Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T i 2,7BiT] Filtr powietrza pipercross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koniecznie żeby mial taką kierownice powietrza

w jakim celu?

aby mi dzięki tej kierownicy nie falowały obroty

Opublikowano

w jakim celu?

uwierz mi-bez tego też nie falują-mam stożek bez kierownicy-już spory czas :wink4:
Opublikowano

w jakim celu?

uwierz mi-bez tego też nie falują-mam stożek bez kierownicy-już spory czas :wink4:

bo pewnie masz itg :wink4: wiem że na itg nie falują ale przekonałem sie do pipercrossa i juz pewnie przy tej firme zostane :decayed:

Opublikowano

nie ,nie-zwykły firmy "Krzak",wcześniej też jakiś inny był,nawet jakiś czas jeździłem bez filtra-przepływka na wierzchu,bo oczekiwałem na filtr-żadnych zmian...na starym stożku,to chyba przez pół roku mi ssał obok metalowej konstrukcji podstawy stożka,bo pękło i spora dziura była,nawet nie wiem,jak długo z tym jeździłem,jak to zauważyłem-to skleiłem,a po jakimś czasie pękło znów i jeździłem bez-żadna kierownica powietrza nie ma znaczenia :wink4: na poprzedniej stronie masz fotkę,jak wygląda ORI kierownica...nie ma znaczenia :wink4: przepływka i wyniki z niej będą korygowane przez ECU

Opublikowano

tez nie miałem zadnej kierownicy i nic nie falowało

Opublikowano

czyli takia kierownica nic nie pomaga? wydawało mi się ze jeśli jest ta kierownica to coś daje. a ta seryjna kierownica w puszcze to tez byłby do niczego nie potrzena?

Opublikowano

czyli takia kierownica nic nie pomaga? wydawało mi się ze jeśli jest ta kierownica to coś daje. a ta seryjna kierownica w puszcze to tez byłby do niczego nie potrzena?

w przypadku stożka role kierownicy spełnia jego podstawa , czyli jakies 5-7cm rurki

Opublikowano
:decayed: to o ten kawałek rurki mi chodziło że spełnia on role kierownicy powietrza :polew:
Opublikowano

ydawało mi się ze jeśli jest ta kierownica to coś daje

tak ,daje to,że nie ma niepotrzebnych zawirowań,ale to ma znaczenie w silniku atmosferycznym,a elementy filtra są takie same do silnika n/a i atmosferycznego,gdzie ilość powietrza jest bardziej potrzebna niż w turbodoładowanym,bo na ustalenie dokładnej dawki paliwa ma jeszcze wpływ ciśnienie atmosferyczne,które się zmienia każdego dnia i raz zassie mniej,raz zassie więcej,potem jest poprawka na dane z przepływki -tolerancja błędu jest 10% na plus,lub minus,ze względu na wahanie atmosferycznego ciśnienia i jest ustalana dawka paliwa,w turbodoładowanym masz te ciśnienie stałe przy danych obrotach,np 0,5 bara/3,5 tys.ob./min -ciśnienie atmosferyczne ma mały wpływ na to,bo N75 i tak to reguluje,żeby było cały czas tak samo :wink4:
Opublikowano

tak ,daje to,że nie ma niepotrzebnych zawirowań,ale to ma znaczenie w silniku atmosferycznym,a elementy filtra są takie same do silnika n/a i atmosferycznego,gdzie ilość powietrza jest bardziej potrzebna niż w turbodoładowanym,bo na ustalenie dokładnej dawki paliwa ma jeszcze wpływ ciśnienie atmosferyczne,które się zmienia każdego dnia i raz zassie mniej,raz zassie więcej,potem jest poprawka na dane z przepływki -tolerancja błędu jest 10% na plus,lub minus,ze względu na wahanie atmosferycznego ciśnienia jest ustalana dawka paliwa,w turbodoładowanym masz te ciśnienie stałe przy danych obrotach,np 0,5 bara/3,5 tys.ob./min -ciśnienie atmosferyczne ma mały wpływ na to,bo N75 i tak to reguluje,żeby było cały czas tak samo :wink4:

proste jak budowa cepa :kox: teraz już wszystko jest jasne :good: a jakie jest twoje zdanie na temat wpływu stożka na przepływke a dokladnie jej żywotność?

Opublikowano

zdanie na temat wpływu stożka na przepływke a dokladnie jej żywotność?

nie ma żadnego wpływu-to jest mit,że stożek dobija przepływkę,jest wiele przykładów na Forum,że chłopaki jeżdżą i nic się nie dzieje
Opublikowano

nie ma żadnego wpływu-to jest mit,że stożek dobija przepływkę,jest wiele przykładów na Forum,że chłopaki jeżdżą i nic się nie dzieje

A danie przepływki przed przepustnice może ją załatwic :decayed:?
Opublikowano

A danie przepływki przed przepustnice może ją załatwic :decayed:?

nie słyszałem,żeby w audi ktoś miał przepływkę ,przed przepustnicą,w silniku doładowanym :wink4:
Opublikowano

A danie przepływki przed przepustnice

po co ????

Opublikowano

po co ????

żeby ciśnienie ją rozdęło :decayed::wink4:
Opublikowano

Chciałem zrobić obudowe ze stali nierdzewnej dla pzeplywki. Przepływomierz dac przed przepustnice ze wzgledu na B - off by mozna go zamontowac po prostu bajer i patent dla innych :) by mozna miec te "PSSSSSSSSSSSSYYYTTT" i przy tym pozostawic proporcjonalna dawke paliwa do powietrza. Jakby sie to udalo i sprzedalo to bym mial torche pracy no ale chyba odpuszcze :)

Opublikowano

po co ????

żeby ciśnienie ją rozdęło :decayed::wink4:

jesli po to , to śmiało mozna ją tam umieścić :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

przy tym pozostawic proporcjonalna dawke paliwa do powietrza

przecież ona zawsze będzie proporcjonalna ,przy sprawnych podzespołach-auto,typu A4-to nie jest bolid na tor F1-auto to ma granice tolerancji na każdym elektronicznym elemencie,ponieważ jest zbudowane,żeby się poruszało w każdym klimacie i strefie czasowej,to że ludzie przerabiają tego typu auta na tor-wcale nie oznacza,że trzeba brać je tą samą miarą,co typowe wyścigówki,w których strojenie komputera,zawieszenia i innych dupereli odbywa się w czasie rzeczywistym ,podczas testów

w A4 dysproporcje występują,kiedy przepływka jest popsuta i to,czy ją umiejscowisz za filtrem,przed przepustnicą,czy nawet w bagażniku,lub na dachu-nie zmieni pomiaru,jeśli jest niesprawna

Opublikowano

Czyli moge pożegnać sie z tym patentem dam spokoj :decayed: jak narazie skladam sobie tip-a pochwale sie potem jak wyszlo

Opublikowano

Panowie a umiejscowienie dv ma znaczenie na jej głośność?? chodzi mi o to czy lepiej żeby była jak najbliżej tipa czy orurowania FMIC??