Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana pompki centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z centralnym zamkiem w avant b5 97r. Nie zamykają się drzwi z pilota ani z kluczyka, w czym może tkwić problem? Czytałem coś o pompce od centralnego. Gdzie jej szukać, jak wymienić? Może jakieś fotki ktos ma albo opisałby jak to zrobić?

Opublikowano

Pompka jest w prawym boczku w bagażniku.

Opublikowano

sprawdz zimne luty w pompce obejżyj je dokładnie u mnie przestała działać raz działała innym razem nie. Obyło sie bez kosztów wystarczyło poprawić luty i śmiga a już chciałem kupowąć pompke na podmiane

Opublikowano

też tak miałem, generalnie ja wyciagnąłem całą pompkę uprzednio robiąc sobie zdjęcie jak kable były połączone i zaznaczyłem sobie korektorem który węzyk gdzie idzie i ją w domu rozebrałem, i okazało się że wirniczek rozsypał mi się po stole ;/ ogólnie jets to bolączka B5..padające te pompki bo sa zrobione z grafitu czyli to samo co rysiki w ołówkach ;/;/ trzeba rozebrac i zobaczyć

powodzenia

Opublikowano

Mozesz miec nieszczelny uklad bo od pompki z bagaznika do kazdych drzwi ida wezyki z powietrzem i moze ktorys padl.. zamknij auto i sluchaj czy cos pompuje jesli tak to sprawdz instalacje od pompki do kazdych drzwi :wink4: rozgalezniki wezykow masz pod tylna kanapa :)