Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Niebieski Avant - wersja rozwojowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Karol te koła trochę postarzają twoje autko, przydałoby się tu coś z nowszej epoki

Opublikowano
  • Autor

Tylko jakie?

kupowałem tak na szybko trochę :kwasny: bo szczerze mówiąc najbardziej to mi się Avusy 3 widziały, ale stan tych które były na aukcjach był niezbyt ciekawy.

Ranty się wypoleruje, kolorek rotorka się zmieni i zobaczymy co dalej :)

Opublikowano

Fajnie wygląda na tym kole, tylko niżej ją! :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

będzie NIŻEJ ;) znajdę czas na weekend to skręcę gwinta i zastanawiam się nad dodaniem 10mm na tył, przy ET 35 zobaczę jak to się zgra.

10mm z tyłu jednak za dużo wystaje :kwasny: et 25, felga 8" opony 225/42/18

niby nic się nie dzieje bo czasu brak ale:

musiałem wymienić tego delikwenta 7b58553efe0d00d676998bd5646c62.jpg

psiknąłem zaślepki sprysków w kolorek

eecb3fc2c56a7f255ed25db4e276.jpg

zderzak od środka już powycinałem pod cooler i jakoś się mieści :) mocowania już są, teraz połączyć wszystko ze sobą i sprawdzić czy układ szczelny a tu jak na złość pogoda na weekend :facepalm:

jutro mam nadzieję ogarnąć zaciski przednie bo tłoczek i gumki pierwszej młodości już nie są

Edytowane przez karol24

Opublikowano

Jak sie zmienia biegi takim krotkim kikutem? [emoji14]

Opublikowano
  • Autor

fajnie bo machać jak miotłą nie trzeba :) a Ty przypadkiem też nie masz skróconego?

Edytowane przez karol24

Opublikowano

Mialem skracac ale jakos sie nie zabralem, boje sie ze mi sie nie spodoba a wez pozniej wymieniaj to.. [emoji14]

Opublikowano
  • Autor

no , na początku trochę dziwnie, jakby ręki brakowało przy 1, 3, 5 :grin:

magiel muszę robić, cieknie :kwasny: jak kto zna konkretny zakład to dajcie znać

Opublikowano

magiel muszę robić, cieknie :kwasny: jak kto zna konkretny zakład to dajcie znać

Częstochowa - Argo

Opublikowano
  • Autor

dzięki Arek :hi:

Budżetowy FMIC zrobiony :)

tu dopiero zamocowany intercooler jeszcze bez rur3a4675f41533bd7beb3daa0b9a67bf6.jpg

zabawa trwała parę godzin, najgorzej odcinek do turbo bo mam płytę alu pod silnikiem i te węże od klimy :facepalm:

kratek nie założyłem bo mi się ich już rzeźbić nie chciało :decayed:

ciśnienie węży nie wywala, lagów nie ma za bardzo i dzisiaj 27,5 na dworze a z przyspieszaniem nie ma problemu :banan:

Opublikowano

IC z A5?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No właśnie nie, nie mam pojęcia z czego ale to jakiś opel chyba był albo coś takiego bo ma naklejkę GM

Na fotkach jak widziałem, to mój rdzeń jest z 10 cm krótszy i same wyloty kończą się przed kłami. Z A5 jest duuużo szerszy ale jest niższy i chyba łatwiej go w zderzak wpasować

halo zostały jakby co :decayed:

4 złączki silikonowe, 3 kolanka i trochę prostego kwasiaka, i wykorzystałem ori rury (tą od intercoolera do plastikowej miałem i tak uciętą bo mi kiedyś dziura się zrobiła) i masa opasek

muszę brata zmolestować żeby mi to wszystko z kwasiaka pospawał bo teraz to wersja testowa

tak na myjni przed VAG Nysa :)

06d87af274b8e92e7e2f95fdc5c53d.jpg

no i ostatnio naszło mnie na wymianę materiału na boczkach bo jeden zaczął mi się odklejać

6669bbf2446543ae8b4ca3ff7a16.jpg

Najgorzej boczek zewnętrzny dolny, żeby nie było zmarszczek :kwasny: bo materiał na gąbce nie chce się zbytnio naciągać, żeby go ładnie ułożyć.

jakoś ładniej się zrobiło teraz w środku :decayed:

Edytowane przez karol24

Opublikowano

Auto - Układ Plouszowice Polecam

Edytowane przez Grzesiek1985

Opublikowano
  • Autor

Będąc u kumpla w Nysie postanowiłem wreszcie sprawdzić ile to moje cudo ma osiołków pod maską :)

wyszło 118,9 KM i 269,8 Nm / seria + intercooler z przodu

adf6993f5899ff5d1a2a4ebde97.jpg

ale stwierdził, że było by lepiej bo niestety turbina "żyje własnym życiem" i trzeba by ją najpierw porządnie wyregulować

Edytowane przez karol24

Opublikowano

Bardzo ładnie boczki wyszły gdzie kupiłeś materiał ?

Opublikowano

Dokładka zderzaka od Leona Cupry pasuje bez przeróbek do poliftowego zderzaka? Wygląda bardzo dobrze :) Są konkretne numery, które pasują?

Opublikowano
  • Autor

pasuje :) przykładasz i łapiesz na wkręty gdzie Ci się najbardziej podoba. Ja skróciłem trochę po bokach bo tak mi bardziej pasiło.

Grzegorzu, kupowałem na tej aukcji

http://allegro.pl/sam03-tkanina-samochodowa-na-podsufitke-i5946585302.html

Opublikowano

kaj tys był na tej nysie ??nigdzie cie nie widziałem a cały weekend tam kiblowałem :grin:

pasuje :) przykładasz i łapiesz na wkręty gdzie Ci się najbardziej podoba. Ja skróciłem trochę po bokach bo tak mi bardziej pasiło.

Grzegorzu, kupowałem na tej aukcji

http://allegro.pl/sam03-tkanina-samochodowa-na-podsufitke-i5946585302.html

a jakim klejem lepiłes boczki?

Opublikowano
  • Autor

Ja z młodym na chwilkę w sobotę przyjechaliśmy :) jak to z 5-cio latkiem, brama - jezioro, jezioro - lody, znowu jezioro. Pooglądałem tylko to co stało wzdłuż drogi na dole i na górze.

Klej w szpreju do tapiceki kupiony w lerła merlę za 24 zł :grin:

Opublikowano

aaaa czyli obiegowka :decayed: no to szkoda :kwasny: