Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] AVF quattro - Spankowóz by Spanky [ update - GTB1756VK ]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Profi robota :tongue4: Ja mowie trzeba nową hamownie otwierac bo sie talent marnuje :naughty::decayed:

Dzieki za wykres :wink4:

Opublikowano

kolejny ładny AVF + q :) zima coraz bliżej :)

ładne cyferki na wykresie.

pzdr.

Opublikowano

UWAGA..Grupowy chiptuning u Spankeja :) ktoś chętny ? :kox:

Opublikowano

Ja :> kurcze zawsze chciałem mieć taki zestaw mocne TDI plus napęd na cztery łapki :> gratuluje wyniku :) ciekawe czy z mojego arla wyjdzie tyle co w tym avfie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Ja :> kurcze zawsze chciałem mieć taki zestaw mocne TDI plus napęd na cztery łapki :> gratuluje wyniku :) ciekawe czy z mojego arla wyjdzie tyle co w tym avfie :gwizdanie:

A4 B6 AVF w Quattro to strasznie ciezkie auto jest , i generalnie wrazenia z jazdy z takimi parametrami nie sa jakos zachwycajace , nieporownywalnie lepsze sa w osce :decayed:

zeby wrazenia byly podobne to w Quattro powinno byc z 220 PS i ponad 400 Nm

Zdrowy ARL powinien wypluc spokojnie 180 PS

Opublikowano

nieporownywalnie lepsze sa w osce :decayed:

:blink: Spanky Q złe , ośka lepsza :mysli: nic już nie rozumiem .....

Opublikowano

nieporownywalnie lepsze sa w osce :decayed:

:blink: Spanky Q złe , ośka lepsza :mysli: nic już nie rozumiem .....

czytaj ze zrozumieniem

Opublikowano

Dev wiem , wiem wrażenia :polew: :polew: :polew: żartowałem

Spanky , sory za OT :wink4:[br]Dopisany: 19 Październik 2011, 22:58_________________________________________________A tak na poważnie - 183 kuce :shocked :blink: po programie , na seryjnych gratach .......... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Hugo z tego co pamiętam miał około 176 KM :mysli:

Opublikowano

Hugo mial 187

Opublikowano

ciekawe czy dobre paliwo w sensie BP Ultimate czy Shell V Power nie ma wpływu na wynik z hamowni :gwizdanie:

Opublikowano

Raczej nie odczuje się większej mocy po tych paliwach bo dostarczane są z Orlenu i dodawane na stacjach niby dodatki uszlachetniające.

Opublikowano

Hugo mial 187

Miałem napisać 186 , pomyliłem się ............. dzięki Fly :hi:

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Zgdonie z panującą modą pod maskę trafiło GTB17. [nie GTB22 bo auto służy jako rodzinny dupowóz]

Setup to :

silnik AVF

GTB17 [przerobione przez Krzysia - krzysiek1606 z naszego forum, podziękowania również za profesjonalne zespawanie z kolektorem i montaż ]

pompki BE [dzieki Adrian - adrian998998] - moje oryginalne AR byly dużo słabsze.

FMIC

wywalony EGR

wywalony przepływomierz - dawka wyznaczana po MAP sensorze.

i tyle.

Wynik nie jest niczm szczególnym , ale poniżej opisze dlaczego.

[pomiar robiony na 4-tym biegu]

670f1da5bf077082m.jpg

Niestety borykam sie z delikatnym problemem w aucie , a mianowicie im mniej paliwa w baku tym auto gorzej jedzie - podejrzewam że problem leży w baku/pompie elektrycznej lub pompie strumieniowej.

Poza tym na półce leżą AL-ki , w średnim stanie i czekają na reanimację.

Jak ogarnę temat z brakiem dostaw paliwa to zobaczę co będzie.

p.s

Co do wagi bo tutaj z reguły są wątpliwosci co do pomiaru DYNOMETEM ,

Auto [A4 Avant B6 AVF Quattro] zostało zważone i z pustym bakiem [rezerwa] waży 1640 kg.

f9d6744fa20e22aem.jpg

Po zatankowaniu ponad połowy zbiornika + ja [100 kg] to bydle waży 1770 kg :shock3:.

Opublikowano

Ciżeka krowa :) ...

Jak wrażenie po zmianie ?

Domyślam się że jak ogarniesz pompkę w baku i pompki AL to bedziesz calował w 220+ ?

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Ciżeka krowa :) ...

Jak wrażenie po zmianie ?

Domyślam się że jak ogarniesz pompkę w baku i pompki AL to bedziesz calował w 220+ ?

pozdrawiam

360 nm przy 3800 rpm daje frajde z jazdy :decayed:, choć waga i napęd 4x4 strasznie obniżają wrażenia.

Najpierw ogarnę dostawę paliwa i zobacze co będzie , potem bedę decydował czy warto wykladać kasę na reanimację AL-ek.

Poza tym jakiś wydech 2.5 cala przydało by sie zrobić.

Opublikowano

ładnie wyszło,ALki na pewno poprawią przede wszystkim dół ale u ciebie ładnie wstaje gtb17 :wink: ja bym ogarnął problemy z paliwem poprawił wydech i będzie :kox:

Opublikowano

No jak na problemy z paliwem i seryjny wydech to ładnie wyszło. Czekamy na korekte audiczka będzie w pełni sprawna:naughty:

Opublikowano

ładny wynik i to nie jak na problemy z paliwem tylko ogólnie jest dobrze ładnie wstaje moment - tak jak powinno być

Opublikowano
  • Autor
ładny wynik i to nie jak na problemy z paliwem tylko ogólnie jest dobrze ładnie wstaje moment - tak jak powinno być

problem istnieje ale bardziej w dolnej partii obrotow niz w gornej ...

ewidentnie jak jest malo paliwa w zbiorniku to nie czuc tego momentu na dole, a i na logach widac ze spezarka gorzej wstaje , jak zaleje przynajmniej do polowy auto na dole wraca do zycia, a i zachowanie sprezarki jest zupelnie inne ... :eusathink: