)
Musashi Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 sprawdz sprzeglo wiskotyczne. Obstawiam napinacz paska wielorowkowego, zobacz czy jest prosty i czy rolka nie obciera o osłonę rozrządu, przypuszczam że ciągnąc za wiatrak robisz dodatkowe naprężenie na pasku i dlatego ustaje. ciagnac za wentylator nie naprezszasz paska,chyba ze napinacz rozlecial sie w drobny mak i wogole nie napina - zdarzja sie pekniecia
kamilmlody Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 a ja bym zaczął od łożyska na którym osadzona jest rolka sprzęgła wiskotycznego, tego wciskanego w aluminiowy korpus
olipoli Opublikowano 18 Października 2011 Autor Opublikowano 18 Października 2011 Usterka usunięta. Popuściła się lekko śruba która trzyma wisko, przez co ten cały talerzyk się obruszał i śruby tarły o obudowę, z tąd to piszczenie.Musiałem tylko kupić nowy talerzyk i skręciłem, Jest ok!
tchorzo Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 u mnie lepszy numer, popuściła się śruba od napinacza, i napinacz zaczął "zwisać" rozebrany wyczyszczony rozruszany i na nowo wszystko działa
Rekomendowane odpowiedzi