KmL22 Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Witam, Posiadam licznik z pełnym FISem, jednak odczepiła mi się taśma z wyświetlacza widoczna na zdjęciu. Czy ktoś wie, jak mógłbym ją przykleić z powrotem?
Gwoxdziu Opublikowano 21 Października 2011 Opublikowano 21 Października 2011 podobno jest jakis klej przewodzacy do tego, napewno nie lutujac tego zwykla lutownica bo tylko spiecia sie zrobi i popali wszystko tak ze nic nie bedzie widac na wyswietlaczu
kicker Opublikowano 21 Października 2011 Opublikowano 21 Października 2011 Do połączeń tego typu służy specjalna taśma przewodząca w osi Z https://www1.elfa.se/elfa3~pl_pl/elfa/init.do?item=80-902-76&toc=19000&name=tasma_z_przewodzacym_klejem_25_mm_x_3_m Sztuką jest zrobić to dobrze, żeby działało to dłużej niż przez 1 rok (zmiana temp. lato-zima) ale da się
KmL22 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Opublikowano 23 Października 2011 A czy ktoś zna osobę, która takim czymś się zajmuje? najlepiej ze śląska
kicker Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Na alledrogo jest gość co to naprawia za 100zł. http://allegro.pl/naprawa-wyswietlacz-fis-audi-vw-skoda-seat-i1877189975.html Robiłem u niego wyświetlacz do SAABa i wszystko działa jak należy. Gwarancje nawet daje
Lukasz_mk2 Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 też mogę polecić firmę z linku zamieszczonego przez kolegę kicker, naprawiałem u nich kolorowy FIS, po naprawie wszystko ładnie świeci.
KmL22 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Opublikowano 24 Października 2011 A można wiedzieć ile czekaliście na odesłanie licznika? i rozumiem, że 100 zł + przesyłka w oby dwie strony?
Adr3k Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 100 + wysyłasz na swój koszt i na allegro wybierasz jak ma wrócić "koszty transportu"
Lo-buz Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam, niestety rowniez mam taki problem ze tasma ktora laczy wyswietlacz z plyta nie laczy i jak docisne tasme to dobrze widac, a jak puszcze to tylko czerwone linie . Zastanawiam sie czy trzeba wymieniac tasme czy wystarczy nalozyc nowy klej. Poniewaz moze w jakims serwisie z telefonami kom. by to zalatwili bo wiem ze rowniez w telefonach takie tasmy naprawiaja, czy po prostu nie kombinowac i odesłac ( podajcie aktualny link do kogo wysłac ). Sam tego nie ogarne bo nie mam czym i wiem ze mozna latwo to zepsuc. Z gory dzieki za jakies podpowiedzi
kicker Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Jak nikt wcześniej nie grzebał to nie trzeba robić nic więcej poza nałożeniem nowego kleju. Żadnej taśmy nie trzeba wymieniać.
Lo-buz Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Raczej nikt tam nie grzebał, bo raz podlaczyłem i bylo dobrze, pozniej zalozyłem ringi do tego licznika i juz w polowie tylko wys. działał. Jak dotkne tasme jak w pierwszym poscie to dobrze dziala, ale to bez sensu wiec trzeba to zrobic tylko zastanawiam sie jak to zrobic dobrze i zeby za duzo nie zaplacic, wyczyscic powoli ze starego kleju to bym zrobil ale zalozyc ni da rady. Z tym serwisem tel. kom. mysle aby do nich zajsc i sie zapytac.. Czy nie kombinowac ?
kicker Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Możesz zapytać, pokazać im jak to wygląda,jak będzie ktoś kto się zna, to może to ogarnie. Gość z linku jest sprawdzony, niema ryzyka, ale to lekko ponad 100zł z portfela.
Rekomendowane odpowiedzi