lapek85 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Mam komplet soczewek bixenonowych z audi Q7 i noszę się z zamiarem wyrezania halogenów i zamontowaniem ich w miejsce ori odbłyśnika. Narazie według wstępnych oględzin powinna się zmieścić. Mam pytanie czy ktoś już coś takiego przerabiał :?: Jak najlepiej rozkleić szkło halogenu :?: Czym późnije skleić/uszczelnić halogen przy składaniu? Jaki klej użyć :?: Jak się cała operacja uda to halogen będzie doświetlał ładnie pobocze na pustych wiejskich drogach jak wracam późną nocą z pracy. Halogeny mają być zintegrowane razem z długimi, dodatkowo dojdzie troche podłubania w instalacji. a i jaka może być żywotność żarnika D2S podatnego na częstrze niż zwykle włączanie i wyłączanie :?:
McBoss Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Jak najlepiej rozkleić szkło halogenu Zlaczenia najpierw podgrzej (dobra suszarka, albo opalarka). Klej trzyma bardzo mocno, wiec delikatnie z tym sie obchodz. Czym późnije skleić/uszczelnić halogen przy składaniu? Jaki klej użyć Sproboj dobrym silikonem szklarskim albo SIKALASTOMER 710.
Zadymiacz Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 koleo i jak zmodziles te halo moze bo fajny temat moze z tego byc zrob fotki jak bedziesz cos robil z tego i wyslij gdzies do watku bo tez mam cos takiego na mysli zeby xenon w halo wsadzic
lapek85 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Opublikowano 16 Października 2011 koleo i jak zmodziles te halo moze bo fajny temat moze z tego byc zrob fotki jak bedziesz cos robil z tego i wyslij gdzies do watku bo tez mam cos takiego na mysli zeby xenon w halo wsadzic xenon z ori odbłosnikiem w halogenie, swieci mocno ale pod samą maskę, ja chce aby swicil dalej i szeroko rozświetlal pobocza, do tego potrzeba wsadzic tam soczekwe jak sie wszystko uda to zrobie fotoporade
McBoss Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 wiesz, ze szklo reflektora/halogenu tez powinno byc dostosowane do zarnika ?
.Pablo. Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Podczas kontroli i przeglądu jak włączysz długie nie mogą zapalić się halogeny bo to gwarancja zabrania dowodu rejestracyjnego
Gwerty Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 dobrze zrozumiałem. ze chcesz rozkleić ori halogen i w jego srodek chcesz wsadzic soczewke z odbłysnikiem. to ci powiem od razu , ze nie wejdzie. długośc soczewki z odbłysnikiem to około 13cm. a gdzie zarnik i obudowa zeby było szczelnie.
pieciajek Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 A ja czekam na foto opis bo tez myślałem o soczewkach w halogenach.[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 22:10_________________________________________________też tak myślę jak Qwerty ale czekam na efekty, jak to będzie zrobione.
Gwerty Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Panowie. jak byscie chcieli robić halo na soczewce cała soczewka z odbłyśnikiem nie wejdzie w obudowę halo. a robic samemu to nie takie proste. bo po pierwsze trzeba soczewkę umiescić w odpowedniej odległości od osbłyśnika. dwa źródło światła w osbłysniku musi być odpowiedni umieszczone co by to świeciło odpowiednio. a to wszystko zalezy od parametrów odbłyśnika i soczewki.
Zadymiacz Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 a zaeby przykladowo zarnik hida porostu wsadzic w halogen da rade czy nie zbyt bardzo to bedzie grywac??
Gwerty Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 da sie ale zarnik np. h7 czyli typowy hid. ale bedzie to swiecic tak jak halogen przeciwmgłowy.
Zadymiacz Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 no po po to tak ma byc zeby jako halo swieicl tylko ze na xenonie
Gwerty Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 no po po to tak ma byc zeby jako halo swieicl tylko ze na xenonie ale w temacie chodziło o soczewkę w miejscu halogenu. a to już tak proste do zrobienia nie jest.
Zadymiacz Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 no wiem wiem kolega moze sie postara i cos wykombinuje he he ale raczej nie zbyt wykonalne
lapek85 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Opublikowano 18 Października 2011 narazie nic nie robie, bo aktualnie dokładam fisa klekota. może w przyszłym tygodniu cos zrobie
Zadymiacz Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 no to rezaj poczekamy na efekty
TobiaszAudiA4B5 Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 ciekawy pomysł ; ) czekamy na efekt . teraz mam własnie w planach wsadzic zdarzak z polifta i halogeny na xenonie ale nie myslałem o soczewce poczekamy zabaczymy moze cos zdziałamy :gwizdanie:
omzig Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Ruszyło się coś w temacie przez ten czas?
Rekomendowane odpowiedzi